|
Příspěvky uživatele - 37.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Určení hrušně, 19.9.2021  ...ešte jeden detail plodu. |  | Určení hrušně, 19.9.2021  Dobrý večer,
pripájam sa s prosbou o určenie neznámej odrody hrušky. Vrúble boli odobraté zo starého stromu, ktorý už nestojí kvôli novostavbe, hrušky boli malé, ale zlákali ma k záchrane svojou chuťou. Po 10 rokoch strom zarodil, plody prekvapili... celý příspěvek > |  |
|  | Zmladenie starej slivky, 7.9.2021  Ešte jedno foto. |  | Zmladenie starej slivky, 7.9.2021  Ďakujem, asi to bude ono. Z jedného starého sadu som zachránil túto ďalšiu odrodu, pôvodný strom už zašiel. Fotky sú cca z polovice augusta, posledné plody som obral cez víkend. Pomôže niekto s určením? J. |  | Co je to za odrudu jablek, 7.9.2021  Zdravím vás, aby som neotváral nové vlákno, chcel by som vás poprosiť o určenie odrody. Mám svoj tip, aj pán Říha ma v tom podporil, ale chcel by som sa ešte uistiť. Stromček vyrástol zo zjavne,, utopeného" podpníka starého vysokokmeňa Bernského... celý příspěvek > |  | Určení odrůdy jabloně, 11.3.2021  ...a ešte z druhej strany, v prvom príspevku ma nepustilo vložiť 2 fotky naraz. |  | Určení odrůdy jabloně, 11.3.2021  Zdravím všetkých,
obraciam sa na vás s prosbou o pomoc pri určení odrody jablone. Plod je menší, predpokladám okolo 100g, na priereze je dužina načervenalá hlavne pod šupkou a pozdĺž cievnych zväzkov. Prekvapuje ma svojou... celý příspěvek > |  | Co je to za hrusen, 23.8.2020 Zdravím,
ak je chuť mierne natrpklá, ale príjemne osviežujúca a strom má veľké, zdravé, tmavozelené listy a nápadne hrubé bodkované letorasty, mohla by to byť Solanka. Tá však u mňa dozrieva až niekedy teraz, jedine že u tej vašej dozrievanie... celý příspěvek > |  | Podpník hrušky, 3.2.2020 Ešte by som nad tým nelámal palicu, len by som odstránil ten konkurenčný výhon pod miestom štepenia a možno sa to časom vyrovná, len treba počkať. Jozef |  | Zmladenie starej slivky, 3.2.2020 Inak ďakujem za rady, asi len citlivo zmladím na prevod horné partie dvoch vetiev, ktoré najviac ťahajú strom na jednu stranu (snáď to oddiali vyvrátenie) a budem pestovať vrúble. Samozrejme sa posnažím zaistiť slivke dôstojné dožitie :) Jozef |  |
|  | Zmladenie starej slivky, 3.2.2020 Nerád sklamem, ale Malvazinka to nebude. Plody sú podlhovasté, pri stopke zreteľne užšie, dĺžka cca Bystrice, v plnej zrelosti tmavofialové, dužina sa dobre oddeľuje od kôstky. Možno ale má ešte niekto nápad, čo by to v tej polovici júla mohlo byť?... celý příspěvek > |  | Zmladenie starej slivky, 26.1.2020  Dobrý večer všetkým, konečne som sa k tomu dostal - pripájam foto predmetného stromu. Jozef |  | Zmladenie starej slivky, 3.12.2019 Keď budem zase doma, pripojím foto. Ďakujem za reakcie. JB |  | Zmladenie starej slivky, 3.12.2019 Mojou prioritou, pokiaľ by to bolo možné, je oboje - získať vrúble (poradím si aj so slabšími letorastmi) a zároveň čo najviac tej slivke predĺžiť život. Práve kvôli lepšiemu hojeniu rán sa pýtam na skúsenosti s rezom v dobe kvetu, ale z vašich... celý příspěvek > |  | Zmladenie starej slivky, 3.12.2019 Zdravím vás, viem, že taká téma tu už možno bola, ale predsa - chcem sa spýtať, kedy je najvhodnejší čas na zmladenie starej slivky? Má cca 40-50 rokov (štepil ju ešte môj pradedo, zosnulý v roku 1978), prírastky žiadne, vzhľadom na polohu dosť... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|