Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 31.3.2018
Boskovicko - 390 m.n.m., dnes zevrubná prohlídka a zhruba 50-60% květních pupenů zmrzlých nadranc, zbytek doufejme, že rozkvete... po předchozích dvou letech, kdy zmrzly plůdky v květnu, je to ještě "radostnější", pro jistotu hojně pomrzla i násada... celý příspěvek >
Vyholená Althanova ryngle - kdy řezat?, 30.3.2018
 Bez fotky těžko radit. Každý si pod vyholenou ryngličkou představí něco jiného.
Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 30.3.2018
Přiměřeně...
Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 30.3.2018
James Grieve na M26 málokdy naroste do větší velikosti. Já bych ho řezem podpořil k růstu, jinak bude mít sklon babčit.
Rubinola - řezat či nechat být?, 30.3.2018
Vím, že Rubinola se řeže trochu jinak než ostatní jabloně Výchovný řez Rubinoly se dělá stejný jako u všech jabloní. Sazenice roste u zdi, nad ní je další strom. Neznám světové strany, ale stromek se patrně táhne za světlem.
Postrek jabloni, 30.3.2018
Je to o dvou, možná třech proměnných: 1. O výběru odrůd a tvarů. U extenzivně pěstovaných kmenných tvarů a vhodně vybraných odrůd - starých odolných nebo moderních rezistentních se můžete chemické ochraně vyhnout 2. O prioritách. Musíte zvážit,... celý příspěvek >
Ktore odrody jabloni su vhodne pre stepenie na semenac jablon, 30.3.2018
Přesně tak. Volte do takových extenzivních podmínek spíš bujnější odrůdy.
Semenáče, 25.3.2018
Správný keř je takový, kde jednotlivé větve vyrůstají přímo ze země (nemá kmínek) Je úplně jedno, jestli ty vetve pocházejí z jednoho nebo více jedinců.    Radši než ze semen, bych muchovník množil z odkopků. Je to jistější záruka... celý příspěvek >
Zamrznutý koreňový bal, 25.3.2018
Samozřejmě přežijí. V přírodě zem taky zmrzá.
Slivovice 2017, 24.3.2018
Samozrejme že Toptaste pálenka je iná, z každej odrody sliviek musí slivovica chutiť inak. To je pravda. Osobně s tím ale nemám zkušenosti, od žádné odrůdy jsem neměl tolik plodů, aby to vydalo na kotel. Takže všechny slivovice, co jsem kdy dělal... celý příspěvek >
Slivovice 2017, 24.3.2018
Pán Vysloužil. Nič v zlom ale ste mimo. Borovička by mala byť vyrobená z borievok. Děkuji za upozornění pane Muríne, ale veřte, už řadu let vím, že borievka je slovensky jalovec. Chtěl jsem upozornit, že místo mluvnicky správného borievkovica se... celý příspěvek >
Mlaďounká broskev - řez, 24.3.2018 Obsahuje fotku
Kincl v monografii Řez ovocných dřevin doporučuje ramena zkrátit pozdně letním řezem a pak ještě přikátit na jaře.    U p. Vaška stromek v prvním roce nerostl tak, jak by měl a jak kreslí Kincl. Nenarostly dlouhé mohutné letorosty s... celý příspěvek >
Smiřické vzácné, 18.3.2018
Smiřické skutečně moučnatí, pokud ho nesklidíte včas. Plody je třeba výrazně podtrhnout ještě zelené, potom skutečně vydrží dlouho do jara tvrdé a šťavnaté. Plně vyzrálé plody ve sklepě moučnatí a praskají.    Jak vypadají plody... celý příspěvek >
Agenská, 18.3.2018
Pecka je neodlučitelná od dužiny. Podle literatury se pecka odlučuje u zralých plodů dobře až středně (?)  Nechutnal jsem ji, ale ten popis mi připomíná Toptaste - cukry převažují, pro některé je fádně sladká, pro jiné to nejlepší, co jedli.... celý příspěvek >
D'Agen, 18.3.2018
Pane Fialo, nic jsem Vám nezkritizoval, nemám nic proti Vám osobně, jsem rád, že sem nové příspěvky dáváte, mnohé z nich velmi oceňuji. Jenom jsem ocitoval starou českou pomologii, nic víc.. K tomu jsem dodal, že švestka vhodná na sušení by se... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika