Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Žloutnutí a usychání listů rajčat, 20.3.2021
Jsou dvě možnosti: buď je to nějaký patogen, na škůdce je ještě brzo, anebo je to fyziologické, něco jim chybí či přebývá. Prvním krokem v takovém případě je přesazení do nových nádob i substrátu. Nádoby vydezinfikované třeba Savem (ale pečlivě... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 19.3.2021
A ani ho neřešte: substráty mají hnojiva dost na 6 týdnů. To až pak je potřeba o tom začít přemýšlet. Ne, váš problém není fyziologický. Tam je nějaký patogen. Milan HP
Rajčata 2021, 19.3.2021
Ano, naprostý souhlas: teplota a proudění vzduchu jsou hlavní problém. Osvětlení je až druhotné. Stan a okno střídejte, tím nelze nic zkazit. Nejsem pesimista, ale sazeničky ponechané pouze ve stanu mají malou šanci. Ale supresivní substráty se... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 19.3.2021
Vladimíre, měděný drátek rozhodně nezadrží nápor plísně, vyzkoušeno, potvrzeno. A peroxid vodíku nemůže být prevencí proti plísni ani když se smíchá s olejem (to ale nemusím zkoušet, to je kec od pohledu). Na rozdíl od prokysličení půdy peroxidem. A... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 19.3.2021
Obávám se, že vaše sadba je na odpis. A stejně tak se obávám, že nákup pěstebního stanu, vynálezu původně určenému k pěstování cannabisu, nebyl tak úplně dobrý nápad. Nicméně zkusím vám říct, co bych udělal, být ve vaší situaci. Prošel bych celou... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 18.3.2021
Aha, tak to mi totálně ušlo. Jsem tak soustředěný na rostliny, že nějak neeviduju moc okolí. My tu máme nejen kopce, ale i řeku pod oknem. Ale máte pěkné sazenice, jen což. Milan HP
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 18.3.2021
Oprava statistických dat. Právě jsem dokončil dosypávání v sadbovnících, takže asi už konečná čísla jsou 24/24 (tam jsem udělal chybu v počtu zasetých) a 25/28. Nevyklíčila opět dvě Consuela z 10 (což je ale mnohem lepší než posledně) a jedna... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 17.3.2021
Elen, jsem na tom stejně, možná hůř. Půl litru zeminy se mi zdá málo, takže je pěstuju v těch litrových kartónech od mléka. Jsou ještě lépe skladné než kelímky a protože seju brzo a chci sazenice už i s plody, když jdou na zahradu, dávám jim víc... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 16.3.2021
Vladimíre, sice s tím nemám žádnou zkušenost, takže mne neber moc vážně, ale přesto Ti napíšu svůj názor. Můj tchán kdysi celkem úspěšně pěstoval rajčata po 3 do kužele, ale sázel je separátně, i když mnohem blíž k sobe než je obvyklé a pak je svedl... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.3.2021 Obsahuje fotku
Tady jde o nedorozumění. Na té mé (docela staré) fotce jsou vidět rajčata, která pěstuji přes zimu doma, abych měl co zakousnout ještě před příchodem jara. Ta rajčata nejsou určena k výsadbě na zahradu. Zůstanou v kontejnerech a půjdou na balkón.... celý příspěvek >
Kartáčování rajčatových sazenic, 16.3.2021
Díky moc. To důležité je, že ta empirická zkušenost zahrádkářů funguje a má naději na úspěch. To vysvětluje i jev, kterého jsem si všiml při řízkování rajčat a vysazování řízků: oproti semenáčkům jsou mnohem méně ohebné a hůř se vyvazují. Takže... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.3.2021 Obsahuje fotku
15.3.21 Semínka vyklíčila v poměru 22/28 a 27/28. Po 5 dnech to asi ještě není konečné číslo. Takže už jsou v relativním chladu kolem 18°C a na umělém (převážně) světle 6500°K. Klíčení probíhalo v cca 25°C. Zjistil jsem, že výsev do substrátu je... celý příspěvek >
Vápnění vs pěstování rajčat, paprik, 12.3.2021
Omlouvám se za záměnu rodu. Milan HP
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 11.3.2021
Evi, na Tvůj popud to vážím podle odrůd i rostlin a zapisuji si to zvlášť. Moje 3 Sofie měly jen 93g. Ještě tam tři skoro zralé zůstaly (a spousta zelených). 5 Startek pak 139g, což je přibližně stejná velikost plodů. Moje obě Sofie snad ani těch 45... celý příspěvek >
Vápnění vs pěstování rajčat, paprik, 11.3.2021
Myslím, že můžete klidně spát. Dolomitický vápenec není hnojivo, které by vápník uvolňovalo rychle, protože je poměrně chemicky stabilní a rozkládá se pomalu. Přidával jsem mletý dolomitický vápenec do směsi pro pěstování rajčat v kontejnerech ve... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika