|
Příspěvky uživatele - 90.48
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.5.2019 Když byl pyl v suchu, možná využily i malo šanci chvilkových oteplení.
Jen pro zajímavost, četl jsem v jedné bakalářce (to není žeńa, to je práce) o pokusu, za jak dlouho se rajče vyrovná se stresem. Pamatuji si jen to podstatné, kontrolní vzorek... celý příspěvek > |  | Bílý povlak na zemině, 13.5.2019 Jak moc je to nebezpečné, nevím. Ale suříková barva bývala základní nátěr na bázi olověných solí a zinku a za olovo bych nedal ruku do ohně, co udělá.
Já bych asi sesbíral a zlikvidoval co se dá a pokud je ěco vystaveno povětrnosti a splachovalo... celý příspěvek > |  |
|  | Bílý povlak na zemině, 13.5.2019 sanytrníci chodili hlavně po starých chlévech a většinou poblíž koryt na zdi nalézali "nejbohatší" ložiska sanytru, myslím |  | Úroda meruněk 2019, 13.5.2019 Letos jsem kvůli vnoučatům pořídil Radku, aby bylo něco ranějšího než VP, Goldrich nebo Kjoto. Ledana mě nenapadla. Má někdo praktické srovnání Radka vs. Ledana (nejsem v mrazové kotlině ani v produkční oblasti)? V čem je nějaký významný rozdíl? Z... celý příspěvek > |  | Poznej ptáka, 11.5.2019 Letos na jaře dlouho poutala naši pozornost žluna zelená a poznali jsme o co jde teprve tehdy, když jsme si našli její hlas na (http://www) stránkách nasiptaci.info/zvuky-ptaku/. Vím že se tu odkazy nemají dávat, ale kdo má děti, vnoučata, tak... celý příspěvek > |  | Akumulace tepla v pařeništi, 11.5.2019 Určitě, myslím také, že akumulace tepla u překližky asi nehraje velkou roli. Nátěrem na bílo zevnitř se nic nemůže zkazit, odraz světla trochu rostlinám pomůže. Snad něco levného a ekologického (i za cenu nutnosti občasné obnovy), třeba za sucha!... celý příspěvek > |  | Akumulace tepla v pařeništi, 8.5.2019 Vrátil bych se k původnímu dotazu:
"... Problémem jsou velmi nízké noční teploty, které jsou příčinou toho, že se pyl stává sterilní. Potřebuji omezit ztráty tepla a také bych chtěl akumulovat nějaké denní teplo, které se v pařeništi vytvoří ... celý příspěvek > |  | Akumulace tepla v pařeništi, 7.5.2019 Dnes, když už mám skleník, další zdokonalování pařeniště nehledám. Ale domnívám se, že inspiraci a orientaci lze najít v literatuře o využití slunce a v nízkoenergetických a jim podobných domech. Princip je jednoduchý.
Za svislým(šikmým)... celý příspěvek > |  | Meruňka do malé zahrady, 11.4.2019 Jistě poradí větší výběr odrůd i podnoží jiní. Já mám zkušenost s Kjoto na podnoži WAxWA.
Plodila hned v následném roce po výsadbě, roste velmi, velmi pomalu,
korunka je pochopitelně řezaná, ale někdy nebylo skoro ani co řezat. Výška cca přes... celý příspěvek > |  | Hraboš, hryzec likvidace, 19.3.2019 dobrá poznámka - opomněl jsem fukar (viz mé body ad a) až i)), ale protože fukar nemám, použil jsem starý vysavač s výstupní trubkou vzduchu, zapálil jsem dýmovnici na krtky (3 ks za 70-80 kč - asi může být něco podobného), strčil do díry a trubicí z... celý příspěvek > |  |
|  |
 |
|
|
|