|
Choroba Admirálu, 22.12.2017  Viktor: Nelámal by som si nad tým hlavu, tak či tak s tým nič nenarobíte. Bral by som to zatiaľ len ako nevýznamný kozmetický minidefekt. Mal som Jonagored tiež s riadnou "hrčou" v mieste štepenia, ale "fungoval" perfektne (viď foto). IH |
 |
Rakovina stromu - má cenu roubovat či očkovat?, 22.12.2017 Nemyslím si že by to malo byť beznádejné. Ranu by som ošetril a pokúsil sa stromček zachrániť. Korunku má trochu prehustenú, ale to je korigovateľné rezom, resp. prieklestom (letným). V "přeroubování" nejaký benefit nevidím, tobôž nie v "uříznutí".... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 16.9.2017 Jan Starší: Mohli by Ste prosím sem na fórum dať fotku tej 6 metrov vysokej palmety ktorú vôbec nestriháte? Myslím že nie som sám kto je na ňu veľmi zvedavý. Ďakujem. IH |
 |
Identifikacia 10 odrod jabloni v zdedenej zahradke, 16.9.2017 Tom Tom: Tie "prasklinky" - alebo ako to nazvať - v stopkovej jamke plodu Bohemie sú na fotkách (dúfam že to bude ako-tak vidieť). Aspoň u mňa je to pre Bohemiu i Rubín typické, najmä u väčších plodov a pri oneskorenom zbere. IH |
 |
Identifikacia 10 odrod jabloni v zdedenej zahradke, 16.9.2017 Tom Tom: Či obrať to musíte lepšie vedieť Vy, každá záhrada je iná... U nás už čas oberať Rubín/Bohemiu je, resp. už bol. Sám píšete že jablká už padajú zo stromu, podľa fotiek (dnešné č.3,4) sú na oberačku zrelé. Zoberte si nečervivé jablko zo... celý příspěvek > |
 |
Identifikacia 10 odrod jabloni v zdedenej zahradke, 16.9.2017 Tom Tom: Neviem či Ste sa nepomýlili (myslím s tým č.4), ale podľa mňa sú na všetkých fotkách ktoré Ste dali dnes jablká tej istej odrody a ja si myslím že je to Rubín. Svedčí preň tvar, žíhanie, stopka, aj tie "lézie" v stopkovej jamke ktoré sa... celý příspěvek > |
 |
Admirál, 16.9.2017 Jana: Môžete už teraz. (Ak by Ste ale mali možnosť zohnať Admiral na silnejšie rastúcom podpníku, uprednostnite ten). IH |
 |
Odrůda Red delicious, 8.9.2017 Red Delicious patrí stále k najpestovanejším odrodám vo svete. Zároveň je to odroda ktorá má jeden z najvyšších počtov mutácií. Originálny Red Del. sa už pestuje menej, Starking či Starkrimson stále často. Dnes idú do popredia novšie klony, z nich... celý příspěvek > |
 |
Jeanne d\' Arc, 16.8.2017 Tvarom pripomína Lucasovu. Na fotkách vidno trošku hrdze hruškovej na listoch, nič závažné. Objavuje sa aj napriek postrekom? (predpokladám že aj hrušky postrekujete fungicídmi). IH |
 |
Řez mladé Redhaven, 16.8.2017 Lída: Možno nebudete súhlasiť, ale ja by som tú broskynku teraz nechal bez rezu. Teraz je každý list na fotosyntézu dobrý, nech si vytvorí zásobné asimiláty a rozbujnejú sa jej korene. Rez by som nechal až na jar, v čase kvitnutia. Bez listov bude... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Choroba Admirálu, 16.8.2017 Bohouš: Admiral je len jedna z odrôd jablone. Výrazy ako "slavný" a "bomba" by som ja osobne nepoužíval, ale to nie je podstatné. Žiadna odroda nie je dokonalá a bez chýb, Admiral nie je výnimkou. Na vlákne "Admiral" môžete nájsť môj príspevok o... celý příspěvek > |
 |
Staré hrušky, 4.8.2017 218.245: Podľa výzoru by to mohla byť niektorá muškatelka - najskôr muškatelka šedá, prípadne muškatelka letní (viď foto). IH |
 |
Flamingo, 4.8.2017 Niektoré práce nepočkajú aj keď je 40 v tieni. Flamingo dnes obraté (foto). Vďaka zaň, pán Gustáv Čejka! IH |
 |
Pěstování Nekterinek, 30.7.2017 234.110: Nektarinky sú možno trochu citlivejšie na nepriaznivé podmienky (jarné mrazy, sucho, choroby, poškodenie hmyzom a pod.). Ja ich pestujem rovnako ako broskyne, žiadny nadštandard nedostávajú. Postrek proti kučeravosti je nutný, dávam na jar... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 30.7.2017 Z vymenovaných žltoplodých odrôd je asi najkvalitnejší Sirius, podobne aj Opal. Inak mne je takéto rozmýšľanie v zmysle nejakého "nahradzovania" odrody inou cudzie. Golden je Golden, s jeho kladmi aj nedostatkami, kto chce tak si ho zasadí, kto... celý příspěvek > |
 |