|
Příspěvky uživatele - 234.73
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Goulburn River Gold, 30.10.2018 Len na upresnenie: Goulburn River Gold nie je odroda hrušky. Je to obchodná značka, pod ktorou sa bude predávať a najmä vyvážať na obrovský ázijský trh najkvalitnejšie austrálske ovocie, okrem iného aj hrušky. Goulburn River je rieka v štáte Victoria... celý příspěvek > |  | Podnož Rakoniewická, 27.8.2018 Ďakujem Vám Jiří 1968 za odpoveď, škoda že škôlkari už prakticky nemnožia broskyne na podnoži St. Julien. Do ťažkých ílovitých pôd je to vynikajúca podnož. |  |
|  | Aké odrody jabloní?, 23.9.2017 Ešte raz vďaka. Ono je asi aj dosť dôležité, aká konkrétna odroda sa skombinuje s akým podpníkom. Mám už zopár stromov (Rajka, Rubinola, Topaz) vysadených na M9 a rast majú pomerne bujný, vo veku 3 rokov majú okolo 2-2,5 metra. Naopak, vyššie... celý příspěvek > |  | Royal Glory a spol, 15.8.2017 Pravda je, že na to nejsem zvyklý, jelikož starší klasické odrůdy žádnou ochranu nepotřebují!!!
Pan Petr sused mal kedysi odrodu Luna, nikdy ju nepostrekoval a vydržala mu skoro 30 rokov.Mrazuodolnosť tejto odrody bola na veľmi dobrej úrovni.... celý příspěvek > |  | Topaz nepřekonaný, 29.7.2017 234.21: Nie, to si vysvetľujete nesprávne. Takto to neplatí. Slaborastúce podpníky majú svoje výhody (rýchly nástup rodivosti, možnosť nižších tvarov, väčšinou aj väčšie a lepšie vyfarbené plody), a tiež nevýhody (plytký koreňový systém a z toho... celý příspěvek > |  | Ovocné druhy pěstovatelné totálně bez postřiku, 29.7.2017  Bez postrekov sa dá pestovať aj čínsky hloh (Crataegus pinnatifida). Chorobami netrpí, len občas sa objavia vošky. IH |  | Oskeruše, 29.7.2017 Oskoruša - zasadili sme ju v rozľahlej kamarátovej záhrade. Teraz má výšku asi 3 metre (foto). Úrody sa už my nedožijeme, možno potomkovia to pri popíjaní oskorušovice ocenia. IH |  | Rakytník, 29.7.2017 Rakytník: s vôbec prvou úrodou (ako sa rysuje) zatiaľ spokojnosť - viď foto. IH |  | Hrušně, 29.7.2017 Letné hrušky - prvé odrody v priebehu 10-14 dní dozrejú (u nás). Na foto 1 je stará klasika Clappova, na foto 2 menej pestovaná Harrow Delight, ktorá podľa mňa patrí medzi vôbec najkvalitnejšie hrušky (harmonickosťou chuti, korenistosťou i... celý příspěvek > |  | Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 29.7.2017 LUCY ((Topaz x Fuji) by sa teoreticky mala zaradiť k výkvetu "rezistentov". Ako to bude prakticky a naozaj, to ešte len uvidíme. Na foto 1 je Lucy teraz, už s náznakom vyfarbenia. Pre porovnanie Angold (foto 2) a Rozela (foto 3). IH |  |
|  | Zárodek květu, 29.4.2017  😉 |  | Doba postřiku proti pilatce, 2.4.2017 Katoo: Neonikotinoid Calypso bol stiahnnutý z trhu, dôvodom je práve škodlivosť pre včely (údajne poškodzuje ich nervový systém a nepriaznivo ovplyvňuje ich správanie). IH |  | Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 12.1.2017 Pre Petra z P.: Z jabloní mám tieto odrody: Jonathan, Golden Del.,Coxova reneta, Starking,Idared, Granny Smith, Bohemia, Bohemia Gold, Gala, Jonagored, Ligol, Topaz,Admiral, Shalimar, Heliodor, Florina, Lucy,Prima, Desert, Fuji,Karneval, Rubinola,... celý příspěvek > |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 16.12.2016 Pane Jano, i ty "Haveny a spol."tady byly před lety novinkami a nakonec se jim tady docela daří, tak taky hodně pomrzly.Při -3st.pomrzla i většina slivek.
Pan Jirko u mňa tento rok slivky nepomrzli, bola veľmi dobrá úroda ale marhuliam a... celý příspěvek > |  | Topfive, 21.9.2016 No ale žeby odroda Toptaste dozrievala pri Trnave neskôr ako v hornatej oblasti severozápadného Slovenska zhruba 130 km od Trnavy severnejšie tak to sa mi nezdá. Jano |  |
 |
|
|
|