Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 4.12.2014
Vážený pane Stanislave, leccos jsem už o Vás na Moravě slyšel, jste uznávaná kapacita a rád bych se s Vámi na nějaké degustaci destilátů, řekněme 10.1. 2015 v Mikulčicích setkal, a kdybyste byl ochoten si se mnou sednout do společné komise, byla by... celý příspěvek >
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 3.12.2014
Slivovice do soudku (jakéhokoliv) prostě nepatří. Zcela to změní její chuť a naopak jiné získá. Tento destilát patří k národnímu stříbru a neměli bychom měnit jeho charakteristickou chuť, kterou pochopitelně v kontaktu s jakýmkoliv dřevem (i... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 9.11.2014
Jaký je podle Vašeho názoru rozdíl mezi vložkou a těsněním? PŠ
Destilační přístroj, 2.11.2014
Co Vás to napadlo vkládat do nerez trubky teflonovou vložku?? Samozřejmě, že nikoho, protože to je nesmysl.Copak o těch materiálech nic nevíte?? PŠ
Destilát - zlatavá barva, 16.10.2014
Děkuji. PŠ
Destilát - zlatavá barva, 13.10.2014
Tak to mě zajímá! V které literatuře, můžete ji ocitovat? slosar-petr@seznam.cz
Zakalená slivovice, 9.10.2014
Vyjmenoval jste to v podstatě správně až na ty uhlovodíky, ty se v destilátech nevyskytují. Otázka zní: Proč se nekalí firemní destiláty při obsahu alkoholu 35%? Samozřejmě, že se zakalí, jenomže procházejí po naředění pracovištěm, které se jmenuje... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 7.10.2014
A nebylo by lépe si napřed spočítat, kolik litrů vody bude zapotřebí k naředění na požadovanou finální koncentraci destilátu? Rád poradím. Potřebuji aktuální koncentraci a jeho objem. slosar-petr@seznam.cz
Destilát - zlatavá barva, 5.10.2014
Nebyl třeba ten kvas hodně starý? slosar-petr@seznam.cz
Destilační kolona Keg, 24.9.2014
Vůni to ma dost lihovou a ostrou... Ani se nedivím.PŠ
Slivovice z odpeckovaného kvasu, 19.9.2014
Je třeba ocenit předchozí příspěvky, protože všichni mají pravdu a tu svoji žádný nehájí, díky všem. Odpeckované švestky skutečně poskytují neobyčejně jemný destilát, bohužel životnost takového produktu je po čertech krátká. Po dvou letech se ve vůni... celý příspěvek >
Destilační kolona Keg, 9.9.2014
Co je podle Vašeho názoru deflegmátor? Podle mě je to jakýsi "chladič" jehož úkolem je zachytit dokapové složky, které vrací do vařáku a pustí dál žádoucí vonné složky destilátu, které mají nižší bod varu v azeotropické směsi. Že by byl... celý příspěvek >
Drevené soudky obecne, 5.9.2014
...a taky nezapomeňte na to, že čerstvě koupený soudek je zcela nevhodný pro uložení destilátu. Napřed se musí správně finalizovat, určitě vařicí vodou, dále vínem atd. takže to nějaký čas trvá! Pokud byste tam dal jakýsi destilát, bude do měsíce... celý příspěvek >
Špendlíky - kolik cukru do kvasu?, 15.8.2014
Nedoporučuji. PŠ
Pálení špendlíků, 10.8.2014
Vážený pane Ladislave, 2% cukru, které používáte (zvýší to stabilitu kvasu)  jsou zcela v souladu s mými zkušenostmi, nicméně bych doporučil, po založení kvasu, přesně tak jak jej popisujete, změřit refraktometrem celkovou cukernatost. Pokud... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika