|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 31.3.2018 Boskovicko - 390 m.n.m., dnes zevrubná prohlídka a zhruba 50-60% květních pupenů zmrzlých nadranc, zbytek doufejme, že rozkvete... po předchozích dvou letech, kdy zmrzly plůdky v květnu, je to ještě "radostnější", pro jistotu hojně pomrzla i násada... celý příspěvek > |  | Vyholená Althanova ryngle - kdy řezat?, 30.3.2018 Bez fotky těžko radit. Každý si pod vyholenou ryngličkou představí něco jiného. |  |
|  | Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 30.3.2018 Přiměřeně... |  | Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 30.3.2018 James Grieve na M26 málokdy naroste do větší velikosti. Já bych ho řezem podpořil k růstu, jinak bude mít sklon babčit. |  | Rubinola - řezat či nechat být?, 30.3.2018 Vím, že Rubinola se řeže trochu jinak než ostatní jabloně
Výchovný řez Rubinoly se dělá stejný jako u všech jabloní. Sazenice roste u zdi, nad ní je další strom. Neznám světové strany, ale stromek se patrně táhne za světlem. |  | Postrek jabloni, 30.3.2018 Je to o dvou, možná třech proměnných:
1. O výběru odrůd a tvarů. U extenzivně pěstovaných kmenných tvarů a vhodně vybraných odrůd - starých odolných nebo moderních rezistentních se můžete chemické ochraně vyhnout
2. O prioritách. Musíte zvážit,... celý příspěvek > |  | Ktore odrody jabloni su vhodne pre stepenie na semenac jablon, 30.3.2018 Přesně tak. Volte do takových extenzivních podmínek spíš bujnější odrůdy. |  | Semenáče, 25.3.2018 Správný keř je takový, kde jednotlivé větve vyrůstají přímo ze země (nemá kmínek) Je úplně jedno, jestli ty vetve pocházejí z jednoho nebo více jedinců.
Radši než ze semen, bych muchovník množil z odkopků. Je to jistější záruka... celý příspěvek > |  | Zamrznutý koreňový bal, 25.3.2018 Samozřejmě přežijí. V přírodě zem taky zmrzá. |  | Slivovice 2017, 24.3.2018 Samozrejme že Toptaste pálenka je iná, z každej odrody sliviek musí slivovica chutiť inak.
To je pravda. Osobně s tím ale nemám zkušenosti, od žádné odrůdy jsem neměl tolik plodů, aby to vydalo na kotel. Takže všechny slivovice, co jsem kdy dělal... celý příspěvek > |  |
|  | Slivovice 2017, 24.3.2018 Pán Vysloužil. Nič v zlom ale ste mimo. Borovička by mala byť vyrobená z borievok.
Děkuji za upozornění pane Muríne, ale veřte, už řadu let vím, že borievka je slovensky jalovec. Chtěl jsem upozornit, že místo mluvnicky správného borievkovica se... celý příspěvek > |  | Mlaďounká broskev - řez, 24.3.2018  Kincl v monografii Řez ovocných dřevin doporučuje ramena zkrátit pozdně letním řezem a pak ještě přikátit na jaře.
U p. Vaška stromek v prvním roce nerostl tak, jak by měl a jak kreslí Kincl. Nenarostly dlouhé mohutné letorosty s... celý příspěvek > |  | Smiřické vzácné, 18.3.2018 Smiřické skutečně moučnatí, pokud ho nesklidíte včas. Plody je třeba výrazně podtrhnout ještě zelené, potom skutečně vydrží dlouho do jara tvrdé a šťavnaté. Plně vyzrálé plody ve sklepě moučnatí a praskají.
Jak vypadají plody... celý příspěvek > |  | Agenská, 18.3.2018 Pecka je neodlučitelná od dužiny.
Podle literatury se pecka odlučuje u zralých plodů dobře až středně (?) Nechutnal jsem ji, ale ten popis mi připomíná Toptaste - cukry převažují, pro některé je fádně sladká, pro jiné to nejlepší, co jedli.... celý příspěvek > |  | D'Agen, 18.3.2018 Pane Fialo, nic jsem Vám nezkritizoval, nemám nic proti Vám osobně, jsem rád, že sem nové příspěvky dáváte, mnohé z nich velmi oceňuji. Jenom jsem ocitoval starou českou pomologii, nic víc.. K tomu jsem dodal, že švestka vhodná na sušení by se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|