|
Příspěvky uživatele - 130.20
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rozlomení staré jabloně - jak ošetřit, 22.9.2008 Vždycky mi přijde líto, když velký počet návštěvníků nepřipojí žádnou reakci.
Kalendářně je již trochu pozdě na zásah do stromu. Z popisu si jen přibližně představuji tvar rány. V každém případě bych (a předpokládám, že už je to provedeno) okraje... celý příspěvek > |  | Zakládám malý sad, poraďte s rozložením stromků, 19.9.2008 Sad už je asi založen, ale to nebrání diskusi. Myslím, že v úvodu nebylo jasné zadání. Pod pojmem sad si představuji kmenné tvary, nikoliv produkční plantáž. Sad by měl splnit požadavek na sklizeň, ale také hezké prostředí pro pobyt. Pokud bychom... celý příspěvek > |  |
|  | životnost zákrsku, 18.9.2008 Životnost je velmi různá a závisí hlavně na podnoži, stanovišti, odrůdě, ošetřování a dalších okolnostech (poškození mrazem, nemoci...).
Pokud strom nejeví příznaky vážné choroby - usychání větví, vytváření otevřených ran bez kůry až ke dřevu, velké... celý příspěvek > |  | hnojení ovocných stromů, 18.9.2008 Optimální postup při nové výsadbě je dost velká díra - průměr 150cm, hloubka 0,5m, vyplněná kvalitní zeminou. Zásobní hnojení je možné v dolní, cca 20 cm vrstvě, ne však ke kořínkům a do blízkého okolí, kde je ideální kvalitní humusovitá zemina bez... celý příspěvek > |  | Přeroubovat starý nebo vysadit nový strom? A jakou odrůdu?, 18.9.2008 Já osobně raději vysazuji nové stromy. Přeroubování pro mne dříve mělo půvab v získávání roubů nových, málo ználmých a ve školkách nerozšiřovaných odrůd. Dnes je výběr takový, že plocha zahrady nestačí (dvědomě dávám argument pro roubovální) a nové... celý příspěvek > |  | odrůda Signe Tillisch, 17.9.2008 Také znám z dětství ale už bych si ji nedal, na James Grieva nemá. Z. |  | zalévání jabloní, 17.9.2008 Naprostý souhlas. Ideální je, vytvořit si systém hospodaření s dešťovou vodou tak, aby vše ze střech bylo zachyceno. K romu mám podzemní nádrž asi 12 m3. Nově vysazené stromky zalévám co nejčastěji a ve kteroukoliv roční dobu, pak mají už první rok... celý příspěvek > |  | Určení odrůdy, 17.9.2008 Ještě k tomu "každý rok bohatě kvete a pak nemá téměř žádné plody". Je třeba najít příčinu. V různých fázích může být různá: poškození květu mrazíky, květopasem, neopylením, likvidace plůdků pilatkou nebo později v létě obalečem -... celý příspěvek > |  | odrůdy.. určila jsem je dobře?, 16.9.2008 Těch kožených není mnoho. Mohlo by to být Boskopské, původní, nečervená varianta, nebo Kanadská reneta. Asi dobrý štrůdlák, nakyslé, méně šťavnaté, hrubší.
To určení odrůd - když se nepodaří, nejde o tragédii. Budou podzimní výstavy, lze tam požádat... celý příspěvek > |  | Jabloň do malé zahrádky, 16.9.2008 Bohemie ano, je letos nádherná. Asi bych si neodpustil James Grieve, podzimní, velmi úrodné, šťavnaté a chuťově asi nepřekonané, i když krátkodobě skladovatelné jablko, podzimní až zimní rezistent Rozela se mi jeví hodně slibně a moc hezká je zimní... celý příspěvek > |  |
|  | Mám se pustit do údržby zahrady nebo to raději vzdát?, 12.9.2008 Ta předcházející rada poněkud neodpovídá na otázku. Ano, trávu si nikdo sekat nebude, je jí všude dost a dobytek na vesnici žádný. I koníčkáři ji raději kupují usušenou v balících.
Neuvádíte další okolnosti: Kolik času a energie tomu můžete dát,... celý příspěvek > |  | Jak na jabloně?, 12.9.2008 Paní Olčo,
jako omluvu za poněkud nejapný fórek s domíchávačem se pokusím zformulovat pár hlavních kroků, které bych Vám asi doporučoval. Berte však prosím v úvahu, že rady na dálku - nic moc, lépe jednou vidět, než třikrát slyšet. Odborník na... celý příspěvek > |  | Založení nové zahrady v 380 m.n.m, 12.9.2008 Marie Kláro,
Vaše požadavky jsou za hranicemi možností, proto Vám asi nikdo neodpovídá. Žádné ovoce není neměknoucí ev. nemoučnatějící, vlivem chemického složení vždy dochází ke zrání, které zpomalují jen klimatizované sklady.
Výšku čtvrtkmenu... celý příspěvek > |  | Nářadí na řezání větví?, 12.9.2008 Mám několik typů pákových převodových nůžek a plo pile už sáhniu jen výjimečně. Je to sice trochu na úkor kvality řezu, ovšem produktivita je nesrovnatelná. Z. |  | čistecké lahůdkové, 11.9.2008 Ještě další sentimentální zajímavost:
Vypráví se, že president Masaryk měl jablka velice rád a přál si vždy ta z té Čisté, ta Čistecká... z toho prý vzniklo i pojmenování odrůdy.
Zda je to pravda, nevím, ale je to hezké.Z. |  |
 |
|
|
|