|
Odrůda Admiral, 14.9.2019 U mě na M26 má bujný růst a velké listy (tedy jestli to je Admiral), na semenáči na jiné lokalitě spíše živoří. |
 |
Těchobuzická, 12.9.2019  Letos už tradičně bohatá úroda kvalitních chutných plodů. Po dešti ze začátku týdne se bohužel opět objevilo značné množství popraskaných plodů, a to nejenom u Těchobuzické. |
 |
|
 |
Odrůda Cresthaven, 6.9.2019 Mně se tu Flamingo letos nějak opozdilo a tak jsem sklízel část plodů s Cresthavenem. Ač na Flamingo nedám dopustit, musím přiznat, že Cresthaven je teď prostě chuťově lepší. |
 |
Skutočne rezistentné odrody, 29.8.2019 Já třeba "rezistenty" proti strupovitosti neošetřuju. Strupovitost jsem na nich ještě nezaznamenal. |
 |
Kumoi, 29.8.2019 Můžete někdo srovnat kvalitu plodů Kumoi a Hosui? |
 |
Cukernatost slivoní, 29.8.2019 U Nancyské jsem projevy šarky na listech ani na plodech nepozoroval (je to mladý stromek), ale i ve starých sadech, kde byly padesátileté stromy jsem si šarky nevšiml. Č. rodna je šarkou silně napadena - řekl bych nejvíce ze všech slivoní co tu mám,... celý příspěvek > |
 |
Hanita, 28.8.2019 Hanita výborná, ale tady letos opět problém s ulpíváním dužniny na pecce. |
 |
Cukernatost slivoní, 27.8.2019 Gabrovská - 19 °Bx. |
 |
Cukernatost slivoní, 26.8.2019 Čačanska rodna - 18,5 °Bx
Nancyská - 29 °Bx
U později sklizených plodů Čačanské r. půjde cukernatost ještě trochu nahoru. |
 |
Prima, 25.8.2019 Zajímavá je i "příbuzná" odrůda Priam, uvedená výše v přiloženém seznamu, kterou jsem před pár lety objevil ve zpustlém sadu. Také rezistent, přičemž druhým rodičem je legendární Jonathan. |
 |
|
 |
Jadroviny 2019, 22.8.2019 bunny: prostě zkuste jestli jde bez násilí oddělit stopka plodu od plodonoše.
Měl bych dotaz: Ošetřujete své jabloně proti strupovitosti a škůdcům? Minulý týden jsem totiž na horách objevil dvě mladé jabloně v cca 925 m n.m., které majitel... celý příspěvek > |
 |
Hanka, 19.8.2019 Tu dobu zralosti beru s rezervou - díky suchu a stavu, v jakém stromek byl se scvrklé plody v posledních týdnech trochu "vyžehlily" a déle se držely, něco spadlo i dříve, tak si myslím, že ta doba dozrávání bude dřívější, tak jak popisují Němci, tzn.... celý příspěvek > |
 |