|
Příspěvky uživatele - 186.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 31.3.2017 No jo, zvláště když za plotem soused pěstuje pahýl monilíí sežrané meruňky, který odmítá odstranit a na větvích švestek má sbírku mumií - asi jste mě přesvědčili a zkusím Signum namísto oblíbené kombinace Horizon+Zato. Tedy jestli se uklidní vítr,... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 31.3.2017 "každý den nebo tři o které nějaký květ vykvete později, svou roli sehrát může, pokud poslední mráz příjde právě mezi nimi" - To teoreticky ano, ale také to může být nevýhoda: Soudedovi rozkvétají meruňky nyní a mají tak před sebou nejmíň 3 dny... celý příspěvek > |  |
|  | Gabrovská - co s novým terminálem, 30.3.2017 Nebo podle Zahnova řezu odstranit nadvakrát, každopádně důkladně zatřít, do latexu ap. lze přidat mědnatý postřik. D |  | Gabrovská - co s novým terminálem, 30.3.2017 Ještě jsem na to koukal na větším monitoru - mě se ta barva kůry a špičaté plodonoše jako Gabrovská moc nezdají... Může tam být naroubováno kopulací a nemusí to být poznat. Já bych to možná přehodnotil a ten výhon u báze odstranil, zatřel. A pokud by... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 27.3.2017 Zopakoval jsem si látku na webu a zaujalo mne, že předjarní postřiky a za suchého počasí i postřiky do fáze rozdělování květních pupenů nepovažují za rozhodující! Vesměs se píše do této fáze o postřicích Cu + S (i ve směsi - pro mě zase... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 23.3.2017 Na ostravsku tedy do myšího ucha ještě daleko, teprve jsem dělal zimní postřik Cu. Možná na Hradecku bylo víc sněhu, tak zem tak nepromrzla. |  | Odzimování fíkovníku, 23.3.2017 Nemyslím, že by textílie vytvářela chladnější klima, zvláště v noci udržuje teplo, nakonec proto se dává na jaře i na záhony. Možná by k oddálení rašení přispělo jarní stínění, ale zase pozdějším nástupem do vegetace se oddálí breba sklizeň a... celý příspěvek > |  | Odzimování fíkovníku, 22.3.2017 už jste to dávno měl udělat (jakmile pominou mrazy pod -10st) |  | Moruše, 22.2.2017 Barva plodu nemá se jménem nic společného, mrkněte někam na web. Spíše je to dle kůry, pupenů. Morus alba = bílá, původ Asie, může mít variantu běloplodou, načervenalou i tmavě černé plody. Morus nigra = černá (původ Asie) má tmavé plody. Morus rubra... celý příspěvek > |  | Přiroubování druhé odrůdy, 12.10.2010 Ještě jsem našla, že slabší růst má Amfora, která zraje i později než Konference. Jenže nejsem s to nikde vyčíst, jestli se vzájemně opylují. Také jsem se dočetla, že Amfora vyžaduje dobrou půdu, a my máme celkem mělkou půdu, pod kterou je jíl.... celý příspěvek > |  |
|  | Přiroubování druhé odrůdy, 11.10.2010 Chtěla bych zkusit totéž jako paní Zuzka. Máme menší zahradu u Prahy cca 400 m.n.m., chtěla bych stromek Konference na semenáči + přiroubovat další podzimní odrůdu s chutnými plody na jídlo. Můžete mi prosím poradit, jakou podzimní pozdnější odrůdu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|