 |
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování, 3.11.2018 Od 28. října do 9. listopadu je ideální doba na konzumaci klobás. Mám zato, že uzený výrobek - bez ohledu na teplotu kouře - potřebuje nějakou dobu zavěšený v chladnu dozrát. Někdy méně, jindy déle. Osobně považuji klobásy nejlepší za 1 - 2 týdny po... celý příspěvek > |
 |
Jak daleko od zdi zasadit svídu, 3.11.2018 Když nevíme jaký má dům základy, v jaké půdě, co spodní voda, pak je diskuze zcela bezpředmětná. |
 |
|
 |
Ploštice Pozemka obecná? likvidace z pozemku, 3.11.2018 Jak říkali onehdá v TV: Hmyz tu žije o mnoho desítek miliónů let déle než lidé, ten poslední milion tu žijí spolu. Kdyby teď naráz zmizeli ze Země všichni lidé, hmyzí populace by to (až na pár včelínů) vůbec nepoznala. Kdyby z planety zmizel veškerý... celý příspěvek > |
 |
Jesenno - zimné práce, 3.11.2018 Listí ze stromů nesklízím, takže řada stromů ještě žloutnoucí kabát má. Idaredy, Topazy Goldstary po probírce ještě pevně drží na stromech a polykají poslední paprsky.
Jak bylo psáno ve vlákně Sezóna 2018 a..., letošní rok výrazně... celý příspěvek > |
 |
Plumcot Melitopolski, 3.11.2018 Většina plumcotů bohužel mají nároky podobné choulostivějšímu z rodičů. Nicméně cokoli zkusit má smysl.
K tomu roubování myrobalánu za kůru. Jistěže to jde, ale není to žádná sláva. Musí se roubovat velmi pozdě po odkvětu a... celý příspěvek > |
 |
Roubování akuvrtačkou, 2.11.2018 Ostatně myslím, že plocha či linie styku kambiálních pletiv má být přiměřená a ne co největší... Rouby se nemusejí seřezávat šikmo (viz např. omega řez aj.).
To máte možná pravdu, jenže... co je to přiměřená délka styku? (myslím pletiv, aby... celý příspěvek > |
 |
Roubování akuvrtačkou, 2.11.2018 Podstatou každého štěpování je vytvořit co možná největší plochu styku kambiálních pletiv podnože i roubu. Proto se rouby seřezávají šikmo. Při pěstování v příštích letech bereme ohled na to, že stromek má některá kritická místa, kde je - při větru... celý příspěvek > |
 |
Déšť po delším suchu, 2.11.2018  Všichni známe, co udělá větší příděl vody v době zracících třešní či švestek. Letos popraskaly taky některá jablka, konkrétně Rubíny, Rubinoly a Sir Pryze. Naštěstí v době, kdy většina jablek byla sklizena. |
 |
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování, 2.11.2018 To asi záleží na druhu uzeniny a postupu.
Klobásy uzené studeným kouřem žádné vakuování nepotřebují, vydrží dlouho. I klobásy uzené teplým kouřem, kde nebylo přidáváno příliš vody vydrží poměrně dlouho, v chladu a suchu mírně seschnou a střevo... celý příspěvek > |
 |
Určení odrudy, 2.11.2018 Nejspíš Gloster. |
 |
|
 |
Staré odrůdy, 2.11.2018 Je vidět, že v tom nejsme sami. I u nás jsou jablka vyvezená na polích a v krámech se kupují ty z dovozu. |
 |
Sezóna 2018 a zimní odrůdy, 1.11.2018 Jistě, nějaká pihovitost se vyskytne vždycky. Ale protože většina jabloní přinesla velkou úrodu - a při velkých úrodách jablka pihovitá nebývají - bylo i této choroby málo. |
 |
Neúspěch s výsadbou Marsu, 1.11.2018 Aby jsem to upřesnil-stejně se zemí nebo několik cm pod zemí.Takže nikdy né nad zemí.
To je blbost. Každý stromek se vysazuje do stejné výšky, jak rostl ve školce. Podnože se štěpují v různé výšce, ale vždy nad zemí. Ukažte, kde jste to... celý příspěvek > |
 |
Očkování ořešáku, 1.11.2018 Kdybyste uměl číst, všiml byste si, že píšu...není mi jasné... nikoli ..je mi všechno jasné.. |
 |
Výsadba jabloní - hnojení dolomitem, 31.10.2018 Vápencem - vzhledem k jeho velmi pomalé rozpustnosti - stromku ublížit nemůžete. Není to pálené vápno. Jinak platí to, co říká p. Jiří II.
Bohužel ani dobré zásobení vápníkem nezaručí, že náchylné odrůdy nebudou trpět pihovitostí. |
 |