|
Semenáč ořešáku - první plody, 20.9.2018 Můžu se zeptat jestli původní strom s velkými ořechy byl roubovaný nebo planý?
Protože co jsem zjistil od místního zahrádkáře, tak on má planý neroubovaný ořech co má obrovské plody, dobře luštitelné. To by nasvědčovalo tomu, že vlastnosti ořechů... celý příspěvek > |
 |
Co to je za nemoc rajčat?, 17.9.2018 Ano, pan mimmo zaregistroval správně. Že rajče roste dobře třeba i kolem 12°C v noci je fakt, ale není to optimum při kterém má plnou imunitu, neboli řečeno vědeckým okem - nemá dostatek vápníku.
Při suché hnilobě u rajčat vápník určitě zabírá,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co to je za nemoc rajčat?, 16.9.2018 Trochu si šťouchnu, ale stále opakované vysvětlování o nedostatku příjmaného vápníku rostlinou je pouhou hypotézou, jejíž neustálé opakování se stává nezpochybnitelným faktem. Je to jako tvrdit, že když vás bolí hlava, vezmete si prášek a ono se... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 9.9.2018 Když po očkování vyraší ještě tentýž rok v září očko z broskvoně, tak stačí jej obalit papírem proti vymrznutí, to je dobrý nápad. Mně napadá otázka, jestli vůbec do podzimu stihnou na takové pozdní větvičce (vyrašené začátkem září) narůst pupeny?... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 24.8.2018 Ano přesně tak jsem to myslel. Díky za ujištění |
 |
Očkování, 23.8.2018 No já jsem už naočkoval trojpupen z Redhavenu, měl jeden list, tak jsem ho ustřihnul a držel jsem štítek s očkem při očkování klasicky za 1 řapík, jiné trojpupeny jsem nenašel. U Fairhavenu (pravděpodobně na 90% FH) jsem měl na výběr trojpupeny s... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 23.8.2018 A trojpupen s jedním listem, dvěmi nebo třemi listy - počet listů tedy nemá vliv? (Fairhaven) |
 |
Očkování, 23.8.2018 Ještě jsem se zapoměl zeptat jak je to s očkováním broskvoní, konkrétně květními a růstovými (správně listovymi?) pupeny.
Kde je na letorostu trojpupen s jedním listem - jedná se o středový pupen růstový a krajní jsou záložní růstové. A kde... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 23.8.2018 Po 14 dnech jsem kontroloval očkované meruňky na myrobalánech a ty stromky které měly ještě vláhu jsem hned odvázel, protože páska začala viditelně škrtit kmínek. Mám pásku běžně koupenou za 50kč asi, ustřihlou podélně napůl, omotávám nahoru i dolů a... celý příspěvek > |
 |
Meruňky a podnože, 12.8.2018 Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Přesně to samé složení půdy v okolí řeky jsem objevil taky. Pod horní vrstvou - jílovitá červenohnědá půda, na slunci když uschne tak ještě více zčervená, je v ní i podíl štěrku a kamení, nevím jestli se jedná o... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky a podnože, 12.8.2018 Dotaz na pána Trnavsko 145mnm nebo kdo má zkušenosti.
Píšete kdesi, že pěstujete peckoviny na oglejené půdě u řeky. Oglejená = zamokřená hlavně v zimě.
Zkouším vysazovat meruňky i broskve na různých místech, jeden pozemek je v nivě řeky... celý příspěvek > |
 |
Meruňka z pecky, 10.8.2018 Pročítám tuto diskusi na téma zdravotní stav kupovaných stromků oproti těm vypěstovaných z pecky. Většinou jsou tu názory, že kupované za několik let odumírají na mrtvici a podobně, zato ty z pecky jsou 20 leté a více i když plodí o něco,,planější"... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická, 8.8.2018 Dobrá, tak už bude bez závlahy. Když jsem kupoval letos meruňky ze sadu z JM, byli velikosti myrobalánů u cest -prý ze sucha, jinak výborné sladké. |
 |
Velkopavlovická, 7.8.2018 Tak tedy, nedostatkem draslíku scvrkávání asi nebude, protože minimálně kýbl popela z tvrdého dřeva sypu pod každý strom meruněk i broskví v zimě, to jsem zapoměl uvést.
Vylučovací metodou už zbývá jen ten postřik jak uvádíte. Pokud to teda... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická, 6.8.2018 Živiny teda? Hnůj jsem dal jen loni i letos, králičí se slepičím půl na půl, ale to množství se úplně ztratilo, jakobych plivnul. V zemi moc živin asi nebude, kolem rostou sedmikrásky - po letech sekání trávy. Můžu přidat slepičí hnůj nebo i... celý příspěvek > |
 |