|
Zápach pálenky, 14.12.2018 tak ako som písal - aj mne raz kvas takto zvláštne zosmradol - bol to moj prvy kvas a kamarat poradil - DOBRÝ KVAS MUSÍŠ MIEŠAŤ - tak som pomiešal... očividne stačilo raz, potom už miešať nebolo treba lebo kvas už nebol dobrý...
Chytil taký smrad,... celý příspěvek > |
|
Slivovice vs. calvados, 11.12.2018 Zdravím pán Ivan,
chcem sa spýtať na ten vypálený dubový súdok - upravovali ste ho nejako pred tým ako ste doň dali prvú pálenku (napr. zaparením, vodou, vínom? - ak áno tak ako? ak nie - bol nejaký rozdiel medzi prvou jablkovicou z tohto suda... celý příspěvek > |
|
|
|
Aroma slivovice, 9.12.2018 Zdravim,
DakotaFred ako lisujete kvas pred destilaciou? - hlavne by ma to zaujimalo ak lisujete kvas z jablk alebo hrusiek.
Michal |
|
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom, 2.12.2018 Ďakujem za odpoveď pán Šlosar. Bol som páliť jablčný kvas, asi 200 l, destilácia trvala asi hodinu a pol, odoberanie prebiehalo nasledovne: podľa liehomeru na epruvete sa liehovitosť dosť dlho držala na nejakých 80-75 (možno 70 %), od nejakých 65-60... celý příspěvek > |
|
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom, 26.11.2018 Ďakuejm za info o pánovi Šlosarovi. Pozrel som jeho webstránku, tam píše že je zástancom klasickej dvostupňovej destilácie. Nie je síce jasné či ju preferuje viac z dôvodou enegetickej efektívnosti alebo z dôvodu dosiahnuteľnej kvality ale asi teda... celý příspěvek > |
|
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom, 23.11.2018 Zdravím Vás,
Zaujímali by ma Vaše skúsenosti s jednokotlovými destilačnými zariadeniami – teda tými čo sú +/- vyrábané “špecializovanými” výrobcami a s objemom kotla cca 200-300 l aké sa používajú v pestovateľských páleniciach (asi štandardne s... celý příspěvek > |
|
Jablkovy kvas, 23.11.2018 "Pomocí hadičky v které byl kus skleněné trubky a s plovoucím plovákem...
Rafael, mohli by ste prosím sem dať nejakè foto tej hadičky na sťahovanie s plavákom a slenenou trubkou, aby som aj ja menej dôvtipný chlapec z nevinárskeho kraja... celý příspěvek > |
|
Jablkovy kvas, 19.11.2018 Ta poznamka o nehodnych a nenazranych kvasicoch jablcnej drte nebola mierena na Vas Rafael, ale tak vseobecne na debaty vedene na tomto fore a niektore konkretne prispevky inych diskuterov, ktori bez poznania suvislosti hned presne vedia co je... celý příspěvek > |
|
Jablkovy kvas, 18.11.2018 A pre zaujímavosť: Na slovensku je oficiálna pálenica, ktorá je na plyn a má deflagmátor, a pália iba RAZ. Horšiu pálenku som už dlho nepil :-(Pravdepodobne to páleničiar nevie správne obsluhovať. Osobne som tam ešte nebol.
Urcite to nie je... celý příspěvek > |
|
Jablkovy kvas, 16.11.2018 Zdravím,
Nie, rozotrenie pálenky po ruke pre čuchovú skúšku nebol vtip. Samozrejme z toho páleného môžete kvapnúť aj na papier (tak ako vám v parfumérii dajú vzorky na papierové pásiky a testujete až po odparení alkoholu). Ale predpokladám že z... celý příspěvek > |
|
|
|
Teplota a rýchlosť kvasenia, 28.10.2018 Otázku kvalita vs. kvantita som si nikdy nekládol - vždy pre mňa bola prvoradá kvalita a ZHODNOTENIE nadúrody jabĺk. O mizernú jablkovicu nestojím, skôr mi ide o to aby som mal dobrý produkt ako výsledok práce celej rodiny na prípitok pri rodinných... celý příspěvek > |
|
Teplota a rýchlosť kvasenia, 28.10.2018 kvasu bolo 200 l |
|
Teplota a rýchlosť kvasenia, 28.10.2018 Pred nejakým časom som otvoril túto tému s dotazom za aký čas môžu vykvasiť jablká pri teplote cca 20-21 °C. Je vypálené, takže podávam správu ako to dopadlo - v prípade že by táto informácia mohla byť pre niekoho užitočná, prípadne... celý příspěvek > |
|
Hruškovice, 16.10.2018 Zdravím, vidím že Vám zatiaľ nikto neodpovedal a hoci ste uz pridávali dotaz do dvoch diskusií, tak skúsim odpovedať, hoci nemám skúsenosti s hruškovým kvasom. Možno to oživí diskusiu.
Ak ste nameral 4 Brix a máte kvas už štyri týždne a na chuť... celý příspěvek > |
|
Teplota a rýchlosť kvasenia, 15.10.2018 Ďakujem všetkým za názory a rady!!
O týždeň mám termín v pálenici, takže uz tie sudy nejdem otvárať, nech by som zistil čokolvek, už by mi to nepomohlo - skôr páliť nemám kde. Takže nechám sudy na pokoji aby som z nich nevyhnal ten CO2 čo tam... celý příspěvek > |
|