|
Příspěvky uživatele - 209.180
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vlašský ořech - odrůda Hospodin (červené jádro), 6.9.2025 Dobrý den, chci si pořídit kousek za Prahu, 300 m.n.m., jižní svah červenoplodý ořešák. Pokud možno menšího vzrůstu. Jeden ořech na pozemku již je. Jaký nejlépe vybrat? Děkuji za rady.
Zdena |  | Broskyna Marta- pecky, 8.8.2025 Dobrý den, děkuji za informace. Tak pokud jde jako Forkertovo očkování, tak to by mělo být jednodušší:). Tak se očkuje vinná réva. To už se mi i podařilo. Jinak broskve jsem již roubovala a podařilo se mi. Nevím, jak se správně dělá, ale já si... celý příspěvek > |  |
|  | Broskyna Marta- pecky, 8.8.2025 Dobrý den, nemá někdo broskvoň Marta? Bylo by možné získat na jaře roub? Neumím očkovat, proto poptávám roub na jaře. Roubovat umím.
Děkuji
Zdena |  | Okurky - jedlá soda, 21.7.2025 Na internetu se vyskytují informace o "hnojení" okurek jedlou sodou zálivkou. Cca 2 lžíce na 10lvody a 0,5 litru k rostlině. Máte s tímto někdo zkušenost? Nerada bych si zničila okurky? Používáte někdo postřik na okurky z jedlé sody?
Děkuji za... celý příspěvek > |  | Výtah na svah na materiál, 29.3.2025 Uvažujeme o vybudování výtahu/lanovky po svahu na zahradě pro dopravu materiálu/ nákupů. Svah je dlouhý, sklon cca 30 stupňů. Mělo by "jezdit" po zemi. Máte někdo s tímto zkušenost?
děkuji za rady
Zuzka |  | Ovocné stromy v oblasti pohoří Brdy, 13.3.2025 Ráda bych navázala na tuto starší diskuzi. Vyhlížíme si pozemek na zahradu v oblasti Brd, Českého krasu a okolí. Mezi dálnicemi D4 a D5. Rádi bychom pěstovali i meruňky, broskve a víno. Nadmořské výšky se dají najít okolo 300-400 m.n.m. Počítáme s... celý příspěvek > |  | Moruše Pendula, 29.3.2024 Dobrý den,
neposkytl by mi někdo na roubování větvičky moruše Pendula? Nejlépe z Prahy a okolí. Přijela bych si. Pokud je i jiná převislá moruše, tak klidně i jiné, než je pouze Pendula, ale nedaří se mi zjistit, zda jsou i jiné... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 28.2.2023  Ano, mě ta jejich nabídka přišla podezřelá. Proto jsem dala odkaz do diskuze, zda o tom někdo něco víte:). Plísni odolná rajčata mám z Dobrá semena.
To tmavé rajče z Lidlu, není Kumato. Plody většinou prodávají v přejaří. Je hědo zelené, ploché,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 27.2.2023 Loni jsem pěstovala Consuelo, Rubylicious, Crimson Crush, Coctail Crush a pak "tmavé rajče", které prodává Lidl k jídlu. To tmyvé je výborné. Naroste mi vždy mnohem větší, než má Lidl:) a chuťově jsou výborné.
Nyní hledám, zda jsou u nás na trhu... celý příspěvek > |  | Odrůdy melounů pro venkovní pěstování, 27.2.2023 Děkuji za typy. Vyzkouším. Zdena |  |
|  | Odrůdy melounů pro venkovní pěstování, 25.2.2023 Dobrý den,
ráda bych zkusila pěstovat vodní nebo i jiné melouny. Zahradu máme kousek za Prahou. Odrůd vodních melounů je na trhu hodně. Nevím, jaký zvolit, aby dozrál.
Našla jsem odrůdu Rosario F1 -je menší a měla by zrát od července. Dále... celý příspěvek > |  | Rajčata - co jim je?, 27.6.2020 Můžete ještě vyzkoušet postřik kyselinou boritou (cca lžička do 10).
Bór řídí vápník a hořčík...
Zdena |  | Uříznutý terminál ze zahradnictví, 3.4.2020 Záleží na tom, jak strom nasazuje nové větve. U té švetky, která nasazuje nové větve kolmo, se mi to bohužel zatím nepodařilo. Sice jí nahoře nová větev narostla, ale pod špatným úhlem - nešla vyvázat. Ustřihla jsem ji, že letos zkusím znovu, zda... celý příspěvek > |  | Uříznutý terminál ze zahradnictví, 2.4.2020 To možná i pan Matěj chce, ale chybí mu ten terminál. Mám stejný problém. Koupila jsem si také přes e-shop cca 2 roky zpět švestku a mám stejný problém. Navíc je to odrůda, která nasazuje větve téměř kolmo. Což je sice fajn, ale nový terminál se... celý příspěvek > |  | Moruše převislá, 2.4.2020 Neví někdo, zda moruše převislá -PENDULA je pouze jedna, nebo jsou varianty ALBA a i NIGRA? Ráda bych přeroubovala moruši nigra - teoreticky Trnavská na převislou. Nevím, zda je jedno, zda to bude varianta Alba nebo Nigra, tak se proto ptám tak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|