Zakalená slivovice



host - 236.138 (?)
9.10.2014 21:20

Vyjmenoval jste to v podstatě správně až na ty uhlovodíky, ty se v destilátech nevyskytují. Otázka zní: Proč se nekalí firemní destiláty při obsahu alkoholu 35%? Samozřejmě, že se zakalí, jenomže procházejí po naředění pracovištěm, které se jmenuje Egalizace. Tam dojde ke zmražení při kterém se z destilátu uvolní ovocný vosk, který se následně izoluje filtrací. Teprve pak se destiláty stáčejí a distribuují. slosar-petr@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
host - 125.240 (?), 2.2.2014 13:11

Děku ji jza odpověď, jestli dovolíte ještě jedna otázka. Může současně s alkoholovým kvašením u švestek nastat (nastartovat i jiné škodlivé kvašení), acetonové čí jiné?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.201 (?), 2.2.2014 15:33

Jistěže. Octové, mléčné a další.  Kvůli tomu se taky kvasy chrání před nečistotami, přístupem vzduchu, aj., aby tato kvašení nenastala nebo jen v minimální míře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 130.11 (?), 13.4.2014 18:42

kalnou koralku dej na 2-3 tydny do mrazu, ta by mela byt redena mineralni vodou.mineraly se srazi na jemny snih ktery sedne ke dnu a vezme s sebou necistoty i pachute, pak koralku opatrne stahnes do jine nadoby a zbytek cca pul litru snehove mouky prefiltrujes a vypijes zvlast. vsechno delej v mrazu jinak se ti mineraly vrati.           jeste jednu radu.  koralku dej ohrat na 50 stupnu celsia pak vypnout ohrev, pozor at nevyhoris, pak mirne pomichat taktez ochutnat a po tydnu tva koralka bude lepsi jak 20 leta. palec na horu. letni koralka se redi na 49 lepsi chutna i voni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 14.45 (?), 7.10.2014 1:30

To co zde píšete, není pravda.Pokud dojde k zakalení již v průběhu pálení, tak se jedná o kyselý kvas, tzn. že bylo nekvalitní ovoce a v v průbědu kvašení došlo k e kvašení octovému. Odstranění je jeenoduché - dát ohřát asi na 30 stupňů na kamna, zákal zmizí, obvykle na spodku jahve nebo demižonu objeví kal. Ohřívejte v hrnci, potom slijte.Jedná se o vadu pálnky, dá se bez závad takto odstranit. Pak je další možnost, že dojde k zakalení při ředění a to obvykle bývá ředění pod 50 procent a to se odstraní přidíním silnější lihoviny. To další je zejména nevhodnou vodou.Zde se utvoří jemné provazce nechatsednout, slít. Další vada a ta je hrubá, že páleník pálí na nízký stupeň,asi tak pod 20 procent i nníže a to je znát i na chuti.U nás se yto problémy projevují u jednokotlových pálenic nerezových, kde potom je provádě tzv. umělé staření ultrazcvukem.Tu v podstatě není nic jiného, než ohřev. Mám 20 let oficiální dvoukotlovou pálenici.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 178.235 (?), 7.10.2014 19:24

Jak lze docílit ředění na 35%,když se skutečně slivovice kalí již při 49%?Hodně prodávaných destilátů je na 35%.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 13.189 (?), 9.10.2014 9:57

Jó pane, čistý potravinářský líh dělá divy!:)

U ovocných destilátů není jen líh, jsou tam estery a jiné alkoholy, uhlovodíky, víc by vysvětlil třeba Ing. Šlosar.

Floki

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 236.138 (?), 9.10.2014 21:20

Vyjmenoval jste to v podstatě správně až na ty uhlovodíky, ty se v destilátech nevyskytují. Otázka zní: Proč se nekalí firemní destiláty při obsahu alkoholu 35%? Samozřejmě, že se zakalí, jenomže procházejí po naředění pracovištěm, které se jmenuje Egalizace. Tam dojde ke zmražení při kterém se z destilátu uvolní ovocný vosk, který se následně izoluje filtrací. Teprve pak se destiláty stáčejí a distribuují. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 156.1 (?), 9.10.2014 21:57

Neviem ako u vás, ale na Slovensku som v predaji nenašiel ovocný destilát pod 45%.Všetko čo má menej je iba lieh a aróma, takže problém so zakalením asi nemajú.   Stano

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 234.152 (?), 9.10.2014 22:02

V slusnych mnozstvach tam mozu byt terpeny, aj v neoxidovanom stave, co su vlastne uhlovodiky. Aj niektore aromaticke, nasytene a nenasytene uhlovodiky v mensich mnozstvach. Cely "gulas" zlucenin. Niektore terpeny maju vyznamne aromaticke vlastnosti. viac v zdroji.

Juro

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.152 (?), 9.10.2014 22:17

a este link na zlozenie starych domacich slivovic... jeden zo spoluautorov ma nejake povedome meno :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika