|
Příspěvky uživatele - 148.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze zachránit dracenu?, 21.11.2018 Nevím proč matečná rostlina zhynula, ale ten vrchol také nevypadá dobře, co tak vidím. Stonek bych nakrájela na dva špalíky s tím, že vrchol z listy bych vyhodila a špalíky zasadila do zeminy, jak jste měla tuhle původně. Nebo do té vody, jak radí... celý příspěvek > |  | Mohu sklízet rané brambory na podzim?, 21.11.2018 No jistě, ale je to diskuse, tak proč si nepokecat |  |
|  | Mletý dolomitický vápenec a hnůj společně?, 21.11.2018 Ideální je jeden rok pohnojit, další povápnit. Ale běžně se doporučuje i na zimu rozhodit hnůj, na jaře vápno. Už jsem udělala i tak a žádný problém jsem nepozorovala. |  | Mohu sklízet rané brambory na podzim?, 21.11.2018 Když jsme stavěli barák bylo nám řečeno, že u nás je nezámrzná hloubka 110cm. Běžně bývá pár dnů v zimě pod -20, vloni -25, některou zimu -30, rekord byl tuším -32st. Také si myslím, že brambora zmrzne a zkašovatí. Přesto mívám zaplevelené pole... celý příspěvek > |  | Mohu sklízet rané brambory na podzim?, 19.11.2018 Zrovna letos mne myšlenka, vysadit druhé kolo velmi ranných brambor, také napadla. Jenže: vždycky se u nás sklízely brambory na uskladnění srpen-září. Teď už několik let nedožijou srpna, neb to sucho a horko strašně urychlí. Kdybych vysadila druhé... celý příspěvek > |  | Mohu sklízet rané brambory na podzim?, 19.11.2018 Naprosto stejná zkušenost. U nás se také tradovalo, že se brambory sází na Josefa a mnozí to ještě dodržují. Výsledek je ten, že ža pak stejně čekají, až jim vyraší nanovo. Počasí posledních let je podivné. Proto už pár let sázíme v polovině až... celý příspěvek > |  | Identifikace rostlin dle listů, 16.11.2018 Begonie. Jakový kultivar nevím, mívala ji máma. Zkuste si už dohledat. |  | Uši u vlčáka, 7.11.2018 Záleží na tom, jestli budete uchovňovat, jestli budete chodit po výstavách. Pokud máte psa jen na mazla, vykašlala bych se na ucho. Mám samojeda, také s PP, jen na mazla. Uši se mu také nepostavili, byl celkově podvyživený, vlastně je celý život. Dál... celý příspěvek > |  | Hořké ořechy, 5.11.2018 To je sice pěkné, že pán říkal, že jsou letošní, ale moc bych tomu nevěřila. Na vesnici se běžně dělá, že jakmile je dobrá úroda, staré ořechy se natlučou a prodají. |  | Ořešák a vliv na stromky v okolí, 23.10.2018 Už jsem to psala v nějaké jiné diskusi a překvapuje mne, že normálně uvažující člověk, se na tohle musí ptát. Ořešák je strom jako každý jiný, jen je na rozdíl od ostatních ovocných stromů prostě strašně velký. Stíní, ubírá vláhu - ano, tím stromy... celý příspěvek > |  |
|  | Co je to za rostlinu?, 22.10.2018 Letní cypřišek (kochia scoparia)? |  | Juka vláknitá, 15.10.2018 Díky Asi listy také zakrátím. Zatím je ve vodě, dneska ji musím vysadit. Je zadarmo tak to holt nějak dopadne. |  | Juka vláknitá, 15.10.2018 Nikdo neví? |  | Bluma cukrářská, 14.10.2018 No já jsem přemýšlela, proč by zrovna bluma měla být,,cukrářská"? Na co by se v tom odvětví tak bluma mohla používat, aby si to zasloužila. Také mne napadlo, že to jen někdo popletl. |  | Nove zasazeny japonsky javor ma suche listy, 14.10.2018 Nejspíš jste ho utopili. Žádná rostlina se nezalévá obden. Stačí jednou týdně a pořádně. A je podzim, tedy už nezalévejte vůbec. |  |
 |
|
|
|