Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 8.6.2023
Letos je hodně zobonosek a jedna (prýtová) letorosty poškozuje taky tak. Měl jsem pár případů na letos roubovaných švestkách a merunkách a dokonce i keřích révy. Biegler
Jahodník ohýbá listy, 8.6.2023
Počátek houbové choroby už na jednom listě máte... Pokud to není nedostatkem vody, takové korbelíky na listech může způsobovat nedostatek a nebo blokování draslíku. A pohnojeno dusíkem taky asi moc nemáte. Ovšem kvůli jednomu květináčku kupovat... celý příspěvek >
Růže - listy mají zhnědlé seschlé okraje, 8.6.2023
Postříkat Discusem. Biegler
Kočka na zahradě, 6.6.2023
Ano určitě to byla spíš kuna, kuny nechávají výkaly na povrchu. Kočka si najde nějaký suchý píseček nebo šotolinu a tam zahrabe. Kdybych vám mohl ukázat jaké hnědé velké bestie naše kočky chytají. Akorát letos na tu jednu černou nestačily, musel jsem... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2023
Spíš jsem byl pohoupán prodejcem... To co jsem koupil pod názvem réva Bianca a budu to chtít pěstovat, budu k tomu ten rosič potřebovat i s tou tvrdou chemií. A to že někomu kočka zašlápla ředkvičku, nebude proti tomu vůbec nic... Takže raději si tu... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2023
Letošní rok bude z pohledu nejen škůdců, ale i houbových chorob velmi poučný. Já už nyní budu od chemie u hub přecházet pouze na přesličku, šalvěj a nově šalvěj s kopřivou. Veškerá réva a jabloně a je jedno jestli jsou to rezistenty a nebo staré... celý příspěvek >
Broskve 2023, 5.6.2023
Pane Petře, Champion dle jednoho zdroje z YouTube pěstitele meruněk prý bude končit... Já ještě nějaký mám, stejně tak jako Acrobat. Biegler
Réva 2022, 5.6.2023
Tak si budu muset koupit révu Bianca z jiného zdroje a na osobní odběr. Ta kterou mám po postřicích Karathane, Folpan, Merpan, Diskus, Dithane, Delan má pořád olejové skvrny na listech. No jo, Filištínští...
Zasychání malých nezralých plodů, 4.6.2023
"Raně kvetoucí višně jsou dobře opylovány pozdě kvetoucími třešněmi (například Vackova Troprichterovou či Hedelfingenskou)." Pouze přeposílám informaci od Ing. Kutiny.
Zasychání malých nezralých plodů, 4.6.2023
Višně mohou být opyleny třešněmi. Pokud nepočítám souseda, který už má včely co jsem viděl jen v jednom úle, tak do 1 km vzdušnou čarou od sadu je umístěno určitě 30 včelstev ze západního a východního směru. U třešní vidím problém určitě i s... celý příspěvek >
Zasychání malých nezralých plodů, 3.6.2023
Ti kteří mají problém s opylením nemusejí kupovat a veštěpovávat jen vhodnou třešen, ale jdou použít i raně kvetoucí višně s pozdně kvetocími třešněmi, aby bylo kvetení ve stejnou dobu. Biegler
Pane MH, opravdu jsou třešně které se mezi sebou neopylují třeba Granát a Kordia. Samosprašných vím jen Stella, Sungurst, Lapins. Biegler
Ještě doplním, že sice to není třešen, ale mám japonskou slivon. Ta je cizosprašná a pokud k ní nepřinesu větvičky planého myrobalánu, všechno po odkvětu postupně opadne, bez toho aby to vytvořilo větší plůdek a o vyvynuté pecičce uvnitř nemůže být... celý příspěvek >
Pokud je uvnitř pecka a v ní jadérko tak podle mého názoru problém s opylením nebude a ani s výživou. Nehlásíte žádného škůdce, takže pokud to není klasický propad plodů, může jít o následek monilie a nebo suché skvrnitosti. Ale to je jen můj blbý a... celý příspěvek >
Komu není rady... A nebo troll? Biegler
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika