Příspěvky uživatele - 210.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Extrémně hořké jádra, 26.3.2008
Odrůda Jupiter má přirozenou barvu semene skořicovou. Možná ta hořkost může být spojena s tím co jsem tady nečetl a to je, že byl suchý rok. Mám s tím zkušenosti. Vloni byl rok u nás extrémně suchý a plody byly opravdu (kromě toho, že menší) i... celý příspěvek >
Levandule a kočky, 20.7.2007
Rád bych se zastal Chemického Aliho. Moje zkušenost s kočkami a levandulí jsou takovéto. Pokud má kočka dostatek přirozeného prostoru a trávník, tak si levandulí ani nevšimne. Máme 2 kočky které chodí ven a jsou i doma. Zahrada je 1150 m čtverečních... celý příspěvek >
mramorované plody meruněk, 20.7.2007
Kolem šarky panuje mnoho mýtů. Šarka škodí nejvíce tím, že velká část úrody (to tedy neznamená všechny) padá těsně před dozráním ze stromů na zem a je málo cukernatá. Každý rok se šarka manifestuje s jinou intenzitou. Někde jsem slyšel, že když se... celý příspěvek >
Odrůdy, 20.7.2007
Jedinou možností jak získat kvalitní a bezvirózní materiál je bohužel shánět a jezdit přímo ke školkaři v tom okamžiku, kdy to vozí z pole. Já už viděl tolik záměn odrůd i u renovovaných prodejců až je to hrůza. Však se stačí podívat, jak si lidé... celý příspěvek >
Co to je za odrůdu? Fotky, 20.7.2007
Já myslím, že se všichni shodneme na tom, že se nejedná o mirabelku, ale s největší pravděpodobností o renklodu. Mohla by to být klidně zelená renkloda, wazonova renkloda nebo i to Ontario. Všechny tyto znám a mám je léta vyzkoušené na více... celý příspěvek >
žluté třešně, 29.6.2007
Souhlasím s panem Vysloužilem že se může jednat o jeho odrůdu. Ale ta   není jedinou žlutou odrůdou, která se na našem území vyskytuje i když je nejrozšířenější, lépe řečeno tento název je mezi zahrádkáři znám, sle moje zkušenost je,... celý příspěvek >
Jakou třešeň do malé zahrady?, 29.6.2007
Souhlasím s panem Vysloužilem v tom, že je nutná zakrslá podnož. Je však trošku problém s tím je sehnat. Já si pro ně letos pojedu. O velikosti totiž nerozhoduje moc odrůda (i když částečně také), daleko více rozhoduje podnož. U nás to množí... celý příspěvek >
odruda třešní, 29.6.2007
Naprosto souhlasím s radou pana Vysloužila. Je to evidentně zkušený praktik. Já bych zasadil nějakou ranou odrůdu. Mám zkušenost, že nejvíce třešní se sní v době, kdy je třešní ještě nedostatek a jsou tedy velice atraktivní. Zvláště děti... celý příspěvek >
Troprichtrova třešen - nevite kde sehnat?, 29.6.2007
Není problém ten stromek udělat, jen to chce více informací, abyste nešlápla vedle - min zvolit vhodnou podnož do vašich podmínek. Dále jakou si představujete výšku kmínku,... Jde jen o to abyste dostala opravdu to co chcete a abyste z toho pak... celý příspěvek >
ranne tresne, 29.6.2007
Souhlasím, Rivan je výrazně lepší než německá rychlice. Letos jsem ji sklízel v nadmořské výšce 497 m nad mořem 17.5.  Je zhruba stejně velká jako německá rychlice, ale má výrazně menší pecku a rovněž je odolnější v květu proti mrazu a to... celý příspěvek >
dvě staré (asi) neznamé odrudy - mistně jim říkáme bělky a třešňo-višně, 29.6.2007
Chtěl bych se zeptat zda nemáte fotodokumentaci, jak vypadá habitus celého stromu, pupeny  a tak. Každopádně z jakého jste kraje či města. Jezdím velice hodně a možná pojedu kolem. Jak jsou ty stromy staré? Není problém udělat nové stromky,... celý příspěvek >
letošní mrazy, 29.6.2007
No souhlasím, že letos je to opravdu pro ovoce dosti podivný rok. U nás je toho docela dost, bude i kiwi, pepino, maliny, jablka, meruňky, broskve, byly třešně, kamčatské borůvky (lonicera), muchovník olšolistý (amelicharova borůvka) jsou i višně... celý příspěvek >
Sháním Německou rychlici, alespoň roub, 29.6.2007
plně se připojuji k předešlým doporučením. Odrůda Rivan zraje asi o 3 dny později než Německá rychlice, ale nenamrzá tolik v květu, má výrazně menší pecku a celkově je daleko lepší. Já jsem na základě dětí rychlici vykácel, protože máte-li vedle... celý příspěvek >
třešně po celou sezónu, 29.6.2007
Třešně jsou velmi zajímavý ovocný druh. Když ty články některých autorů čtu, tak opravdu "papír snese všechno". Já vždy radím, aby si lidé zašli do knihovny, půjčili si pomologie kde jsou peckoviny  a četli si o tom. Ono totiž univerzálně... celý příspěvek >
Vlašský ořech - odrůda Hospodin (červené jádro), 29.6.2007
touto oblastí se zabývám už 15 let. Mám vyzkoušeno na své zahradě 6 odrůd. Zmíněná odrůda se nenazývá Hospodin, ale Hospozínský červenoplodý. To je možná důvod, proč jste v hledání těchto informací nebyl(a) úspěšná(ý). Každopádně jsem zkoušel i... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika