|
Co to je za ovoce?, 25.8.2018 Dobrý den. Toto jsou plody dřeviny rodu Chaenomeles, čili kdoulovec. Letorosty jsou ale zastřižené, takže není poznat původní celková výška a přesně určit. U nás se pěstuje několik druhů, lišící se právě hlavně výškou. Sám mám před domem kdoulovec... celý příspěvek > |
 |
Sběr švestek, 22.8.2018 Dobrý den. Jen napíšu, jak to dělám já. První posbírám napadané plody pod stromem. Na to mám v dřevěné tyčce asi po smetáku zaražené 2 železné asi původně svařovací elektrody. Dokážu napíchnout i 5 plodů naráz a pak jednoduchým pohybem je shrnu do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zelená renklóda?, 21.8.2018 Dobrý den pane doktore.Podle mého je to Zelená renkloda. Když porovnám velikost listí a plodů, tak na fotce je to zvětšené. Takto vybarvené plody mám z poloviny úrody na svém stromě, co letos prvně zaplodil. Sypu to do kvasu a včera jsem začal sušit... celý příspěvek > |
 |
Nejde nastartovat benzínový fukar, 14.8.2018 Původní dotaz je starý 5 roků, kdopak v té době vyráběl aku fukar? |
 |
Zprovoznění a start rotavátoru ZVL DHA008 s karburátorem Jikov, 13.8.2018 Dobrý den. Věc názoru. To mazání mně poradil známý, který celý život opravoval motorové pily a taky byl dlouholetým závodníkem na motorkách. Ještě stále má dvoutakt veterána a jezdil na něm ty veteránské závody. A mazal přesně tak, jak jsem uvedl.... celý příspěvek > |
 |
Ptačí zob - jak moc radikálně ostříhat, aby byl hustý, 10.8.2018 Dobrý den. Letos už ho nechte tak aby v tomto počasí vyzrál a na jaře příští rok ho celý seřežte klidně na výšku 20cm. Spolehlivě obrazí. Za sebe napíšu, že nějak nechápu ty oblázky pod ním. Pokud zhoustne, tak je vůbec neuvidíte. Stanislaw |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018 Dobrý den. A teď ještě v rámci objektivity napište, jak daleko je tak obrovský strom od plotů sousedů. Toto bych rozhodně nechtěl mít někde blízko u sousedů za svým plotem. Stanislaw |
 |
Zprovoznění a start rotavátoru ZVL DHA008 s karburátorem Jikov, 7.8.2018 Dobrý den. Zkuste najít někoho, kdo se baví malýma motorkama Babeta a pod. Ten motor je stejný. Ten karburátor je snad ten nejjednoduší, co se vyráběl. Mám na podobné mašince úplně stejný. Pozval jsem pána, co se živí opravama motorových pil.... celý příspěvek > |
 |
Vypadá jako hledík, 1.8.2018 Šmankote, to je zase poučování, to se jen tak nevidí. No, asi bylo potřeba něco napsat, že jo. Ale že to bude takováto zoufalost? Stanislaw |
 |
Fayette, 29.7.2018 Tak trochu podobně to dnes vypadalo tady, akorát jsem nic neprodával, ale šupnul to do kvasu a teď počkám jak budou ušlechtilé kvasinky pracovat. Stanislaw |
 |
|
 |
Povolení na odběr vody z řeky, 28.7.2018 Dobrý den, žádal tady někdo o povolení na odběr vody z řeky?
Zajímalo by mě co to obnáší... čerpání by bylo benzinovým čerpadlem.
Lokalita Olomoucký kraj
Děkuji |
 |
Vypadá jako hledík, 28.7.2018 Dobrý den. Ten tvar květu a trochu i barva je jak oměj šalamounek, nebo něco kolem něj, ale jen tak kapánek hádám. Stanislaw |
 |
Určení stromu, 24.7.2018 Dobrý den pane Otakare. Toto bude Sophora japonica, čili jerlín japonský. Kvete takto pozdě a v některých letech na něm i uzrají plody ve formě lusků a mívá i klíčivá semena. Jsou to nádherné stromy. Stanislaw |
 |
Prosím o radu - nevím co je to za rostlinu, 21.7.2018 Líčidlo jedlé. |
 |
Ihličnatá hádanka, 6.7.2018 Cedr pane, jen cedr. |
 |