Příspěvky uživatele - 212.49

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 16.4.2019
Kouknul jsem po okolí, nad ránem bylo na hlučínsku (cca 240m)  -2,5°C ve 2m nad zemí. Podle prvních optimistických odhadů: třešně - třetina květů nahnědlých - KO, broskve a švestky beze ztrát, meruňky - všude plůdky po odkvětu - Bergeron... celý příspěvek >
Postřik proti mrazu, 15.4.2019
Teď fouká od severovýchodu suchý vzduch, rosný bod je na -6°C. Mrazu nic nebrání klesat až k této hodnotě. U nás dnes ráno na severu moravy ve 250m předpověděli +5st. a bylo -1°C u zdi domu!   Meruňky mají plůdky, snad vydřžely. Jiné roky... celý příspěvek >
Diana, 15.4.2019
Kvete Diana z prodejstromku.cz. Květy má miskovité. MH
Jak znechutit srnkám naše tůje a stromky?, 14.4.2019
Můžu se zeptat jestli máte zkušenosti s vyššími tvary ovocných stromů proti okusu srnčí? Jak vysoko musí být založena koruna. Zakládám rozvětvení ve 120cm čtvrtkmen, ale kosterní větve když se budou pod úhlem 45 stupňů zvedat tak koruna bude dál od... celý příspěvek >
Vždycky Redhaven, 11.4.2019
Nevím kdo tady psal že koupil 6 různých odrůd broskvoní a po letech zjistil že má 6 stejných Redhavenů.  To je úmyslná sprostota prodejce. Známý koupil jediný Redhaven a vyšla z toho nektarinka. Záměna se může přihodit, ale co se děje... celý příspěvek >
Ma vyznam vrublovat /roubovat/ uhorku na tekvicu ked chcem uhorky pestovat vonku v zahrade?, 10.4.2019
Co si vzpomínám když jsem rouboval melouny a okurky na tykev Sprinter, tak u melounů jsem sadil semena ve stejnou dobu jako tykev, cca v půlce března / marca. Okurky rostly rychleji, tak ty se sadily až týden po podnožích. Ty termíny na obale jsou... celý příspěvek >
Zásilková zahradnictví, 9.4.2019
Objednal jsem ve Spomyšli teď na jaře a nejsem zklamán a ani nadšen. Stromky tak jak uvádějí - broskve špičák se slabým obrostem, na hydrogel v kořenech na žádost se vykašlali, asi nemají čas se zabýbat zákazníkem individuálně, naštěstí byly kořeny... celý příspěvek >
Štěpování - a co potom?, 8.4.2019
Očkoval jsem fokertem září - listopad meruňky na myrobalán, očka přezimovaly s páskou a některá ze září i bez, nevymrzlo žádné (min. -10°C), ale až teprve teď jich začíná hodně na slunci schnout a odumírá, hlavně ty říjnové a listopadové očka, ale i... celý příspěvek >
Padání květů merunek, 8.4.2019
Tak u mě je taky propad na Velkopavlovické až 90%. Je už po odkvětu, začalo to teď. Leskora má opad menší asi 50% zatím. Mráz byl v květu jeden den -1,3°C jen na chvíli při vyjasnění ráno, neměl vliv, všechny květy bez problémů. Myslím že si... celý příspěvek >
Rozkvétání broskvoní, 5.4.2019
Krásné fotky . Jen mi není jasné podle čeho se liší květ zvonkovitý od květu miskovitého = růžovitého? Na fotkách mi příjdou všechny stejné. MH
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 4.4.2019
Snad by nemusel být ani moniliový úžeh. Do květu nepršelo.
Nektarinka - výsadba na podzim, 1.4.2019
Taky se mi zdá že je utopená, ale na druhou stranu jestli je podnož broskvoň, tak není problém a nechal bych ji tak. Nektarinka z podzimní výsadby musí teď už rašit. Taky jsem letos tak dopadl, z podzimu 50% KO, ale to už jsem sadil napůl sušky z... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 30.3.2019
Jak stará je ta Velkopavlovická? Podle fotky je průměr koruny tak 8 metrů. Na ni budou snad 3 metráky meruněk a přesto jdou vidět pěkné přírustky.
Jabloň po jabloni, 23.3.2019
Jestli máte bagr tak ok. Jinak tady nejde o pár koleček ale o několik tun zeminy a docela by mě zajímalo jestli ti, kteří doporučují vyměnit půdu, sami to tak dělají a kolik takových velkých stromů za život vykopali i s výměnou půdy. Tak se... celý příspěvek >
Broskvoň na Myrobalánu, 21.3.2019
Pozoruju u švestky na MY totéž, když jsem ji shodil půlku koruny, začala podrůstat mnohem silněji. Žádný strom se každoročně neřeže tak silně jako broskvoň, proto se pro ni uvádí MY jako nevhodný? Není to tak? MH
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika