|
Příspěvky uživatele - 26.152
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 30.6.2018  Dnes sklizena většina plodů Hermana, dost plodů se už poroučela na zem. Oproti loňsku se mi zdá, že je letos v plodech méně cukrů. Možná vliv počasí, možná šarky. Katinka se vybarvuje, ale násada je letos malá, navíc ji má ráda většina škůdců. |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 24.6.2018  Zřejmě sluneční úžeh na plodech Veselky. |  |
|  | Rajka, 24.6.2018  Rajka mi letos bude plodit podruhé. Mám ji na podnoži A2, roste dost bujně a už teď je to strom kolem 3,5 m výšky. Plody se krásně vybarvují, chuť velmi dobrá (ale ne výborná), s uchovávatelností nemám zatím zkušenosti. Sklízel jsem v první dekádě... celý příspěvek > |  | Červnová, 24.6.2018 No, mít v červnu hrušky, to není vůbec špatné. |  | Flamingo, 24.6.2018 Flamingo beru jako "dobrou broskev". Stromek tu mám ze soucitu - je stejně malý, možná menší, než když jsem ho před x lety kupoval na nevhodné podnoži (B-VA-2) do místního jílu. Těch svých 10 plodů si ale i letos podrží . |  | Prebierka plodov u slivky, 23.6.2018 Mně občas přeplodí Č. rodna (i letos), a to pak 3/4 všech plodů nejsou skoro poživatelné. Raduju se, když tam teď najdu nějaké ty "usmrkance". |  | O jakou chorobu se jedná?, 20.6.2018 Podle mne se o strupovitost peckovin nejedná. Snad reakce na hálčivce nebo nějaké abiotické poškození? |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 20.6.2018 Ono je to zajímavé - píší u letních odrůd ono ukončení chemické ochrany v polovině června, ale dále tam je uvedena u Spintoru aplikace bez termínového omezení.
Ochrana ovoce v integrované bezreziduální produkci
|  | Meruňka Tsunami, 19.6.2018 Tsunami - za mě velmi dobrá meruňková chuť. |  | Nejranější odrůdy slivoní, 19.6.2018 Petře, povzbuzuješ asi jinýho Hermana, tohle je čistokrevný Švéd . |  |
|  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 13.6.2018 Kdyby pán věděl, co se uvolňuje z netkaných textilií...
Kdybych občas tu chemii do sebe nedostal, tak by mi hrozilo, že umřu zdravej . |  | Goldstar, 9.6.2018 Děkuji vám za názory. Mně to připomíná třeba odrůdu Gloster (je to taky od G a směs stejných písmen - a asi "nebyl čas lámat si hlavu kdo je kdo" - tedy co je co ). Poté, co mě se záměnou roubů vyšplouchly Holovousy, došlo možná i na Sempru. A další... celý příspěvek > |  | Leskora, 9.6.2018 Vždy, když vidím ty vaše zralé nebo dozrávající Leskory, tak zapochybuju o pravosti té své, stále zelené. Ale na druhou stranu v minulosti dokazala během pár dní tu zelenou rychle vyměnit za oranžovou. Tedy doufám. |  | Uz nekde uzraly tresne?, 9.6.2018  Dneska šla dolů část Kordie - nedokážu ji tu bez postřiku proti vrtuli udržet v poživatelném stavu do tmavě ruda. |  | Goldstar, 8.6.2018  Mohl by někdo z vás, kdo pěstujete Goldstar, poslat aktuální fotografie plůdků? Letos mám první násadu na dvou lokalitách a plůdky se mi nějak nezdají (protáhlé, načervenalé), že by měly dorůst v Goldstar, který znám. Byly to rouby ze... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|