Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Druhy moštů, 13.10.2017
V létě vyrábím mošt višňový, rybízový, malinový a černorybízový. Zatepla s vodou a cukrem. Podobně, jako když se dělá sirup, akorát doslazen na přímé pití.    Jak zrají jablka míchám je s dalšími surovinami. Osvědčila se červená řepa,... celý příspěvek >
Novinky jabloní 2012, 13.10.2017 Obsahuje fotku
Byla tu zmíněna odrůda Golida. Z první úrody mohu říci jen to, že plody jsou veliké, a to i když jsem zcela zanedbal probírku. Zdá se, že stihnou dozrát líp než Golden s Idaredem a snad netrpí tolik strupovitostí. Ale to všechno se teprv uvidí.
Angold, Andego, Antonovka, 13.10.2017 Obsahuje fotku
Andego přináší opravdu veliké pěkne vypadající plody. Tvarem trochu připomíná Zuzanu, chuťově ji - doufejme - předčí.  Škoda, že vybarvení není výraznější. To taková Starkresa má slupku atraktivní, ale plody malé.
Boikovo obrovské, 13.10.2017 Obsahuje fotku
Moje Boikovo obrovské vypadá asi takto: Jinak charakteristika se shoduje s p. Dundee.
Auralia, 13.10.2017 Obsahuje fotku
Auralia patří k odrůdám, které - vlastně nevím proč - si stále drží své místo v zahrádkách. Přitom plody jsou drobné, vybarvení nenápadné, což jsou v dešní době zničující handicapy. Ale vydrží dlouho, chuť je příjemná, chorobám odolává, plodí hodně.... celý příspěvek >
Zuzana a Zvoša, 13.10.2017 Obsahuje fotku
V posledních dnech plody odrůdy Zvoša nabývají na velikosti i vzhledu. Možná to nebude úplný propadák.  Půjde zřejmě o zimní odrůdu. Na skladovatelnost a chuť v konzumní zralosti si budeme muset počkat.
Těchobuzické odrůdy, 13.10.2017 Obsahuje fotku
Vlajkovou lodí Těchobuzických odrůd nejspíš zůstane Delor.I tak je s podivem, že tak atraktivní odrůda s výjimečnými vlastnostmi je poměrně málo rozšířená. Přitom kvalitní plody dává i na polokmeni, chorobami příliš netrpí a na polohu je nenáročný.... celý příspěvek >
Chrastavitosť: , 13.10.2017 Obsahuje fotku
Odolnost "hvězdných odrůd" dostala letos pěkně zabrat. Orion je čistý, Sirius taky, Luna to neustála.
Archivace slivovice, 12.10.2017
Nevím, jak se pálila slivovice před 80 lety, ale bez řízeného refluxu si 80%ní ovocný destilát neumím dobře představit.
Určení odrůdy - byl jsem napálen?, 12.10.2017
Listy na podzim to občas dělají
Boikovo obrovské, 12.10.2017
Boikovo (žlutočervené a vyšší) a Boikovo obrovské (žlutozelené a plošší) jsou dvě různé odrůdy. Moje B. obrovské vypadá přesně jako na fotce p. Vítka z roku 2008.     Obě odrůdy však za chutí Admirálu, Bohemie a Rubinoly hoodně... celý příspěvek >
Presenta, 12.10.2017
Práve pre túto vlastnosť sa z nej nedá variť lekvár-povidla lebo sa pri varení pripeká.To je jej prvá nevýhoda. Měkké plody se rychleji rozvářejí, ale pokud se plody připékají, není to problém odrůdy, nýbrž technologie vaření. Povidle lze uvařit... celý příspěvek >
Jak očkovat ořešák?, 12.10.2017
Chcem skusit vrublovat mandlu do orechu... da sa? A jaký by to mělo - ryze teoreticky - smysl? Mandloň se ujímá mnohem líp než ořešáky, ovšem na podnože k tomu určené (mandloň, broskvoň, slivoň). A vroubovat? To už vůbec ne, mandloň roste úplně... celý příspěvek >
Choroba Admirálu, 11.10.2017
Přitom stejná půda, stejné ošetření, stejná zálivka... Pod zem, na půdu, na kořeny, na spodní vodu, minerály co z ní proudí, do cévních svazků ve stromku, do ničeho z toho nevidíte. Myslím, že původ pihovitosti je docela prozkoumaný, genetika v... celý příspěvek >
Co chybí ve výživě broskvoně?, 11.10.2017
Listy na některých broskvoních mám dokonce již opadané!
Další diskuze:  101102103104105>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika