|
Příspěvky uživatele - 168.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Líska z oříšku, 18.9.2016 Semenáčky jsou vždycky „sázka do loterie“. Taky není sázení jako sázení. U rostlin to chce prostor, péči, někdy práci a tak.
Hřížení je 100%ní a nejsnadnější cesta k velké sazenici. Z řízku ale nevím, že by se někomu podařilo sazenici vypěstovat.... celý příspěvek > |  | Líska z oříšku, 18.9.2016 Na záhoně Vám vyrostla líska. Asi semenáček z oříšku některé lísky rostoucí poblíž. To se stává kolem lísek běžně. Do cesty pylu nikdo nevidí a do připraveného mixu genů také ne. Takže co vzniklo, jaká bude velikost oříšků, jaká plodnost, jaká... celý příspěvek > |  |
|  | Co Vaše réva 2016, 11.9.2016 Loni na jaře jsem si na zkoušku, na ČM Vysočině 450 m/m, zasadil 4 sazeničky révy od Bred_ika (ing. Kotrle). Odrůdy Sfinx, Solaris, Kišmiš 342 a Platovskij. Sfinks a Platovskij mi doporučil Bred_ik. Loni ze sazeniček narostly pruty dlouhé 130-180 cm.... celý příspěvek > |  | Warwickhire Drooper, 3.9.2016 Dnes je Zahrada samý šprým (hrušeň Vienská). Tak se o jeden taky pokusím. Gůgl mi jméno Warwickshire Drooper přeložil jako Vóvikšská zvadlá. Navíc je ta ryngle pro většinu republiky asi zimní, když někdy dozraje. Nebo se má nechat přejít mrazem?
To... celý příspěvek > |  | Jak na vlastní semínka, 3.9.2016 Co se týče semínek rajčat, tak to mi kamarád poradil daleko jednodušší způsob. Dužninou zralého rajčete se semínky popatláte kus novin a necháte uschnout. Potom noviny zmačkáte do kuličky a uložíte. Na jaře pak semínka z novin vystřihnete, utrhnete... celý příspěvek > |  | Roubování, 13.8.2016 Jak to kdo dělá. No, díval jsem se ve Slupi (Ökoplant), jak to dělají velcí školkaři. To jsou celá velká, kvalitní pole (samozřejmě oplocená), hustě zapíchaných tyček (špejlí). Tyčka je u každého stromečku a k tyčce od země vyvazují rostoucí letorost... celý příspěvek > |  | Roubování, 12.8.2016 Dříve jsem v létě očkoval jen slivoně, třešně a jabloně. Letos jsem ještě přidal meruňku, protože jsem se přestěhoval do teplejšího kraje. Vše jen T řez. Žádnou statistiku si nevedu a tak jen napíšu, že většina se ujala. Zavazuji půlenou „klasickou... celý příspěvek > |  | Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016 No, nevím jestli poradím, ale já, když jsem byl mlád (tak kolem 30 let), tak jsem používal na trhání jablek na stromě pytel. Takový šikovný, trošku upravený. Menší pytel uvázaný za jeden spodní cíp a horní okraj popruhem a pověšený na prsa přes hlavu... celý příspěvek > |  | Roubování třešní, 9.8.2016 Za poslední roky jsem naštěpoval cca desítky třešní a višní. Z Vašeho dotazu mám pocit, že o štěpování třešní zatím uvažujete pouze teoreticky. Tedy, že předpokládáte ideální podnože a k nim ideální rouby. Ale to se příležitostnému štěpaři,... celý příspěvek > |  | Krmení, 6.8.2016 Tak já tedy dva názvy přidám: ostřepek, blaňáč. |  |
|  | Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 30.7.2016 Tak já si typnu. Nebude to nějaké vejce z Čech? Papežské nebo Paví. (protože je mám, zatím neplodící, na zahrádce) JG |  | Historické odrůdy, 30.7.2016 Vlastně i to Průsvitné je taky česká historie. Máte pravdu. Královec i Kuroňsko. Královec, Jan Sokol z Lamberka a jednooký Janek (Jan Žižka). Kuroňsko, kněžna Zaháňská z Babičky, vévodkyně Kateřina Vilemína Frederika Zaháňská a možná její netř, její... celý příspěvek > |  | Historické odrůdy, 30.7.2016 Božínku, Zelinka chlumecká, o té psal už Magistr kanovník Bartoloměj z Chlumce (Magister Bohemarius Bartholomaeus de Solencia dictus Claretus) za vlády krále a císaře Karla IV. To máme pomalu 700 let. Jak to chutná?
Hedvábné letní jsem rouboval.... celý příspěvek > |  | Třešeň ve stráni - zbavit se neočesatelné části či ponechat?, 30.7.2016 Trošku zapšklý, né? V historických dobách našich krajů moudří starci roubovali plané stromy kolem vesnic. "To všechno vodnes čas." Zaplať pámbů. JG |  | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 29.7.2016 Mám vypozorováno, že u angreštu růst výhonů obyčejně končí před sklizní. Nadbytek dusíku prodlužuje vegetaci a zvyšuje choulostivost k houbovým chorobám. Také vlhkost náchylnost zvyšuje. Vlhká poloha, zastínění po ránu, dlouho trvající rosa,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|