|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jalapeňo nepálí, 18.2.2021 Ačkoliv chilli papričky nejsou moje parketa, napadlo mne, že může docházet k opylení hmyzem z nepálivých paprik. Pěstujete také nepálivé papriky? Pokud ano, jsou dostatečně oddělené? Kdysi tady byla debata o tom, že pálivé a nepálivé papriky se musí... celý příspěvek > |  | Zpomalení růstu rajčat, 17.2.2021 Tak já to přeložím do srozumitelného jazyka. DIF je metoda, která převrací poměr nočních a denních teplot. Tedy topit v noci a snižovat teplotu přes den. Ve sklenících velmi nákladné, ale doma proveditelné, tedy pokud v té místnosti přímo nežijete.... celý příspěvek > |  |
|  | Zpomalení růstu rajčat, 16.2.2021 I příští víkend se může ukázat jako "nesmyslně brzy", pokud si Matka Příroda usmyslí a pošle nám studený květen. Načasování výsevu je tak trochu hádání z křišťálové koule - do budoucnosti moc nevidíme.
Celá tahle debata je jen o tom, jak se dá... celý příspěvek > |  | Papriky 2021, 15.2.2021 Zatracený mšice, nevím, jak to dělají, ale objeví se znovu a znovu - no, možná nějakou přehlídnu. Takže musím papriky prohlížet a čistit každý třetí den. A i takové, které mají je dva malé pravé lístky. A nejvíc si ty potvory libujou na těch... celý příspěvek > |  | Zpomalení růstu rajčat, 15.2.2021 Aby nedošlo k mýlce: já to pěstuju doma na oknech. A trvalo mi 3 roky, než jsem dospěl k nějakým slušnějším výsledkům. Takže se nedejte odradit. Ovšem dělám to jen, abych se zabavil. Pokud nejste důchodce jako já, je to náročné a ty výsledky jsou... celý příspěvek > |  | Zpomalení růstu rajčat, 15.2.2021 A někteří říkají, že je škola nic nenaučila. Jste důkazem opaku.
Milan HP |  | Zpomalení růstu rajčat, 15.2.2021 Absolutně není třeba. Naprosto vám věřím, že rostly a že se nevytahovaly. Mám tutéž zkušenost z loňska. A to v mizerných světelných podmínkách v prosinci a bez přisvětlování. Teplota tak 13 - 15°C, za chladných dnů asi i méně. Je to spolehlivý... celý příspěvek > |  | Zpomalení růstu rajčat, 15.2.2021 Osobně se domnívám, že úplné zastavení růstu nastává až při teplotách pod 10°C. Nejsem si jist, ale někde jsem dokonce četl, že ta hranice je 7°C. Ovšem zástava růstu a optimální růst jsou dvě různé věci. A ten rozhodně v té pivovarně nenastal.... celý příspěvek > |  | Druhy zeleniny, které snesou zvýšený obsah draslíku, 14.2.2021 Díky. Použiju lakmusový papír. Ale pěstování vinné révy i cukrovky asi nezkusím. Jsem moc vysoko (570 mnm). Ale brambor chci dost, takže mi ten přepopelený kompost asi ani nebude stačit.
Milan HP |  | Druhy zeleniny, které snesou zvýšený obsah draslíku, 14.2.2021 To je pro mne výborná zpráva. Díky.
Milan HP |  |
|  | Zpomalení růstu rajčat, 14.2.2021 Vladimíre, fakt takhle vypadá EM Champion?
Milan |  | Druhy zeleniny, které snesou zvýšený obsah draslíku, 14.2.2021 Díky, Waltře. To můj problém vyřeší úplně: chystám se totiž nově založit "lán" brambor. Tam to můžu navézt skoro všechno. A něco dám mrkvi.
Milan HP |  | Zpomalení růstu rajčat, 14.2.2021 Zdenku, to je přesně to, co se mi dost často stávalo, když jsem ještě kupoval sazenice. Na mou otázku, zda jsou to Startky, vždycky prodejce odpověděl, že ano. Jenže pak se z toho vyklubaly Tornáda a někdy i jiné odrůdy. Dokonce jednou známá koupila... celý příspěvek > |  | Papriky 2021, 14.2.2021 Lenko, ten tip je dobrý. Jenže já mám zabudovaná všechna topení do výklenků - stará zástavba. Nahoře mi zůstává možná jen 15 cm. Sadbovník s krytem a podložku tam nevměstnám. Takže jsem to "pořešil" takhle, jenže s tím nejsem spokojený. Problém je... celý příspěvek > |  | Druhy zeleniny, které snesou zvýšený obsah draslíku, 13.2.2021 Mám problém. Na zahradě mám kompost, do kterého jsme sypali dřevěný popel. Ovšem neúměrně moc. Některé druhy zeleniny ale přehnojení draslíkem špatně snášejí. Slyšel jsem, že mrkev ho naopak vyžaduje víc než jiné plodiny. Které další plodiny bych... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|