|
Gulicky na korenoch, 23.11.2019 Vyloučit se to nedá, ale hlístice na kořenech jabloní nejsou obvyklé. Asi bych se nebál kuličky odstranit a kořeny ošetřit. Nematocidy nejsou běžně v prodeji, ale některé akaricidy (např. Vertimec) jsou účinné. Rovněž účinná je teplá voda (ne moc,... celý příspěvek > |
 |
Moravská jadernička, 22.11.2019 Škoda, že jste to nenapsal o pár týdnů dřív, když ještě byly jablka na stromě... |
 |
|
 |
Uzení masa, 22.11.2019 Myslíte, že se za 12 hodin kilový kus masa neprohřeje celý? Teploměr jsem dostal spolu s troubou na pečení, ale v udírně mě nenapadlo ho používat. |
 |
Jed na myši - neúčinkuje, 22.11.2019 Je to zajímavé. V každém vlákně o jedu na myši se od druhého příspěvku mluví jen o pastičkách.
Zajímalo by mě, odkud zadavatel ví, že obsah jedu v návnadách byl snížen a jak poznal, že myši žijí dál. Měl je snad poznačené?
Při... celý příspěvek > |
 |
Zemní vrták na sloupky, 22.11.2019 Vašek to napsal zcela přesně, mám taky takový. Ale vrtat ručně desítky jam na plot je hrozná práce. Elektrický vrták je dobrý kompromis a přijatelná cena.
|
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 9.11.2019 Vrtule třešňová napadá třešně v jakém třešňovém týdnu? Napadá vrtule i pozdní třešně?
Napadá vrtule i višně?
Vrtule napadá jen pozdní třešně. Zhruba od 3. týdne až do konce. Odrůdy 2. týdne jen někdy a až přezrálé.
Višně napadý vrtule taky,... celý příspěvek > |
 |
Udírna, 9.11.2019 Místo vstupu kouřovodu do udírny bych doporučil odizolovat. Tam spálení dřeva hrozí. |
 |
Lotos, 2.11.2019 Pěstoval jsem Lotos řadu let, pak musel strom pryč, nyní ho mám opět vysazený. Pěkná jablka kuželovitého tvaru, vzhledem i chutí připomínal těchobuzický Diadém. Určitě je to sázka na dobré jablko. Je pravda, že v době zralosti má spoustu konkurentů... celý příspěvek > |
 |
Výsadba hrušně, 1.11.2019 Jestli v sudu namočíte kořeny nebo celý stromek je úplně jedno. Já ho vložím do 200l barelu a namočeno je ho podle toho, jak je velký a kolik je zrovna v sudu vody.
Zkoumat, odkud častěji vane vítr, taky nemá velký smysl. Co když... celý příspěvek > |
 |
Trvanlivost Šampionu, 1.11.2019 Na přelomu 70. a 80. let tvořily Šampiony velkou část mé úrody. Uskladněné vcelku bez problémů vydržely do Vánoc. Jejich kvalita ale postupně klesala. Nikdy nemoučnatěly, ale kolem Nového roku jaksi "zvodovatěly". Ztratily kyselost i sladkost. |
 |
|
 |
Výroba zeminy pod borůvky, 1.11.2019 Záleží taky, jak kyselou půdu máte na zahradě. Rodiče vysadili na chatě u lesa na vysočině borůvky před 55 lety. Plodí dosud, za tu dobu dostaly jen asi 2x trochu hrabanky.
Já si pomáhám tak, že při zalévání (plastovou konví)... celý příspěvek > |
 |
Česnek po zeleném hnojení (hořčice)?, 1.11.2019 A jak se liší rozklad hořčice od rozkladu např svazenky?
Hořčice roste rychle a do větší velikosti. Pokud vyseju hořčici např. po skořejších bramborách, tak naroste do velikosti a tloušťky stonků a kořenů, že se nestihne rozložit a sázení česneku... celý příspěvek > |
 |
Vaření hroznového vina, 1.11.2019 Vařte jen trochu vody s kořením. Pak přidejte víno a jak dosáhne teploty varu, odstavte. |
 |
Major, 28.10.2019  Krajová odrůda z Opavska od Ing. Fidly - Major přinesla letos konečně plody slušné velikosti. Nevynikají sice nápadným vzhledem, ale dobře se skladují. Chuť posoudím později |
 |
Podnož hrušně - kdoule, 28.10.2019 ...pokud by druh kdoulové podnože neměl žádný vliv na pěstování hrušně, tak proč by se jich šlechtilo tolik druhů s různými vlastnosti a různým růstem?
Odpovím otázkou: Pokud by značka sprchového šampónu neměla žádný vliv na kvalitu pokožky, tak... celý příspěvek > |
 |