Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 23.6.2017 Obsahuje fotku
Doplnění a oprava mého příspěvku z 15.6. Mišpule jsem nerouboval. Narouboval jsem jen jednu. Nějak se mi připletl proutek z jabloně a tak dál jen jabko na hlohu (zvlášť vhodná kombinace pro pěstitele pravokořenných jabloní nebo mimořádně chudé... celý příspěvek >
Angrešt a rybíz 2017, 22.6.2017
Dobrý den. Dříve, když se ještě angreštové keře pěstovaly nahusto v řadě, podloženy vpředu a vzadu rahýnkem (padlí nebylo), tak jsem si ve zpustlé zahradě, kde se ohrazení keřů rozpadlo a keře se rozložily na zem, nakopal fůrku keříků. Myslel jsem,... celý příspěvek >
Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 15.6.2017
Výsledky roubování a horké jaro. Vždyť před měsícem mrzlo, až praštělo (450 m/m). Taky jsem se už obával, že snad letos nikdo nic nerouboval. Rouboval jsem hrušky, mišpule, višně, jabka a slivoně. Většinou silnější podnože na místě. Taky... celý příspěvek >
Angrešt a rybíz 2017, 15.6.2017
Dobrý den a bravo pane Mimmo, s tím novým angreštem. A pak že to nejde. Ještě nás seznamte s popisem odrůdy „Mimmův nový“ a kdy přijde „na trh“. JG
Co to je a jak se toho zbavit?, 11.6.2017
Dobrý den. Na Vašem obrázku vidím v popředí asi stéblo jílku, ale mohlo by se jednat i o stéblo pýru (obrázek není ostrý, porovnáte si sám). Dál vidím jetel plazivý (bílý) a smetánku (pampelišku). Výměnou golfové hole za kosu a chovem králíků tento... celý příspěvek >
Síra ve vínovici, 31.10.2016
Před lety jsme s kamarádem nakoupili krabicové víno, 11,5 % alkoholu, za cca 10,-/litr. Vypočetli jsme si, že litr koňaku nás vyjde v „surovině“ na cca 45,-. Ale vloudila se malinkatá chybička. Alkoholu sice bylo jak uváděla etiketa, ale pít to... celý příspěvek >
Očko čerešne, 28.10.2016
No jó, zvědavý pěstitel. Častým prohlížením se ale srůst nezlepší. Ale nezoufejte, na jaře si očkování můžete zopakovat. Pak letní a jarní očka porostou stejně. Akorát musíte uchovat roub jako pro roubování za kůru. A pak budete mít dvě možnosti,... celý příspěvek >
Líska z oříšku, 22.10.2016
Lísku jsem očkoval v červenci. Vrcholek bočního výhonu byl ještě měkký, zelený, ale prostředek už dřevnatý. Šel normálně zlomit. Dopoledne jsem odlomil výhonek z vyhlédnuté lísky, uštípal listy, 1 cm řapíků nechal, a uštípnul jsem měkký vrcholek. Dal... celý příspěvek >
Líska z oříšku, 22.10.2016
No, tak jste přeci semenáček nevyhodil a budete experimentovat. Bylo Vám ho líto, co? To znám. A když bude nejhůř, i u lesa, potoka, nějaké místečko bude. S tím štěpováním, to nepokládám za hloupost. Jednak se to daří, a očkování zvlášť snadno (už... celý příspěvek >
Kam se poděl Šampion?, 18.10.2016
Dobrý den. Také se řídím a čerpám poznatky z fóra. A Zahrada.cz mám za nejlepší. Ale také je kombinuji s popisy odrůd i informacemi prodejců. Docela věřím na princip, že vlastně nejsou „špatné odrůdy“, jen pro ně nevhodné podmínky. A to je... celý příspěvek >
Založení trávníku na orné půdě, 6.10.2016
Zlo a dobro. Jako v indiánské pohádce. Jsou to dva vlci, kteří spolu bojují. Který zvítězí? Ten, kterého budou víc krmit. Jednoho masívně krmí a prý není slušné pomáhat druhému ani trochou ironie. Na soudobou autocenzuru je u mě už pozdě. Na... celý příspěvek >
Založení trávníku na orné půdě, 6.10.2016
Potěšilo mě, mám pocit, že pan Rafael již překonal nedávný nával zahrádkářské trudomyslnosti. Jeho názor na trávník je opravdu ten správný, moderní, časový. Jen bych doplnil, že umělý trávník snadno doplníte plastovými květy dech beroucích barev,... celý příspěvek >
Semenač hrušky, 3.10.2016
Používám různě velké (silné) semenáče hrušek z okraje lesa. Kousek od lesa je bývalá drůbežárna s dožívajícími hrušněmi a na okraji lesa je krmeliště divočáků. Jabka tam vozí. Možná tam vozí i hrušky. Nevím, z čeho semenáče pochází. Kladná stránka:... celý příspěvek >
Charneuská (Fondante de Charneu), 28.9.2016
Vaše neznámá odrůda vypadá jako dvojče mojí Madame Verté. JG
Jak vyčistit mák?, 20.9.2016
Kdysi jsem čistíval „domácí mák“, menší množství, účinky statické elektřiny v bílé plastové míse. Suchý mák (snad nevadí, že modrý), asi litr, jsem nasypal do plastové mísy a mísou kroužil, aby mák „jezdil“ dokola. Příměsi a smetíčka, jako úlomky... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika