|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 8.6.2023 Letos je hodně zobonosek a jedna (prýtová) letorosty poškozuje taky tak. Měl jsem pár případů na letos roubovaných švestkách a merunkách a dokonce i keřích révy. Biegler |  | Jahodník ohýbá listy, 8.6.2023 Počátek houbové choroby už na jednom listě máte... Pokud to není nedostatkem vody, takové korbelíky na listech může způsobovat nedostatek a nebo blokování draslíku. A pohnojeno dusíkem taky asi moc nemáte. Ovšem kvůli jednomu květináčku kupovat... celý příspěvek > |  |
|  | Růže - listy mají zhnědlé seschlé okraje, 8.6.2023 Postříkat Discusem. Biegler |  | Kočka na zahradě, 6.6.2023 Ano určitě to byla spíš kuna, kuny nechávají výkaly na povrchu. Kočka si najde nějaký suchý píseček nebo šotolinu a tam zahrabe. Kdybych vám mohl ukázat jaké hnědé velké bestie naše kočky chytají. Akorát letos na tu jednu černou nestačily, musel jsem... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2023 Spíš jsem byl pohoupán prodejcem... To co jsem koupil pod názvem réva Bianca a budu to chtít pěstovat, budu k tomu ten rosič potřebovat i s tou tvrdou chemií. A to že někomu kočka zašlápla ředkvičku, nebude proti tomu vůbec nic... Takže raději si tu... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2023 Letošní rok bude z pohledu nejen škůdců, ale i houbových chorob velmi poučný. Já už nyní budu od chemie u hub přecházet pouze na přesličku, šalvěj a nově šalvěj s kopřivou. Veškerá réva a jabloně a je jedno jestli jsou to rezistenty a nebo staré... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 5.6.2023 Pane Petře, Champion dle jednoho zdroje z YouTube pěstitele meruněk prý bude končit... Já ještě nějaký mám, stejně tak jako Acrobat. Biegler |  | Réva 2022, 5.6.2023 Tak si budu muset koupit révu Bianca z jiného zdroje a na osobní odběr. Ta kterou mám po postřicích Karathane, Folpan, Merpan, Diskus, Dithane, Delan má pořád olejové skvrny na listech. No jo, Filištínští... |  | Zasychání malých nezralých plodů, 4.6.2023 "Raně kvetoucí višně jsou dobře opylovány pozdě kvetoucími třešněmi (například Vackova Troprichterovou či Hedelfingenskou)." Pouze přeposílám informaci od Ing. Kutiny. |  | Zasychání malých nezralých plodů, 4.6.2023 Višně mohou být opyleny třešněmi. Pokud nepočítám souseda, který už má včely co jsem viděl jen v jednom úle, tak do 1 km vzdušnou čarou od sadu je umístěno určitě 30 včelstev ze západního a východního směru. U třešní vidím problém určitě i s... celý příspěvek > |  |
|  | Zasychání malých nezralých plodů, 3.6.2023 Ti kteří mají problém s opylením nemusejí kupovat a veštěpovávat jen vhodnou třešen, ale jdou použít i raně kvetoucí višně s pozdně kvetocími třešněmi, aby bylo kvetení ve stejnou dobu. Biegler |  | Zasychání malých nezralých plodů, 3.6.2023 Pane MH, opravdu jsou třešně které se mezi sebou neopylují třeba Granát a Kordia. Samosprašných vím jen Stella, Sungurst, Lapins. Biegler |  | Zasychání malých nezralých plodů, 3.6.2023 Ještě doplním, že sice to není třešen, ale mám japonskou slivon. Ta je cizosprašná a pokud k ní nepřinesu větvičky planého myrobalánu, všechno po odkvětu postupně opadne, bez toho aby to vytvořilo větší plůdek a o vyvynuté pecičce uvnitř nemůže být... celý příspěvek > |  | Zasychání malých nezralých plodů, 3.6.2023 Pokud je uvnitř pecka a v ní jadérko tak podle mého názoru problém s opylením nebude a ani s výživou. Nehlásíte žádného škůdce, takže pokud to není klasický propad plodů, může jít o následek monilie a nebo suché skvrnitosti. Ale to je jen můj blbý a... celý příspěvek > |  | Zasychání malých nezralých plodů, 3.6.2023 Komu není rady... A nebo troll? Biegler |  |
 |
|
|
|