Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 1.12.2017
Áa, pan Šťastný je ctitel šlechtitelů z východu (především Kopaňů). Mám je na své větší zahrádce taky. Tak ať Vám dobře jdou. V posledních třech letech jsem počet odrůd, kultivarů, „dřevitého“ ovoce na zahrádce zvýšil asi o šedesát.  JG
Koňský hnůj?, 14.11.2017
„Kdysi jsem se podílel na provozování čistíren odpadních vod.“ To je ale náhoda. Já také jedné, vážený pane kolego. Potravinářství. A také jsme aplikovali na „kalový záhon“. Ale hlavně za brzkého jarního sucha. Však víte, úspory. Cenili jsme si... celý příspěvek >
Poznáte rostlinu?, 7.11.2017
U nás asi nebyl tak slušný kraj, tak to bejvalo "sračkovo koření". JG
Podnož St. Julien, 5.11.2017
Dobrý den. St.Julien jako podnož prodávaných stromů zná asi každý zahrádkář. Chtěl bych využít toto vlákno k dotazu, zda má někdo nějakou zkušenost se semenáčem St.Julien jako podnoží. A ještě bych se chtěl zeptat, jak vlastně strom St.Julien... celý příspěvek >
Nemoc jabloně, 1.11.2017
Pane M.Kříži já třeba na Vaší foto kmene z 27.10.2017 žádnou prasklinu nevidím. Rozpraskaná kůra na kmínku je příznakem nárůstu dřeva pod kůrou a „natahování“ kůry na obvodu. Je to jev normální a žádoucí. Je známkou, že dřevo kmínku přirůstá a kmínek... celý příspěvek >
Jak zkvalitnit půdu pod stromy, 30.10.2017
No, rozpustnost (přijatelnost) toho fosforu. To je zatrolená věc. Kosti a zuby obsahují fosforečnan vápenatý (apatit). Ten je pořád nerozpustný. Nedávno jsem četl, že v Německu (tam si potrpěli na pořádek) našli zuby homida staré milióny let. Tak to... celý příspěvek >
Jak zkvalitnit půdu pod stromy, 27.10.2017
„že se snad mezi sebou vápno a superfosfát nesnese“ Superfosfát má rozpustné a částečně rozpustné formy fosforečné složky (hydrofosforečnany). Ty mohou přijímat rostliny. Jejich reakcí s „vápnem“ vznikají nerozpustné fosforečnany, které rostliny... celý příspěvek >
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 24.10.2017 Obsahuje fotku
druhý obrázek
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 24.10.2017 Obsahuje fotku
No, pěstovat peníze je lepší, ale u zahrádkáře i pěstování brambor ujde. Moje brambory v "trávě". "Výnos" cca 2-3 kg/m2. Dvojřádky, 50 a 100 cm. Foto z 1.10.2017, pohled podélný a šikmý. JG
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 23.10.2017
Rouboval jsem na jaře. Nějaké stromečky a keře jsem rozdal. Objednané stromečky a keře mi ještě nepřišly. Sobě jsem nově zasadil Hallskou, kamčatky Morenu a Amur, broskev Avalon Pride a ještě sem zasadil dva semenáče angreštu. Naposledy jsem... celý příspěvek >
Co je to za strom?, 9.10.2017
No, asi je taková představa, že správný strom má mít také pořádný kmen (šikovný na prkna). Ale stromy na to tak někdy nehledí. A třeba zvlášť lípy. Když je lípa od malička ve volném prostoru, tak má větve až na zem. Aby měla vysoký kmen, potřebuje... celý příspěvek >
Co je to za strom?, 9.10.2017
Inko, neděláte si z nás srandu? Pak jak ten čas letí. Zdá se mi, že to bylo včera, kdy list lípy byl státním symbolem. Ale do hnízda se i cancour z trenek hodí. JG
Poznáte keř podle květu?, 9.10.2017 Obsahuje fotku
To tedy nepoznám, z jakého keře je to květ. Ale vypadá nachlup stejně jako tenhle obrázek květu voskovky. JG
Otravné žáby, 8.9.2017 Obsahuje fotku
U nás na Vysočině nám zralou révu (dárek od Bredíka) taky napadají otravné stromové žáby. Jak zničit? JG
Celkové foto k předchozímu příspěvku, 8.9.2017
A co takhle ohnice (Raphanus raphanistrum)? JG
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika