Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Uhorky hynu, 21.5.2018
Překl. pozn.: juniori, ktorí nečítali "Chrobák Truhlík", nevedia, že Medvedík (Medvedko) je obyčajná Krtonožka. Letos jsem zabil jen jednu. V noci ale mezi množstvím cvrčků občas krtonožku slyším. Ještě k tématu: můžete vyloučit herbicidy v... celý příspěvek >
Okrasná moruše?, 21.5.2018 Obsahuje fotku
Teoreticky tomu moc nerozumím. Denně však vídám v Bulharsku stovky semenáčů obsypaných jedlými plody různé velikosti, tvaru, doby zrání a barvy. Před domem mám 15 starých moruší (možná stoletých). Deset z nich má plody a pět z nich nemá plody, ale... celý příspěvek >
Cim to že letos červenají trešně dřív než jahody?, 20.5.2018 Obsahuje fotku
Já to nepozoruji. Mám ranné jahody (Darselect) a nějaké stáleplodící a sklízím je asi od 10.5. První třešně u nás začaly zrát zhruba stejně. Teď se jahody zavařují. Třešně se budou zavařovat mnohem později, protože pozdější odrůdy třešní jsou na... celý příspěvek >
Moruše - roub velkoplodé HK, Jičín, Nymburk, Ml.Boleslav, 19.5.2018 Obsahuje fotku
To je smutné. Zejména proto, že máte k moruším pěkný vztah. Škoda, že vám nemohu aspoň nějaké plody donést. Pokud řízek obrazí, budete tam muset dát trojnožku.
Moruše - roub velkoplodé HK, Jičín, Nymburk, Ml.Boleslav, 19.5.2018 Obsahuje fotku
Bulharské semenáče dnes vypadají takto.
Doporučte broskvoň, 16.5.2018
Stríhám stejně jako vy. Obvykle v dubnu. Podzimní výsadbu stríhám mnohem dříve než se začnou pupeny nalevat. Proto mi nic neuschne. Klidně strihejte podzimní výsadbu v květnu a málo. Ověřite si, že to nebylo dobře.
Jak stříhat stromkovou růži, 16.5.2018 Obsahuje fotku
Je pěkná. Kolik má roků? Ta moje už taky kvete, ale růžově. Na Vysočině mám žluté, ale ty vykvetou mnohem později.
Doporučte broskvoň, 16.5.2018
Ono to tak trochu vypadá, že jste trefil na mimořádně nevhodné odrůdy, nekvalitní školku a nevzdělaného prodejce. Pokud vám uhynuly všechny tři broskvoně, může to být i vaše chyba. Pravděpodobně jste je včas (v únoru) velmi silně nezastřihl. V... celý příspěvek >
Uz nekde uzraly tresne?, 16.5.2018 Obsahuje fotku
Myslím, že na jižním Slovensku už nějaké májovky budou. U nás (Bulharsko) jsou jahody a ranné třešně už běžně. Višně jsem ještě zralé neviděl. Dneska jsem si všiml mezi třešněmi i zvláštních dvojčat s jednou stopkou. Dosud jsem to viděl jen u meruněk... celý příspěvek >
Množení Meruzalky, 15.5.2018
Dobře zakořeněná meruzalka se může na jaře ustřihnout u země a do konce srpna bude mít nový výhon delší než 1m (výživa+voda). Nesmí se nechat větvit. Kdysi jsem ustřihl starý angrešt a za půl roku mi z něj vyrostlo 12 mladých podnoží nad 1m.
Co Vaše réva 2018?, 15.5.2018 Obsahuje fotku
I révě dělá ten deštík dobře. To sucho bylo hrozné.
Kdy řízkovat meruzalku, 15.5.2018 Obsahuje fotku
Já jsem nechal řízky přes zimu v chladnější místnosti a chytilo se mi skoro všechno. Občas zapíchnu do půdy i odstřižený výhon a některé se chytnou. Roubovat je však budu asi až v zimě.
Moruše - roub velkoplodé HK, Jičín, Nymburk, Ml.Boleslav, 15.5.2018 Obsahuje fotku
Už se vybarvují, ale jsou ještě kyselé.
Housenky na třešni, 12.5.2018
Vypadá to na běláska ovocného (Aporia crataegi).
Postrekovac pre zenu, 12.5.2018
Pánové, myslím, že bychom to mohli uzavřít s tím, že se tak veliký postřikovač pro ženu stejně moc nehodí. Pomalu ztrácím jazykový cit, ale tady jde o určitý významový posun. Pokud jsou dva zkušení zahrádkáři přesvědčeni o své pravdě, nikdo nelže.... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika