|
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 10.10.2017 Ak bude Ligol aspoň spolovice taký chutný ako dobre vyzerá, tak sa je na čo tešiť... (foto 1). Väčšinu plodov mám ešte na stromčeku (prvoúroda), postupne sa vyfarbujú do krásnej tmavočervenej farby. Plody nie sú tvarovo úplne uniformné, niektoré sú... celý příspěvek > |
 |
Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 10.10.2017 ..."zařadil mezi"...Uff... už ma len zabalzamovať 😉. Ondřeji, ďakujem, ale - nič také priatelia záhradkári, kľudne vyčítajte, sporte sa, spochybňujte, protiargumentujte, diskutujte! Úplne v pohode, pokiaľ je to v medziach bazálnej slušnosti a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 7.5.2017 Údajne kanadské odrody marhúl Hargrand, Harlayne,Harogem, Harcot majú vyššiu odolnosť na mráz ako európske odrody. |
 |
Jak provést řez této jabloně, 21.2.2017 Tak, tak-typická začiatočnícka chyba, keď sa bojí dostatočne skrátiť výhonky pri povýsadbovom reze (ešte vypuklejšie to býva pri broskyniach, kedy sa reže "drasticky" na 2-3 púčiky). Ale náprava je možná, len - ako trefne poznamenal tuším pán Kaněra... celý příspěvek > |
 |
Nové odolné marhulky na PPV, 21.2.2017 Jeden článok o šľachtení marhúľ. IH |
 |
Moruše, 21.2.2017 Moruša - riziko namrznutia. Poznatok z r.2016 (mrazy koncom apríla): V tom čase mala moruša už listy veľkosti ženskej dlane, všetky zmrzli na padrť. Následne vyrašili z náhradných pupeňov nové a strom vyzeral napohľad normálne, ale úroda bola len... celý příspěvek > |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 29.1.2017 P.Walter: Dědeček se plodnej zdál, hledati je nutno dál...😃. IH |
 |
Elena, 16.11.2016 O odolnosti na moniliózu ani o úrodnosti mě Elena za těch x let zatím nepřesvědčila.
U mňa je na moniliózu plodov odolná.Na myrobaláne má vysokú plodnosť.Je dostatočne sladká. Jano
|
 |
Modi, 7.10.2016 Na tomto fóre už existuje vlákno Jablko Modi. Vyšľachtené v Taliansku (Gala x Liberty). Či je pestovateľné u nás, neviem povedať, bude treba vyskúšať. Tá reklamná floskula "dokonalá rovnováha" na mňa pôsobí negatívne. Jablko vyzerá pekne, aj keď to... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu hrušně zvolit?, 7.10.2016 Ešte jeden - úsmevný - dôvod prečo uvažovať o pestovaní ázijských hrušiek. Viď foto. :-) IH |
 |
|
 |
Jakou odrůdu hrušně zvolit?, 7.10.2016 Pán Jano, neviem ako sú na tom ázijky všeobecne, ale u mňa hrdzou netrpia. Pravdou ale je, že v mojej záhrade som ešte hrdzu nikdy nevidel na žiadnej hruške (v iných záhradách áno). Tým pádom moja informácia o ázijkách nemá veľkú výpovednú hodnotu. ... celý příspěvek > |
 |
Topend, 11.9.2016 K p. Milosovi - odroda Topend sa da rozoznat podla velkych nesumernych polovic - spojenia na sve v spodnej/ zuzenej casti plodov, ktore akoby boli zlozene z vacsej a mensej polovice s jasnym prechodom na spoji.
Tu je pekný opis odrody Topend od... celý příspěvek > |
 |
Chilli papričky a hnojení, 28.6.2016 Podla mna sa krizenie prejavi az v nasledujucej generacii, teda az buduce plody z tohtorocnych semien |
 |
Automatický bazénový vysavač, 17.3.2016 Dobry den. Tak studenu vodu som nefiltroval. Pokial som mal studenu vodu nebol prpblem s cistotou. Az ked som zacal nieco po zime robit vtedy sa zacala kvalita vody zhorsovat a uz som musel pravidelne davat chemiu a filtrovat. Pret vacsinou som cakal... celý příspěvek > |
 |
Elena, 5.10.2015 U vás pán Vysloužil vo vašej oblasti asi ELENA dobre nedozreje každý rok pretože máte horšiu polohu ako mám ja, u mňa dozrieva ELENA každý rok zhruba okolo 20.9.bez problémov. PRESENTA patri ešte do lepšej oblasti ako ELENA, skutočne patri len do... celý příspěvek > |
 |