Příspěvky uživatele - 235.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pálenka z moštu, 12.11.2018
Myslím si, že 100 l v pohode zvládne, ak to nebude nejak príliš búrlivo kvasiť. Ja keď som naposledy zakvášal 45 l sud, dal som doňho 38 l muštu a zmestilo by sa aj 40. Ak predpokladáme, že 10 g cukru v litri muštu je 1°NM, tak rozpustením 1 kg cukru... celý příspěvek >
Hádanka, 12.11.2018
Najväčším prekvapením je pre mňa Lucy a Fuji. Fuji najmä preto, že na fotke vôbec nemá tak smutnú farbu ako na strome.
Hádanka, 11.11.2018
Som zvedavý, lebo mám viacero veľkých otáznikov.
Praskliny v kmenu, 11.11.2018
Rubinola mi to robí tiež, ale ešte o dosť horšie. Minulú jar mi praskol na 2 Rubinolách kmienok od vrchu až po spodok. Ale cez rok sa to krásne zahojilo. Keď je strom v dobrej kondícii, vyrovná sa s tým.
Hádanka, 11.11.2018
Ťažká hádanka. Ja skúsim teda ešte doplniť: 2/3- Šampion 3/1- Pinova 3/2- Admiral 3/3- Golden Delicious 4/2- Jonagored 4/3- Gold Bohemia 2/2- Bohemia 6/1- Ligol Inak Braeburn nie je 1. jablko na 2. fotke?
Mošt chytá plíseň - kde je chyba?, 9.11.2018
Ale bude se vám při změně skupenství tlakovat láhev - tedy nevhodné pro podtlaková víčka. Tam by bola tým pádom vhodnejšia asi korunka. Obsah CO2, nějaké tlakování apod., mi přijde pro domácí moštování, sterilizaci, zavařování jako úplná... celý příspěvek >
Mošt chytá plíseň - kde je chyba?, 8.11.2018
Teplotou to pravdepodobne nebude. Ja fľaše vyťahujem z hrnca pri teplote 72°C, uzavriem a následne ich na pár minút položím na bok, aby sa horúci mušt dostal do kontaktu s viečkom. Nakoniec fľaše schladím v studničnej vode. Ak použijem nové fľaše a... celý příspěvek >
Toto je tiež jedna z možností, nalievať horúci mušt z hrnca s ventilom priamo do fľaše. Hlavné je vystavovať mušt po pasterizácii čo najmenej okoliu. Vzduch je plný rôznych mikroorganizmov alebo ich spór, aj keď my ich nevidíme.
Red Modoc, 8.11.2018
Krvavka mi tiež napadla, no nie je to sýto červená farba. Predstavte si, že by tá dužina bola sfarbená rovnako ako šupka. To by bola paráda.
Povrchové kořeny, 8.11.2018
Závisí aj od podpníka. Ak je to slabo rastúci plytko koreniaci podpník, tak by som na tie korene dával pozor. Ak je to silnejší podpník, tak prvé roky by som bol opatrnejší pri okopávaní. Neskôr, keď sa koreňový systém rozrastie, tak gro bude vo... celý příspěvek >
Pri takomto postupe sa Vám to môže kontaminovať prakticky hocikde. Z naberačky, z lievika, počas nalievania do fliaš... Bezpečnejšie je to robiť ako písal PP. Koľko máte v hrnci muštu?
Pálenka z moštu, 7.11.2018
Ako som písal vyššie, najlepšie by bolo zistiť, koľko tam toho cukru ešte ostáva. To, že šťava sa zdala byť na začiatku sladká nehovorí nič o množstve cukru. Sladká je aj šťava, ktorá má málo kyselín a zároveň aj relatívne málo cukru.  Prídavok... celý příspěvek >
Red Modoc, 7.11.2018
Jasné, to chápem. Pýtal som sa, lebo ma to zaujalo. Doteraz som sa totiž ešte s červenodužinatou hruškou nestretol.
Pálenka z moštu, 7.11.2018
Vždy keď sledujem hocaký kvasný proces, kontrolujem 2 veci. Jedna sa dá zistiť voľným okom a to je uvoľňovanie bublín cez kvasnú zátku. Tu si hlavne všímam, či sa vôbec uvoľňujú a ako rýchlo sa uvoľňujú. Druhým parametrom je zbytkový cukor, ktorý... celý příspěvek >
Zalivka stromku, 7.11.2018
Ja novo vysadené stromy zalejem iba raz pri výsadbe, zhruba 15 l vody do oblasti koreňa a prihrniem suchou zeminou. S ujímaním problém nie je.
Další diskuze:  2122232425  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika