|
Příspěvky uživatele - 113.117
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 U nás teraz prší, je zamračené, mrazíky už asi nebudú. Prídu ale zrejme hromy a blesky... Teraz žartujem, pán Vysloužil, tých Vašich 5 bodov má logiku, navyše Ste priamy muž ktorý sa nebojí ísť proti prúdu a povedať si svoj názor aj proti 500 názorom... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 To je úplne O.K., chápem Vás... |  |
|  | Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Pán Vysloužil chcel povedať (podľa mňa) že nemá zmysel plakať nad rozliatym mliekom. Alebo inak: straty budú rovnaké, či ich spočítame alebo nie. Priznám sa, že po prečítaní viaverých príspevkov ma napadlo presne to čo jeho. Globálna katostrofa bol... celý příspěvek > |  | Zimní jabloně, 26.4.2016 Admiral, Rubinola,Rozela, Lucy,Sirius, Luna,Heliodor, Topaz,Karneval, Florina, ale aj Bohemia, Rubín,Ligol, Bohemia Gold atď. |  | Jarne mraziky 2016, 26.4.2016 Hlavy hore, priatelia záhradkári! Dostali sme síce od prírody na frak, opäť sa raz ukázalo že nie sme žiadni "páni tvorstva" na tejto Zemi, a svet sa netočí podľa našich želaní. Ale máme okrem rozumu aj nepoddajnosť a pracovitosť, budeme zachraňovať... celý příspěvek > |  | Tomel pro republiku, 26.4.2016 Podľa mňa sa Kaki cez to prenesie bez ujmy, uvidíte. IH |  | Je jabloň Topaz vzájomne opeľovateľná s Rubinolou?, 25.4.2016 Myslím že so vzájomnou opelivosťou by nemal byť problém (pokiaľ viem tak ani jedna z uvedených sort nie je triploid). Obe odrody tiež kvitnú v približne rovnakú dobu. Ale aj keby nejaký problém náhodou mal byť, netreba zúfať. Príroda je... celý příspěvek > |  | Tomel pro republiku, 25.4.2016 Zdravím Vás, u nás chvalabohu nemrzlo, aj keď to bolo tesne nad nulou. Hurmikaki (Tomel) to zvládol zatiaľ bez problémov. Dúfam že to tak aj zostane a budeme sa obaja tešiť z peknej úrody. Priebežne budem referovať. Dúfam že nadšencov pre tomel bude... celý příspěvek > |  | Rezistentné odrody slivky: Jofela, Haroma, Joganta, 25.4.2016 Skúsenosť s nimi nemám, len ak môžem podotknúť 1 poznámku: Predpokladám že ide o "rezistenciu" voči šárke. Tu sa často zamieňa pojem rezistencia a hypersenzitivita. To druhé znamená, že odroda nie je rezistentná voči infekcii šárkou, ale naopak - na... celý příspěvek > |  | Žluté jablko, 24.4.2016 Počul som o ňom, mala by to byť mutácia Golden Delicious klon B, objavili ju myslím niekde v Južnom Tirolsku. Od klasického Goldenu sa líši trochu pretiahlejším tvarom plodu a dosť intenzívnym ružovým líčkom. Údajne by mal byť pestovateľný aj vo... celý příspěvek > |  |
|  | Vysokokmen, 24.4.2016 Tak to je potom jasná situácia, dajte to na A-2-kách (alebo aj na MM-106 či MM-111 a zasadiť hlbšie). Ja mám Topaz na A-2, ale neviem či som vôbec niekedy videl Rubinolu či Admiral naštepenú na A-2-ke, asi nie. |  | Rána v kůře jabloně, 24.4.2016 Myslím si, že pravdu máte páni MV aj VV obaja. Ranu samozrejme ošetriť treba, ale zároveň by bolo veľmi žiadúce zistiť prečo vznikla. Áno, liečba má byť kauzálna (teda liečiť príčinu, a nie následok). Páči sa mi jeden citát (neviem už kto je jeho... celý příspěvek > |  | Vysokokmen, 24.4.2016 Predovšetkým si treba ujasniť rozdiel medzi pojmami "vysokokmeň" a "bujne rastúca podnož", nie je to totiž to isté. Vysokokmeň môžete teoreticky mať aj na slabo rastúcej podnoži, ak si korunu stromu založíte napr. vo výške 1,80 metra (ale prečo by to... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 23.4.2016 Veľkoproducenti teraz použili nejaké špeciálne parafínové sviečky, ktoré v obrovskom množstve zapálili v sadoch. Neviem ale presne o aké sviečky ide. A tiež použili vrtuľníky, ktoré (údajne) preletmi stláčajú nadol teplejší vzduch. Náklady išli do... celý příspěvek > |  | Asimina Triloba, 23.4.2016  Kvitneme (Asimina triloba) prvýkrát. Rozhodol som sa, že tento prvý rok to nechám na prírodu, teda štetec za nekoná. Možno "spláču nad výdělkem", uvidíme. Budem referovať. |  |
 |
|
|
|