|
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 1.12.2017 Áa, pan Šťastný je ctitel šlechtitelů z východu (především Kopaňů). Mám je na své větší zahrádce taky. Tak ať Vám dobře jdou.
V posledních třech letech jsem počet odrůd, kultivarů, „dřevitého“ ovoce na zahrádce zvýšil asi o šedesát. JG |
 |
Koňský hnůj?, 14.11.2017 „Kdysi jsem se podílel na provozování čistíren odpadních vod.“
To je ale náhoda. Já také jedné, vážený pane kolego. Potravinářství. A také jsme aplikovali na „kalový záhon“. Ale hlavně za brzkého jarního sucha. Však víte, úspory. Cenili jsme si... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poznáte rostlinu?, 7.11.2017 U nás asi nebyl tak slušný kraj, tak to bejvalo "sračkovo koření". JG |
 |
Podnož St. Julien, 5.11.2017 Dobrý den. St.Julien jako podnož prodávaných stromů zná asi každý zahrádkář. Chtěl bych využít toto vlákno k dotazu, zda má někdo nějakou zkušenost se semenáčem St.Julien jako podnoží.
A ještě bych se chtěl zeptat, jak vlastně strom St.Julien... celý příspěvek > |
 |
Nemoc jabloně, 1.11.2017 Pane M.Kříži já třeba na Vaší foto kmene z 27.10.2017 žádnou prasklinu nevidím. Rozpraskaná kůra na kmínku je příznakem nárůstu dřeva pod kůrou a „natahování“ kůry na obvodu. Je to jev normální a žádoucí. Je známkou, že dřevo kmínku přirůstá a kmínek... celý příspěvek > |
 |
Jak zkvalitnit půdu pod stromy, 30.10.2017 No, rozpustnost (přijatelnost) toho fosforu. To je zatrolená věc. Kosti a zuby obsahují fosforečnan vápenatý (apatit). Ten je pořád nerozpustný. Nedávno jsem četl, že v Německu (tam si potrpěli na pořádek) našli zuby homida staré milióny let. Tak to... celý příspěvek > |
 |
Jak zkvalitnit půdu pod stromy, 27.10.2017 „že se snad mezi sebou vápno a superfosfát nesnese“
Superfosfát má rozpustné a částečně rozpustné formy fosforečné složky (hydrofosforečnany). Ty mohou přijímat rostliny. Jejich reakcí s „vápnem“ vznikají nerozpustné fosforečnany, které rostliny... celý příspěvek > |
 |
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 24.10.2017  druhý obrázek |
 |
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 24.10.2017  No, pěstovat peníze je lepší, ale u zahrádkáře i pěstování brambor ujde. Moje brambory v "trávě". "Výnos" cca 2-3 kg/m2. Dvojřádky, 50 a 100 cm. Foto z 1.10.2017, pohled podélný a šikmý. JG |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 23.10.2017 Rouboval jsem na jaře. Nějaké stromečky a keře jsem rozdal. Objednané stromečky a keře mi ještě nepřišly. Sobě jsem nově zasadil Hallskou, kamčatky Morenu a Amur, broskev Avalon Pride a ještě sem zasadil dva semenáče angreštu.
Naposledy jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za strom?, 9.10.2017 No, asi je taková představa, že správný strom má mít také pořádný kmen (šikovný na prkna). Ale stromy na to tak někdy nehledí. A třeba zvlášť lípy. Když je lípa od malička ve volném prostoru, tak má větve až na zem. Aby měla vysoký kmen, potřebuje... celý příspěvek > |
 |
Co je to za strom?, 9.10.2017 Inko, neděláte si z nás srandu? Pak jak ten čas letí. Zdá se mi, že to bylo včera, kdy list lípy byl státním symbolem.
Ale do hnízda se i cancour z trenek hodí. JG |
 |
Poznáte keř podle květu?, 9.10.2017  To tedy nepoznám, z jakého keře je to květ. Ale vypadá nachlup stejně jako tenhle obrázek květu voskovky. JG |
 |
Otravné žáby, 8.9.2017  U nás na Vysočině nám zralou révu (dárek od Bredíka) taky napadají otravné stromové žáby. Jak zničit? JG |
 |
Celkové foto k předchozímu příspěvku, 8.9.2017 A co takhle ohnice (Raphanus raphanistrum)? JG |
 |