|
Natírání kmenu vápnem, 24.3.2008 Kromě toho, že je většina zelených řas je citlivá na exhaláty (v městských zahrádkářských koloniích obvykle byly kmeny bez řas),, mívají také trochu jiné nároky na světlo a vlhko než hlavní ovocné dřeviny. |
 |
kdy roubovat, 24.3.2008 V různých oblastech bude jaro různě daleko. Na roubování kopulací je čas již dlouho, za kůru bych ještě počkal. U nás ještě míza neteče. I za mízy se mi lépe osvědčilo roubovat později, až v květnu. |
 |
|
 |
sladká tekutina ze spodu kytek, 24.3.2008 Ne tak docela. Míza kterou mšice sají je bohatá na cukry, ale chudá na bílkoviny, které mšice především potřebují. Proto ji filtrují a do trávicího procesu, do metabolismu a posléze do trusu přechází jen malá část. Větší část mízy vyloučí jako... celý příspěvek > |
 |
které jabloně jednoznačně ne, 18.3.2008 Ty kyselejší tvarem podobné Starkingům mi připomínají Gloster |
 |
Roubování třešně, 18.3.2008 Čím širší je přeroubovaná větev, tím víc roubů bych ponechal, jeden plánovat jako prodloužrení větve, ostatní lehce tlumit v růstu letním řezem. Úplně je odstranit až po řádném zavalení řezné rány. |
 |
Višeň - první výchovný řez, 18.3.2008 Ostříhal bych višeň nyní. Způsob byl popsán opakovaně, nejpodrobněji p. Stanislawem. Terminá loněco výš než 4 ramena (ne z nejbližších pupenů, konce na vnější pupen ve stejné výšce) |
 |
vanda, 18.3.2008 Vzhled i chuť jsou na vysoké úrovni, ke strupovitosti rezistentní. Mezi podzimními rezistentny z nejlepších |
 |
Drtic zahradniho odpadu - prevazne ostruziny, 17.3.2008 Nožový drtič mám, cpát do něj tenké lahouny ostružin je dost utrpení.Je potřeba to střídat s protláčením rovnými pruty. I tak řezanka z rozcupovaných ostružin za nic nestojí.Od tédoby dávám raději ostružiny na dno kompostu na provzdsušnění hromady... celý příspěvek > |
 |
mečíky?, 13.3.2008 Sázím je v dubnu každoročně. Nemyslím ale, že to má vliv na dřívější kvetení, pokud je v dubnu zima.
Když jsem sázel i brut, tak dokonce již v březnu. |
 |
Na podzim nasazená třešeň - ořezat na jaře?, 13.3.2008 Peckoviny se na jaře řežou, ale později. Pro čerstvě vysazené to ale úplně nepaltí. Ořezejte je. |
 |
|
 |
vienska nebo boscova, 13.3.2008 Rozumíte tomu dobře. Vyšší polohy snesou odrůdy, které nejsou příliš náročné na sumu ročních teplot. Odolnost vůči mrazu - posuzuje se ve dřevě a v květu, s tím nemusí souviset.
U jabloní je takovou odrůdou třeba Boskoopské. Citlivé na... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 13.3.2008 Máte pravdu, nedělal, ani nechutnal.
Pálenka ze zkvašené cukrové vody (z rafinovaného cukru zejména) není kvalitní pití. Je-li třeba na slivovici něco zdravého, tak tato to postrádá.
Co se zkušenosti týče, rozdíl mezi kvalitou... celý příspěvek > |
 |
muchovník, 13.3.2008 Mám širokodaleko jeden a plodí. |
 |
Nejhorší zkušenosti s plastovým skeletem Honda., 13.3.2008 Je to jasné. Doživotní záruka na proražení skeletu posečenou trávou |
 |
Postřik, 13.3.2008 Myslím, že s ohledem na účinnou látku velký rozdíl v účinnosti nebude, ale např. Champion lépe přilne k rostlině. |
 |