|
Rozdělení zahrady plotem, 18.4.2019 Jen upozornění: pokud budete mít na jihu živý plot výšky 5m, tak vám v pásu š.5m za plotem poroste tak akorát mech...
na své zahradě jsem užitkovou a okrasnou/obytnou část oddělila záhonem s keři, trávami a... celý příspěvek > |
 |
Kdoulovec - řez a kvetení, 17.4.2019 Možná záleží na vzrůstnosti odrůdy, u nás roste kdoulovec cca 40 let a kdyby se občas neostříhal, tak bychom zarostli jak Šípková Růženka. Klidně doroste do 1,5m šířky a 2m výšky, i když se stříhá (teď ho švagrová udržuje o něco menší). A roční... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Živý plot do stínu a sucha, 15.4.2019 Mohl by to snést tis - ale jako nově vysazený ho stejně budete muset zalévat (jako vše), takže zpočátku to bez "starání se" stejně nepůjde. Lída |
 |
Co je to za strom?, 13.4.2019 Dřišťál - bacha, píchá! Lída |
 |
Co je to za strom?, 13.4.2019  Jsou i růžové (třeba Paulownia elongata) a různých kříženců je také dost. Lída |
 |
Nemocna merunka, 12.4.2019 Lišejník fakt nevadí a řezat můžete klidně po sklizni (nejdéle do konce srpna) - ale opatrně, meruňky se řežou maximálně do čtyřletého dřeva. Lída |
 |
Co je to za strom?, 12.4.2019 Souhlas. V době květu je nádherná . Lída |
 |
Cerv v kmeni topazu, 10.4.2019 Vím, že táta do díry vsunoval drát (jestli se strefí a propíchne housenku), a že říkal, že lze také vstříknout petrolej. Ale bez záruky - u mé meruňky drát nepomohl a petrolej jsem odmítla, meruňka nepřežila. Ten prevít byl až u paty kmene,... celý příspěvek > |
 |
Rozdíl v názosloví?, 10.4.2019 Také používám jen výraz sadba, "přísadu" jsem četla až tady - pod slovem "přísada" bych čekala, že se k něčemu přisazuje, ne sází... Lída |
 |
Jaké rostliny vidíte na obrázku?, 10.4.2019 Nějaká tráva a břečťan? Není z toho moc vidět... Lída |
 |
|
 |
Z čeho živý plot?, 10.4.2019 Bobkovišeň neudržíte tak úzkou, to spíš ten ptačí zob nebo habr. Lída |
 |
Odolne rostliny pro zivy plot, 9.4.2019 Jestli máte malé děti, tak plot z tisu bych nedávala. Je celý jedovatý, nejvíc semena uvnitř plodů (jediná nejedovatá část je jejich červeně zbarvená dužina). A navíc roste hodně pomalu.
A co takhle něco pnoucího buď přímo na plot nebo... celý příspěvek > |
 |
Mlada tresen - střih?, 9.4.2019 Třešně balleriny (sloupovité) neexistují. Pouze jabloně. Lída |
 |
Odolne rostliny pro zivy plot, 9.4.2019 Tis roste hodně pomalu, taky má žlutý pyl, na podzim jedovaté červené kuličky, dá se ale výborně tvarovat. Nejlepší zkušennost mám s ptačím zobem, ono je více druhů, Lig. vulgare atrovirerns je stálezelený, dobře snáší řez a hlavně... celý příspěvek > |
 |
Odcházení jahod, 9.4.2019 Mají moc mokro a chybí jim proudění vzduchu. Na záhoně je také nedáváte do skleníku. Lída |
 |