|
Příspěvky uživatele - 2.40
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Měření hladiny alkoholu ve sladkém alkoholu, 6.9.2018 Už jsem to tady možná kdysi psal, tak se když tak omlouvám.
Porovnání metod měření alkoholu v sladkých roztocích je např. tady.
*
Kdysi jsem si hrál, tak jsem dělal destilační zkoušky z reprezentativního vzorku kvasu anebo využil principu... celý příspěvek > | | Kvas z jablek, 5.9.2018 Zapomněl jsem ještě napsat, že jsem jako zdokonalení a zvýšení výlisnosti použil v koši taková falešná dna. Vypálil, nebo lépe napsáno, vytavil jsem je autogenem z nerez plechu. A díky tomu, tepelnému pnutí, se ten plech zdeformoval, vypoukl, do... celý příspěvek > | |
| | Kvas z jablek, 5.9.2018 Dík za psaní p.Vysloužile.
Poučil jsem se.
Ale můj problém s výlisky a manipulaci s nimi - největší dřina pro mě to neřeší.
Zkoušel jsem taky různé plátna, pytloviny, třeba i pytlíky do lisů na vosk, zkrátka vše možné. A pokud něco vydrželo,... celý příspěvek > | | Teoretický výnos, 5.9.2018 Je to teoreticky velmi jednoduché. Ale prakticky už moc ne.
1°Bx = 1kg cukru ve 100l roztoku.
Z 1kg cukru vznikne prakticky 0,5l lihu nebo 1l 50%.
Ale jak psal p.Vysloužil tak kvas obsahuje spoustu balastu. Pecek, slupek, dužnin, jádřinců... celý příspěvek > | |
|
|
|
|