|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Krmítko pro ptáky v zahradě, 9.12.2017 Divokých zvířat, ptáků i hmyzu je na počet stejně jako v minulosti, ale výrazně se zúžila pestrost druhů. Samozřejmě za to může především člověk. Ty druhy, které se mu uměly přizpůsobit (kuny sklaní, divočáci, špačci, kosi, vosy), vítězí, ty druhé... celý příspěvek > |  | Harbrite vs. Harbinger - odolnost?, 9.12.2017 Porovnávat odolnost dvou odrůd je těžké. Navíc to nejsou dvě srovnatelné odrůdy. Harbinger je velmi raný, za což platí jistou daň. Např. v chuti, odlučitelnosti, atd. |  |
|  | Prostokořené stromky - zima, 9.12.2017 Jistěže, stromkům se v budově nic nestane, klidně je vysaďte až na jaře. Je to i lepší. Jen říkám, že krom broskvoní bych se zimního zasazení nebál. |  | Prostokořené stromky - zima, 9.12.2017 Myslím, že jste udělal dobře. Byl jsem se dívat, jak zimují neprodané stromky v jedné školce - v nevytápěné hale zahrnuté substrátem. Občas je navlhčí. Na jaře se ujímají dobře. Jenom by ve Vaší hospodářské budově nemělo být příliš teplo, aby stromky... celý příspěvek > |  | Red Conference, 9.12.2017 Amfora je chutná hruška krásné hráškově zelené barvy. Konferenci se ale tvarem ani chutí moc nepodobá. |  | Red Conference, 8.12.2017 To je panečku informace! Vzhledem k tomu, že Konference je hlavní odrůdou do chladnějších poloh, půjde o velmi žádaný artikl. |  | Ochutnávka jablek, 8.12.2017 Je to zajímavý postřeh, dobrá zkušenost, ale nelze ji paušalizovat.Já mám poznatky poněkud odlišné, ale jinde to může být jinak.
1. Mělká a těžká půda tu třešním nesvědčí vůbec. Trpí klejotokem a brzy umírají. V dobré hlubší půdě se jim daří víc.... celý příspěvek > |  | Topaz nepřekonaný, 3.12.2017 nelíbí se mi ta "neznalost" a "amatérismus". To je podle mne nevhodný, povýšený, až skoro urážlivý výraz.
Když si přečteme expresivní hodnocení pana Staršího, jakými slovy on Topaz jednoznačně odsoudil (...je to nejlepší jablko mezi citronama...... celý příspěvek > |  | 5 TOP odrůd jabloní, 3.12.2017 To chápu. V takovéto poloze ovšem není James Grieve TOP. Třebaže si té odrůdy velice vážím. |  | 5 TOP odrůd jabloní, 3.12.2017 moja volba top 5 odrôd je : Julia, James Grieve, Spartan, Fuji, a Admiral
Zajímavá kombinace, řekl bych, ale ne na jednu zahradu. Jsou místa, kde James Grieve má své místo, ale tam se nepodaří vypěstoval Fuji. |  |
|  | 5 TOP odrůd jabloní, 3.12.2017 Na Hermanovi nejvíc chutná to, že je první. Když jich ke všemu je jen pár a jsou tedy vzácné, chutná o to víc. Jedno vlákno jsem kdysi nazval Omluva Hermanovi, protože ta jeho chuť není až takový propadák, jak se mi zdálo z prvních úrod. Nicméně... celý příspěvek > |  | Kolik ovoce denně sníte?, 2.12.2017 ...antabus přepíjeli, jako Vlastimil Brodský ve filmu Ikarův pád,...
Myslím, že ten film se jmenoval Tažní ptáci. |  | 5 TOP odrůd jabloní, 2.12.2017 na Rubín z vyšších poloh Delor nemá.
Chuťově asi nemá. Ale růst (nevyholuje), skladovatelnost a odolnost chorobám dělají z Deloru silného hráče. |  | Lidská moč jako dusíkaté hnojivo k ovocným stromům, 2.12.2017 tak průměrně člověk denně vyprodukuje slušné množství moči
To je sice pravda, ale většina z nás se během dne pohybuje mimo vlastní zahradu. A nosit si z práce načuranou PETku asi není to pravé
Když si načepujete na benzince kanystr... celý příspěvek > |  | Ochutnávka jablek, 2.12.2017 Problém je ale jiný. Pokud ochutnáte od někoho jablka, ještě to neznamená, že stejně budou chutnat i u Vás. Záleží na poloze, půdě, mikroklimatu, agrotechnice. Rozdíly jsou u některých odrůd diametrální.
Obejděte sousedy, zeptejte se,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|