|
Alternativní pěstování rajčat, 18.8.2013 Jako kluci jsme dříve chodívali na brigádu do místního JZD sbírat rajčata.Sice pěstovali převážně keříková, ale pár let část plochy byla osázená tyčkovými.Nikdo je k tyčkám nepřivazoval, nikdo je nezaštipoval, o zalévání se jim jen mohlo zdát.Keříky... celý příspěvek > |
 |
Schnou mi floxy, 18.8.2013 Phloxy, kromě padlí trpí i skvrnitostí listů.Možná to bude ono.Nejlepší prevence je nezalévat přes den.Jestli se zalévá, po čase floxy vypadají bídně.Zkuste posříkat dithanem, mohlo by se to zlepšit.P |
 |
|
 |
Miscanthus (Sioux), 15.8.2013 Ceratostigma.P |
 |
Harogem a Bergeron, 10.8.2013 Pane Petře, jestli chcete udělat lepší fotky, nesmíte fotit proti obloze, ale snažit se stáhnout větev tak, abyste zabíral v pozadí nějaké okolí.Zkuste to, uvidíte,že budete mít fotky parádní.P |
 |
Pokus s podnoží P. Triloba?, 10.8.2013 Prunus triloba má dost tenké větve.Takže, když naštěpujete na toto broskvoň,bude se pod váhou broskvoně ohýbat.Jedině snad trvalé uvázání ke kůlu.Jinak broskvoň oproti trilobě je podstatně vitálnější, takže po čase bude broskvoň a pak cosi vedle... celý příspěvek > |
 |
Problém s kočičkou, 10.8.2013 Zapomněl jsem napsat, že raději poprvé postříkejte vrbu tím Dithanem.Mohou tam být i jiné plísně a Dithan omezuje leccos.P |
 |
Problém s kočičkou, 10.8.2013 Jinak Discus bude taktéž účinný jako Bayleton, ale je fakt, že jsem jej ještě nepoužil.Přeci jen nějakou zásobu Baycoru mám.P |
 |
Problém s kočičkou, 10.8.2013 Zdá se mi, aspoň podle rubu listu v levém dolním rohu a taky podle těch světlých teček, že trpí rzí.Kdysi, když byl povolený Bayleton to byla hračka.Zabíral ještě dobře Baycor.Ale jen do loňska.Teď již ani ten není.Postříkejte vrbu Dithanem a mělo by... celý příspěvek > |
 |
Žluté listy, 9.8.2013 Možná to bude celý problém.Přílišná péče.Přelití, přehnojení.V zasolené půdě od hnojiva se nekoření nic.Jestli je tedy půda vyhnojená, samozřejmě už nepřihnojujte, ale listové hnojivo v každém případě co nejdřív opakovaně použijte.P |
 |
Žluté listy, 9.8.2013 Pane, ESFY vypadá jinak.P |
 |
|
 |
Žluté listy, 9.8.2013 Jestli vidím skoro celý stromek, od předloňska moc nepřirostl.Zkuste přihnojit mírně třeba cereritem i v této době, postříkejte listy kapalným hnojivem a mělo by se to zlepšit.Zlepšení po postřiku na list by se mělo projevit do několika málo... celý příspěvek > |
 |
Názvy rostlin a keřů, 8.8.2013 Dvojka bude spíše zlatobýl.P |
 |
Názvy rostlin a keřů, 8.8.2013 Osmička je pelyněk.P |
 |
Letní jablka dozrávají, 6.8.2013 Už byla zde uváděna hned u prvního příspěvku.Stark Earliest.P |
 |
Znáte někdo tuhle trvalku?, 4.8.2013 Paznehtník.P |
 |