|
Akane - perla podzimu, 27.10.2018 Na ochutnávání a hodnocení Akane je už pozdě. Nejlepší chuť v teplejších polohách už v tuto dobu mít nebude.P |
 |
Určení odrůdy ze starého sadu v Č.Středohoří, 7.10.2018  , |
 |
|
 |
Určení odrůdy ze starého sadu v Č.Středohoří, 7.10.2018  Jmanované tři odrůdy.P |
 |
Prosím co je to za houbu?, 24.9.2018 Moje taky. Málokdo ji sbírá, takže když roste, za chvíli jich mám kopec.P |
 |
Prosím co je to za houbu?, 24.9.2018 Sypu si popel na hlavu. Hřib hnědý by byl na otlačených místech modrý.P |
 |
Prosím co je to za houbu?, 24.9.2018 Houbu z těchto fotek není zase tak těžké poznat. Hřib hnědý. Není to kozák, není to suchohřib. P |
 |
Záměna kdoule, 20.9.2018 Nenapsal jsem, že mi to na Vranju taky nesedí. P |
 |
Záměna kdoule, 20.9.2018 Hruškovitý tvar může být jen v náznaku. P |
 |
Záměna kdoule, 20.9.2018 Vranja typicky hruškovitý tvar nemá. Takto vypadá.
Cydonia oblonga "Vranja"
Ty hruškovité tvary v nabídkách, fotky bych bral vždy s rezervou. P
|
 |
Co je to za strom?, 12.9.2018 Jeřáb. P |
 |
|
 |
Ořešák vykotlaný už v 1. roce, 9.9.2018 Ořešákům zdatně konkurují plevele, ale i ty rostou bídně. Zkuste k jaru přihnojit, zalévat, zbavit okolí plevelů. Po řezu nový, silný výhon hned nenaroste. Nemá z čeho. S řezem bych počkal aspoň rok, Anebo ten nejhorší vyměňte.... celý příspěvek > |
 |
Přesazování jabloní, 9.9.2018 Jo, zapomněl jsem na důležitou věc. Jestli bude mít stromek před přesazením listy, musí se všechny listy ručně otrhat. Stromek musí být tzv. odlistěný. Tak, jak se prodávají ve školkách. P |
 |
Přesazování jabloní, 9.9.2018 Jdete na to moc důkladně. Paní Enna bude přesazovat stromek, který nasadila na jaře. Ten žádné nové silné kořeny mít nebude.
Jednoduše stromek rýčem vyryje a nasadí stejně, jako by sázela nový, čerstvě zakoupený stromek. Zeminu, která ulpí na... celý příspěvek > |
 |
Doporučte odrůdu ořešáku, 7.9.2018 Abych to trochu zmírnil. Roubované ořešáky mají předpokládanou velikost plodů, dobrou luštitelnost... takže jsou dobrou volbou. Jen kdybych sadil nový ořešák, Mars by to nebyl. Spousta lidí chce, aby ořešák byl menší. Ale nějak si neuvědomují, že... celý příspěvek > |
 |
Doporučte odrůdu ořešáku, 6.9.2018 Nešvar sázet semenáče ořešáků? Zasadil jsem před dvaceti! lety odrůdu Mars. Roste slabě a tomu odpovídá i úroda. Plodit začal brzy, ale co je to platné když úroda se první léta dala počítat na kusy. Snad až předloni měla manželka ořechů tak na... celý příspěvek > |
 |