Příspěvky uživatele - 184.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Močovina a kravský hnůj, 16.6.2016
Pane Martine, pokud jde o hnojiva, je to pro Vás docela jistě vyřešený problém jestli syntetická nebo ta jediná pravá. V jiném vlákně naprosto bez problémů likvidujete jednu složku trávníku přípravkem Targa. Jestli používáte na trávníky herbicidy... celý příspěvek >
Jablka v červnu, 16.6.2016
Petře u spousty odrůd na uskladnění hraje roli to, kdy byly sklízeny a jak byly uloženy. Nesklízí se podle chuti, ale často podle toho, jaký je v plodu poměr škrobů a jednodušších cukrů. Když dáte "milovníkům" zelených Goldenů ze skladů (sklízené v... celý příspěvek >
Močovina a kravský hnůj, 14.6.2016
Jetel není indikátorem malého obsahu dusíku v půdě. Nejspíše v trávníku půjde o jetel plazivý. Ten se rychle rozrůstá na místech světlých, utlačených, tam, kde mu moc nebrání v šíření jiné = vyšší rostliny, rostoucí hustě. Jetel podporuje časté... celý příspěvek >
Co dělat, aby staré jabloně neplodily, 14.6.2016
Jak tu už bylo psáno, je možné regulovat násadu plodů, Je jich méně, měly by být reprezentativnější. Kdysi byl Alar, teď jsou jiné přípravky. Koukal jsem co kde píšou, našel metodiku VŠÚO, Týká se sice spíše pěstování "ovocných křovin" (=štíhlá... celý příspěvek >
Jablka v červnu, 13.6.2016
Poslední Topaz jsem dojedl asi před třemi týdny, nic pozdnějšího nemám. Před Topazem jsme měli ve sklepě až do nových jablek nablýskaný, skoro celý červený "Jonatán", no a též Strýmku. Byl to asi nějaký chutnější "lepší" klon, byla větší než běžná... celý příspěvek >
Americký velkokvětý ibišek, 1.6.2016
Jestli žloutnou spodní listy a zbytek rostliny je v pořádku, může to znamenat, že je ibišek nedohnojený, zejména mu chybí pohyblivé prvky N, P,K, Mg. No a takové listy i při dohnojení odejdou. Chloróza se projevuje na mladých listech, přihnojením... celý příspěvek >
Úprava travní plocha, 24.5.2016
Ani při zvětšení jsem to nedokázal upřesnit, ale přijde mi to jako jílek vytrvalý, na obrázku je před květem, tak to jde hůř. Podívejte se na něj někde v atlase, nebo na internetu. Podobný je pýr. Pýr má klásky, které se roztahují doširoka od vřetene... celý příspěvek >
Sbírka škůdců a chorob, 23.5.2016
V tom je právě potíž, pokud se nepoužijí včas, vypadá to, že neúčinkují. Alternativy obyčejně fungují jako kontaktní a preventivní. Olej jako alternativa musí na rostlině být v době, kdy přilétají spóry té určité choroby. Preventivním ošetřením lze... celý příspěvek >
Stromy, když nemají vodu vadnou. Padlí je na nich z důvodu suchého vzduchu a ne nedostatku zálivky. Dnešní "rezistenti" jsou odolní ke strupovitosti, ale k padlí tolik ne. No a protože jsou nyní jara (i celé roky) spíše suchá objevuje se padlí. Na... celý příspěvek >
Šarka se projevuje nejen na plodech. Na listech bývají světlé skvrny. A to mi na Vaší fotce přišlo viditelné.
Sbírka škůdců a chorob, 20.5.2016
Ta švestka má na listech vedle těch požerků výrazné skvrny jaké mívají stromy napadené šarkou sledujte je dál. Další virózy jsou na jabloni - to jsou ty bílé skvrny na jednom listu (jná j. 5). Ty požerky budou od píďalek, možná už začínají fungovat i... celý příspěvek >
Královna plodů - znáte?, 20.5.2016
   Je to původem MC z Tahiti. Ale plod je z Prahy. 
Chilli, 20.5.2016
Běžné (i ty ze skupiny profi) substráty mají základ hnojiv na 3 nebo na 6 týdnů. Obyčejně to bývá vyznačeno na balení. Ty tři týdny jsou obecná klasika, se šesti se na obalu trochu chlubí. To kroucení může být fyziologické, mít základ v zachlazení a... celý příspěvek >
Královna plodů - znáte?, 20.5.2016 Obsahuje fotku
     Milan sem dává obyčejně novinky s peckou (ovoce, peckoviny). Tohle je ovoce do pokoje nebo do skleníku. 
Topaz nepřekonaný, 19.5.2016
Koupit se nedá, zjišťoval jsem to přes Ing. Komžíka, stromky nejsou. Třeba tu to tu někdo přečte kdo o ní ví. 
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika