|
Destilační přístroj, 20.2.2012 Mohu se Vás zeptat, nikde jsem u Vaší kolony neviděl celkovou fotku kde je zapojena i ze sekundárním chladičem. Máte někde obrázek celé kolony a napadlo mne že třeba jste od zapojení sekundáru upustil, třeba to jde i baz něho.Ale to jsou jen doměnky,... celý příspěvek > |
|
Kde sehnat malou pálenici, 23.1.2012 Jaká je ta pálenka chuťově po tom jednom přepálení? Nestratí se v této technologii chuť ovoce? Má i někdo jiný nějaký poznatek jestli se dají porovnávat kořalky vypálené najednou a nadvakrát??? Děkuji |
|
|
|
Destilační přístroj, 13.1.2012 Je rozdíl mezi slivovicí vypálenou v rektifikační koloně na jedno vypalování, a slivovicí dvakrát přepalovanou? Ptám se čistě z nevědomosti, bez nějakého chytračení. Četl jsem tu už oba názory. Jedná se mi převážně o vůni a chuť destilátu. Děkuji za... celý příspěvek > |
|
Kde sehnat malou pálenici, 11.1.2012 Každý rok mám tak 120l hruškového a 120l slivkového kvasu. Chtěl bych zkusit i jiné kvasy.Rád bych si pořídil malou pálenici a potřeboval bych poradit. Jaká by byla vhodná velikost 70l nebo 110l. Jestli pálenici s chladičem nebo rektifikační,... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 11.1.2012 Má někdo zkušenost s tímto destilačním zařízením? Pokud ho někdo vlastní jak je spokojen a hlavně jaká je z něj slivovička?
A jestli má někdo elektrický kotel s Kovoděl Janča tak také, jak je spokojen s výrobkem. Děkuji
|
|
A až Z o uzení, 5.9.2011 Mám ve sklepu trvale teplotu 10 stupňů. Mohu tam nechávat naložené maso ve slaném nálevu a nebo je tato teplota pro uskladnění už moc vysoká? Děkuji za reakce. |
|
Destilační přístroj, 27.7.2011 Mám dotaz: Při kterém pálení a ve které fázi jde nejvíce aromatických látek? Je to při druhém na začátku (po odebrání první složky - úkapui? dík za vysvětlení. |
|
Jaká to je odrůda, 21.7.2011 No, podle popisu kolegyňky to bylo asi něco jiného. Tvar na rozdíl od Malvazinky byl spíš švestkovitě podlouhlý, velikost ale mnohem větší než švestka. Máte někdo IALOMITU? Mohla by to dle popisu být? |
|
Jaká to je odrůda, 21.7.2011 Píšu místo kolegyňky, která hledá blumu nebo ryngli, kterou znala z mládí. Podle jejího popisu plod nebyl kulatý, ale oválného tvaru, podle přibližného popisu dlouhý kolem 6, možná 7 cm, fialovo - červený spíše do červena a velmi... celý příspěvek > |
|
Bobkovišeň, omrznutí listů, 6.5.2011 Na jaře r. 2009 jsem vysázela živý plot z bobkovišní. Přes loňskou i letošní zimu většina listů zhnědla (omrzla) a na jaře opadala, takže z původní výšky asi 160 cm mám keříky vysoké 30 - 50 cm. Může mi prosím někdo poradit, co dělám špatně, proč mi... celý příspěvek > |
|
|
|
Kde seženu medvědí česnek?, 22.3.2011 Zdravím, jen dodám další místa výskytu, třeba městský park ve Veselí nad Moravou (je to u cesty a není to ideální) a lepší jsou lesy u Uherského Ostrohu, kam chodím já. |
|
Fóliovník z U profilů na sadrokarton?, 2.3.2011 Zdravím, skleník je to pěkný... nemáte náhodou někde schovaný rozměrový nákres??? Přemýšlím o stavbě něčeho takového... a tento je přímo ideální :) |
|
Přemnožené vosy, 13.9.2010 Taky zdravím z kladenska. Letou jsou vosy opravdu problém. Velmi rádi jíme na terase našeho RD, ale letos zhruba od poloviny srpna nás napadají doslova invaze vos. Jakmile nachystám jídlo na terasu, okamžitě přilétne tak 10-15 vos - nedá se venku... celý příspěvek > |
|
Vhodné sazenice pro živý plot, 3.8.2010 K paneláku doporučuj tak jedině tůje, ale stejně i ty musíte zalévat. Většina ostatních je buď opadavých nebo jedovatých a to vy nechcete. Krásné jsou bobkovišně - jedovaté, není špatný ptačí bob - opadavý, tis je také hezký, ale dost drahý a pomalu... celý příspěvek > |
|
Přechod z klasického grilu Weber na plynový?, 3.8.2010 Ahoj, my jsme vloni přecházeli z klasického na plynový a jsme max spokojeni. Zvolila jsem zpočátku levnější - campingaz Rancho super. Celou sezónu je na terase (i v dešti). Grilujeme stále - tak 2x - 3x týdně. Lehce se zapne, reguluje a maso je... celý příspěvek > |
|