|
Majovky 2019, 2.6.2019  Dozrála mi nějaká srdcovka. Škoda, že nevím, jaká. Plody jsou velmi atraktivní, ale je jich málo. |
 |
Prosím pozná někdo co je to za plevel?, 2.6.2019 Je to letní lodyha přesličky. Malé dávky herbicidů ji nezničí. Lepší je mechanické narušování a odstraňování jarních lodyh tvořících spory. |
 |
|
 |
Sklizeň 2019, 1.6.2019  Myslím, že kdo prodává meruňky, moc si letos nevydělá. Úroda bude nadprůměrná, ale ceny jdou prudce dolů. Alespoň na balkánském trhu. Radost budou mít jen spotřebitelé a samozásobitelé. |
 |
Zmrazování fenyklu, 1.6.2019  Máte tedy někdo zkušenost se zmrazováním nebo sušením feyklové natě. Zase mi vyrostl dvoumetrový fenykl a chtěl bych ho zakonzervovat než vykvete. |
 |
Podnož pro meruňku, 30.5.2019 Pokud bude jáma hluboká půl metru, bude to stačit. Strom bude už dost silný na to, aby si něco urval z venku. Samozřejmě větší jáma nevadí. Jen je to velmi pracné oproti reálnému přínosu. |
 |
Cukety 2019, 29.5.2019  Dneska mi na jedné rostlině vykvetly tři květy, z toho jeden samec. Uvnitř jsou viditelné určité rozdíly i na špatné fotce. Možná to někoho bude zajímat. |
 |
Moruše, 28.5.2019  Na tu zeměpisnou šířku je to výborný výsledek. Škoda těch mírně omrzlých listů. Já jsem dneska objevil na svém menším stromku asi 5 zlatohlávků. Asi je jich tam víc, ale neodstranil jsem je. Ať se taky nažerou. U nás není o moruše nouze. Jsme o 7... celý příspěvek > |
 |
Mandloň bez listů, 28.5.2019 Asi to tím nebude. Znáte podnož? Každá má trošku rozdílné požadavky. |
 |
Identifikace rostliny, 27.5.2019 Kakost oddénkatý asi |
 |
Papriky (chilli) - pěstovaní ve fóliovníku, extrémní teploty, 27.5.2019 Když jsem používal "fóliák", demontoval jsem v červnu jednu velikou tabuli Lexanu a vrátil jsem ji až v srpnu. Nejvíc by se mi líbilo snadno přenosné pařeniště nebo skleníček. Bylo by to dobré i pro výměnu půdy a nachytání sněhu v zimě. Jenom to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň 2019, 27.5.2019  Když nepočítám zeleninu, tak po jahodách, třešních a moruších začínají zrát i rané meruňky. Padané plody jsou opravdu úplně jiná třída zralosti než ty trhané a transportované. |
 |
Cukety 2019, 27.5.2019  Já jsem z toho byl taky poněkud zmaten. Byl jsem zvyklý na to, že prvé květy jsou obvykle samčí. Teď mi z více než deseti květů rostou plody a už začínají mírně přerůstat. Je možné, že jde o vylepšený partenokarpický hybrid, který ani pyl nepotřebuje... celý příspěvek > |
 |
Moruše, 27.5.2019  U vás to bude asi obvyklý výsledek. Stejně jako na mé balkánské zahradě. Na Vysočině by to u mě byla rarita. Tam se mi dokonce neujal ani v březnu správně naroubovaný roub. Neměl ani stopy srůstu, ale byl živý. Tak jsem z něj vzal dvě očka. Teď v... celý příspěvek > |
 |
Majovky 2019, 18.5.2019 Třešně trhané dneska jsou o polovinu větší než ty první na stejném stromě před týdnem. Ty vaše snad taky povyskočí než je všechny otrháte. Nevím, jestli je to tak u všech odrůd. |
 |
Papriky 2019, 18.5.2019  Pro zajímavost přikládám snímek výsadby paprik v Bulharsku do bazénků. Zahrádkáři pěstují klidně i tisíc sazenic, takže je předpěstovávají venku pod fólií. Vysijí v březnu asi 5000 semínek různých odrůd. Sazenice sázejí na konečném stanovišti dost... celý příspěvek > |
 |