|
botanické růže, 22.4.2008 Na fóru se roztroušeně objevují dotazy na botanické růže (rugosa, pomifera, roxburghii,...). Kde je sehnat, jak vypadají... Velkou sbírku botanických růží má Arboretum Borová Hora (seznam pěstovaných růží... celý příspěvek > |
 |
rosa rugosa, 22.4.2008 Zdravím Davide, rugosy nevnucuji, jen jsem chtěla doplnit informaci pro paní Petru a třeba někoho z ostatních návštěvníků, kteří to třeba mají do Brna daleko. :-)
Moc se mi líbil Váš nevšední zájem o botanické růže. To osázení louky je báječný... celý příspěvek > |
 |
|
 |
prunus triloba - podnož, 15.4.2008 Která podnož vykazuje největší úspěšnost při štěpování prunus triloba? Která metoda je lepší - roubování nebo očkování? |
 |
zavoskovaná Tom Tom, 15.4.2008 Oškrabávat určitě ne! Každé poškození kůry je vstupní bránou pro houbové choroby. Pokud vosk překáží rašení jemně uvolnit.
Pokud je růže vypěstovaná na území ČR neměla bych strach, že odrůda nebude odpovídat, čeští školkaři jsou v tomhle poctiví.... celý příspěvek > |
 |
zkušenosti s firmou Bakker, 15.4.2008 Soucítím s Vámi, něco podobného jsem zažila před lety s podobnou zásilkovou službou. Od té doby zásadně nakupuji osobně v zahradnictví, kde si mohu vybrat. Nelituji nákladů na cestu, i ten projetý benzín se mi vrátí formou ušetřeného poštovného a... celý příspěvek > |
 |
rosa rugosa, 15.4.2008 Běžné rugosy s bohatými velkými šípky se dají koupit v okrasných školkách v rámci sortimentu kvetoucích keřů používaných do veřejné zeleně.
Pokud Vás zajímají rugosy (nejen na šípkovou marmeládu), mohla bych Vám doporučit pár hybridů rugosy, krásně... celý příspěvek > |
 |
"Metanoia", 15.4.2008 Zdravím Davide,
prohledala jsem své "tajné zdroje" i "veřejné internerové stránky", řekla bych přímo od jižního k severnímu pólu, ale Metanoia zůstala pořád záhadou. Je to zvláštní, ale k jejímu původu se jaksi nikdo nehlásí. Pěstuje se hlavně v... celý příspěvek > |
 |
Sadove jako pnouci.. - tvary keře, 8.4.2008  Zdravím Davide,
otevřte si na vintage garden v sekci shrub růži "Hamburger Phoenix" a podívejte se na její popisek - přirozený (nestřihaný, neupravovaný) tvar keře této růže je Growth Habit: 3. Značí to, že "Hamburger Phoenix" bude v dospělosti... celý příspěvek > |
 |
Kde seženu růži? r. villosa "Karpatia", 6.4.2008 Nevím, jestli je ještě v sortimentu, ale Pelcovi v Sobotce jí měli v roce 2002 a 2003. Tedy přesněji, nabízeli "rosa villosa L var. typica" a také "rosa pomifera Karpatia" od... celý příspěvek > |
 |
Sadove jako pnouci.. - vzkaz pro Davida, 6.4.2008 Doufám, že jste to vy, kdo se před časem ptal na křížení růží... Tady je odkaz na Rose Hybridizers Association http://www.rosehybridizers.org/index.html , třeba tam najdete co Vás zajímá... Lili |
 |
|
 |
Sadove jako pnouci a obracene, 6.4.2008 příspěvek hosta 207.103 to popisuje přesně. U nás v češtině je problém v klasifikaci - pod pojem pnoucí se schovají jak rambler tak climber. Rambler s měkkými dlouhými šlahouny do podoby sadové růže "nevytrénujete", maximálně se rozloží na zem... celý příspěvek > |
 |
Abraham Darby - zkušenosti pěstitelů, 6.4.2008 Zkuste se zeptat také na stránkách "Krásné růže", tam se soustřeďuje parta milovníků anglických růží. Jsou to pěkné a zajímavé stránky paní Dresly. Lili |
 |
místo očkování - jak hluboko pod zem, 26.3.2008 Máte pravdu, vědecká práce na tuto tématiku asi opravdu neexistuje. Inspirovala jste mně k hledání a také jsem nic nenašla. Na zahraničních stránkách o růžích se vedou vášnivé diskuze co je lepší, jestli růže pravokořenné nebo očkované. Všichni... celý příspěvek > |
 |
stromkové růže v nádobě, 26.3.2008 Tak to zpět, žádná mobilní opora, bylo to myšleno, kdyby jste potřebovali nádobu na zimu stěhovat, aby šla stěhovat i opora.
Klidně jí k východní stěně vysaďte, dopolední slunce stačí a růže mají východní slunce rády (Jižní "úpalová"... celý příspěvek > |
 |
sázení růží - angličanky, 26.3.2008 Zajímavý přístup, určitě to může ušetřit spoustu práce se zazimováním. Zvlášť, když je růží hodně.
Ze zmrznutí strach nemám, zatím mi při tomhle způsobu pěstování vymrzly pouze dvě růže "Wiener Charme" a "Valencie",... celý příspěvek > |
 |