 |
Destilační přístroj, 4.4.2019 Řekl bych. že to už se nedozvíme |
 |
Destilační přístroj, 4.4.2019 Když se bojíte, tak se dá destilátor pochopitelně využít k mnoha jiným věcem. U nás se ale nikdo nebojí a destiluje každý druhý. možná je to i proto že u nás míváme slušnou úrodu ovoce. |
 |
|
 |
Kvas ze švestek po týdnu stojí, 2.10.2016 Když jste ty soudky naplnil najednou, švestky důkladně pomačkal a zalil vodou tak kvašení někdy proběhne velmi rychle. A při těch 8°Bx už žádnou divočinu očekávat nemůžete - už to jen pomalu dokvašuje.
Hodně záleží jaká byla cukernatost ovoce. Dá... celý příspěvek > |
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 2.10.2016  Paní Evo, přijde mi, že pokud jste měla zvládnutou technologii s korunkovými uzávěry je nápad s omnia sklenicemi velkým krokem zpět.
Korunkové uzávěry jsou levné, dostupné, zátkovačky taky a sklenky můžete použít třeba pivní. I s přepravkami pro... celý příspěvek > |
 |
Kalení destilátů jinak, 22.8.2016 No právě, já také ne. Proto jsem to tu nakousl.
Zapomněl jsem se omluvit za Vaše podcenění.
Bral jsem Váš dotaz jako třeba když se někdo pokouší o průtahové destilace siličnatých surovin a pak se velmi diví, že destilát je kalný, nebo v lepším... celý příspěvek > |
 |
Nemám v sude príliš veľa kvasu?, 22.8.2016 Za mladých let jsem jednou kvasil černo-rybízové víno v tehdy lehce dostupném hranatém 25l barelku, asi z PVC či čeho, na vysokém schodišti uvnitř domu. Ten materiál byl celkem pružný.
Máti mi tehdy řekla: "Dej si to z těch schodů raději na podestu... celý příspěvek > |
 |
Kalení destilátů jinak, 22.8.2016 Že ta voda destiláty nekalí a mixy s esencemi ano si neumím nijak vysvětlit.
*
My nejsme nijak rozhádaní, jen diskuze. Na něco máme rozdílné názory...
Rafael. |
 |
Nemám v sude príliš veľa kvasu?, 22.8.2016 Myslel jste to určitě takhle, že? Nechtěl jste chlorovodici lít přímo do kvasu?
Na2S2O5 + 2 HCl → H2O + 2 NaCl + 2 SO2
nebo
Na2S2O5 + 3 H2SO4 → 3 H2O + 2 NaSO4 + 3 SO2
*
Zajímavý... celý příspěvek > |
 |