|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký aku vyžínač?, 17.6.2018 Žádný. Akuvyžínač na větší plochy je kvadratura kruhu. |  | Višeň Favorit, 15.6.2018 To asi ne, odrůd višní je spousta, v těch novějších se moc nevyznám. Ale obecně platí, že nejlepší marmeláda, šťáva i griotka je z kyselek, jako je Morella, Fanal, Morelenfeuer, Gerema. A ty jsou na přímý konzum i v plné zralosti přeci jen trochu víc... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 15.6.2018 Vím, že nejde roubovat humánní medicínu na ovocné dřeviny, ale jistá paralela tam být může. Není tak úplně pravda, že fungicid aplikujeme jen preventivně. My se snažíme zasáhnout přímo houbu, ovšem v době, kdy ona není vidět, resp. kdy ještě nejsou... celý příspěvek > |  | Cizosprašné třešně, 15.6.2018 Všechny tři uvedené odrůdy jsou zřejmě navzájem kompatibilní. Všechny mají něco do sebe, ale jejich hvězdné časy jsou dávno pryč.
Dönissenova byla chválena proto, že jako žlutoplodá odrůda není atraktivní pro ptáky. Drobné otlačující se plody,... celý příspěvek > |  | Višeň Favorit, 15.6.2018 Skleňovka Královna Hortenzie je chuťově opravdu pohlazení. Sladká, ale ne příliš, nakyslá málo, aromatická, ovšem slabě, načervenalá, ale jen světle. Takže stáhnout plod z pecky, slupnout a pochutnat si - paráda, ale na nic víc tyhle sladkovišně... celý příspěvek > |  | Co napověděla letošní třešňová sezóna?, 15.6.2018 To jsou věci. Každoročně jsem záviděl ty obsypané stromy třešní na mařatských kopcích, když u nás byl semtam plůdek. Tak aspoň jednou... |  | Rybíz černý, 15.6.2018  Démon mám dost dlouho. V „mokru a chladnu“ dobrá odrůda. Sofijevskou mám raději.
Šel jsem oba ochutnat. Sofijevskaja má větší kuličky, ale Démon je chutí a sladkostí prostě démon. Možná je to ale tím, že Sof. je víc ve stínu. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 15.6.2018  Strupovitost zatím dává pokoj, o mšicích se to tak úplně říci nedá. Ale dosud žádná kalamita.
Napadá mě, že ovocné stromy musejí mít - jako každý živý organizmus - jistou imunitu. Pesticid je vlastně něco jako antibiotikum. Časté... celý příspěvek > |  | Višeň Favorit, 15.6.2018  Chuť Favorita byly vždy excelentní. Při letošní enormní úrodě to ale tvrdit nemůžu. Klasika Erdi Bötermö (možná je to trochu jinak) ji při skromnější úrodě chuťově naprosto válcuje. |  | Co napověděla letošní třešňová sezóna?, 15.6.2018  Možná je to prostý fakt, že těch plodů je tolik, že tu vrtuli jednoduše naředily a většina plodů je zdravá. |  |
|  | Co napověděla letošní třešňová sezóna?, 15.6.2018 To já samozřejmě nevím, vycházím z třešní kolem sebe. Speciálně jsem se díval do dočerna přezrálých srdcovek a neviděl jsem je. V kompotových sklenicích čerstvě zavařených chrupek taky neplave ani jedna. Pravda je, že některé odrůdy teprve dozrají. |  | Co napověděla letošní třešňová sezóna?, 15.6.2018 Shodneme se asi, že třešní je letos nebývale mnoho, podstatně víc než kdy jindy a taky dozrály dřív. Dřív nenasytné ptactvo o ně nejeví zájem, ani vrtule to množství a brzké dozrání nestihla. Můžeme z letošní úrody vyvodit nějaké závěry?
... celý příspěvek > |  | Živočich na slivoni, 15.6.2018 0) Na prvním obrázku je kukla, na druhém larva slunéčka
1) Kukla nedělá nic, tiše se mění v dospělého brouka. Larva leze a žere mšice.
2) Hýčkat
3) Ničím. |  | Strupy na plodech, co je to za problém?, 15.6.2018 Nejspíš strupovitost peckovin. Obvykle nebývá napadení takové, aby se proti chorobě speciálně preventivně zasahovalo. Měla by stačit obligátní ochrana proti moniliovému úžehu. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 15.6.2018 Loni jsem ochranu proti strupovitosti tradičně vypouštěl a postižení bylo poměrně velké. I s ohledem na fakt, že úroda byla relativně malá, byly ztráty citelné.
Letos byla u nás v době kolem kvetení perioda bez deště dlouhá, takže... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|