Příspěvky uživatele - 168.143

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Usichajuci vinic, 22.4.2021
Listy mohou být omrzlé nebo je zničilo prudké slunce - asi jste sazenici neotužoval a dal přímo ze sklepa nebo skleníku na prudké slunce. Sazenička asi sama znovu vyraší, ale regeneraci by urychlilo seříznutí na dvě očka a zasypání kopečkem... celý příspěvek >
Dlhá preprava vinica, 18.4.2021
Dobře zabalené a ošetřené sazenice v igelitu vydřží řádově týdny bez poškození. V chladírně vydrží i do příští sezóny bez viditelného poškození.  V teple se doba zkracuje, protože sazenice začnou rašit, ale 6 dnů je bez problémů. V... celý příspěvek >
Vinná réva - Ivančice, Brněnsko, 10.4.2021
Slušnou odolnost a výbornou kvalitu má Alden. Chuťově jsou to spíše jahody než typická „labrusca“.
Vinná réva - Ivančice, Brněnsko, 6.4.2021
Sazenic na 6 m řádek může být 5 ks. Ptáci ožírají vše, modré hrozny jsou více napadány stěhovavými hejny, ale bílé a žluté spolehlivě najdou domácí škůdci.  Hladovějící špaček nebo kvíčala mají mnohokrát lepší zrak než my. Poměrně odolné... celý příspěvek >
Pred založením vinohradu, 9.3.2021
V půdě je vždy přítomná taková zásoba semen, která postupně po několik let mohou klíčit, aniž by ztratila klíčivost, že úvahy na rychlou očistu zahrady jsou naivní. Mimochodem, pokud si dáte trochu půdy pod mikroskop, zjistíte že semena plevelů... celý příspěvek >
Jakou odrůdu révy do skleníku?, 24.2.2021
Ve skleníku Vám poroste skoro všechno. Stačí se vyhnout odrůdám jako je Talisman - ženský květ, problémy s opylením. Z běžných odrůd máme dvě domácí skleníkové Vitra a Pola. Z bezsemenných můžete zkusit Venus, Best early seddless, Skazka,... celý příspěvek >
Řez nových rostlin révy, 19.2.2021
Ročník 2020 byl pro kvalitu dřeva špatný. Nejprve rekordní sucho, potom málo sluníčka a pak na podzim 230 % obvyklých srážek. Proto mají některé odrůdy suché réví. Někde se také vyskytly v zimě silné mrazy, což může ne dobře vyzrálé výhodny ještě... celý příspěvek >
Odrůda Regent, 28.12.2020
Odrůda Regent je velmi kvalitní PIWI odrůda. Považujeme ji za jednu z nejlepších. Modré moštové odrůdy jsme už dlouho nesadili, ale Regent je výjimkou. Odrůda nám pravidelně dává výborné víno, proto o kvalitě sklizně a jiných přednostech... celý příspěvek >
Nej odruda a nej zklamání 2019, 14.12.2020
Ročník 2020 nám nějak sebral chuť diskutovat, na lidi útočí covid na révu stolbur. Ale snad zase přijdou normální dny. Tak jen pár poznámek, k letošní úrodě. Z mých favoritů nezklamaly letos: Talisman, trochu problém s dozráním, ale... celý příspěvek >
Co myslíte, asi uříznout - letošní výhon, 20.10.2020
Na Romulus pěkná sazenička. Je vidět že odspoda je vyzrálá. Na jaře seříznout na dvě očka. Většinou  „labrusky“ rostou zpočátku pomalu, ale už příští rok budete jistě spokojen. Drenážní trubka nevadí, jen bych to na zimu přikryl chvojím... celý příspěvek >
Strelicia reginae, 12.10.2020
Mám strelicii už 10 let. V létě venku v zimě na verandě. Vykvetla mi za 4 roky 2 květy, a pak 3 květy, a dále po 4 květech. Je velká přes metr. Moc se z ní těším, ale manžel mi nadává, že už je moc velká a mám jí vyhodit. Nemůžu se s ní rozloučit.... celý příspěvek >
Hmyz a stolní odrůdy, 24.9.2020
V letošním roce mě hmyzáci opět sežraly Kišmiš 342.  A to kompletně, nenechali ani jednu bobulku. Bezsemenné křížence s Vitis labruska, jako např. Venus si vůbec nevšímaly. Asi jim vadí jahodová chuť.
Vinna reva choroba, 9.9.2020
Na podzim nemá postřik žádný smysl. Začněte na jaře, Sulka není nutná, ale nutné jsou 2 - 3 postřiky a to se týká i většiny PIWI odrůd. První postřik v době květu a pak ještě 2 x opakovat s odstupem 10 dnů. Při použití kvalitních... celý příspěvek >
Vinna reva choroba, 8.9.2020
U altánu asi na keře tolik neprší. Není voda na listech, není peronospora.
Suchá fermentácia skorého hrozna v kontajneroch, 4.9.2020
Určitá šance prodloužit dobu skladování tu je.  Vyšší obsah CO2, který vznikne prodýcháním kyslíku a zejména nízká teplota mohou pomoci významně prodloužit dobu skladování. Cukernatost v absolutních hodnotách nárůstat určitě nebude, spíše... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika