Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Maliny, 9.3.2016
Dobrý den. Je to jednoduché. Jednou plodící maliny se stříhají na jaře. Ponecháte nejlepší pruty, které zakrátíte tak, aby unesly úrodu a moc se nevyvracely. To bývá kolem 1,3 m (po prsa). Ale když budou slabé, tak i míň. Na metr čtvereční můžete... celý příspěvek >
Vaše nejoblíbenější top odrůda rybízu červeného příp. bílého, 6.3.2016
Dobrý den. Nechtěl jsem Vás od nějaké odrůdy odrazovat, například Jonkher van Tets je na dobrém stanovišti výborný. Chtěl jsem jen poukázat na to, že na nevhodném místě se odrůda bude jevit špatně a odrůdy nejsou k podmínkám stejně odolné. Na... celý příspěvek >
Vaše nejoblíbenější top odrůda rybízu červeného příp. bílého, 5.3.2016
Dobrý den. To záleží ponejvíc na tom, jaké máte pro pěstování rybízu podmínky. Podobně jako s odrůdami jablek. Nejsou pro různé podmínky všechny odrůdy stejně dobré. Odrůdy volte podle podmínek. Jonkher v.T. je nejranější a teplomilný, náročnější... celý příspěvek >
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 2.3.2016
Dobrý den. Mojí oblíbenou odrůdou je také Agria. Bývala to odrůda na výrobu hranolků. Žlutá s vysokým obsahem škrobu a výraznou bramborovou chutí. Nechtnají mi "prázdné" brambory. Jiným lidem ale zase nechutnají škrobnaté brambory. JG
Jed Akátu, 29.2.2016
Kdysi také býval Mastisan Forte a.u.v. (jen pro zvířata, s jodem). Podle příbalového letáku byl na „všecko“. Dnes asi zapomenutý. Mám ještě trošku prastarého. Připadá mi dobrý, jako tenkrát. To pro pamětníky. JG
Růžový rybíz, 27.2.2016
Dobrý den. Všechny rybízy kromě pozdního Heineman se množí čerstvými dřevitými jednoročními řízky, ne tak docela, odrůdy Rondom a Maraton jsou na tom s množením stejně jako Heinemann. Možná i Tatran, ale s tím si nejsem jistý. JG
Omlazovací a prosvětlovací řez starých jabloní, 25.2.2016
Dobrý den. Pro nějakou představu se podívejte třeba sem. Asi najdete i fotky z jiných sadů. Taky nezapomeňte přihnojit.
Viktoria, 20.2.2016
Dobrý den.      Pro zahrádkářské kutily. Slivoň Viktoria na obrázcích ve vláknu mi připomíná slivoň, ryngle, které rostou nedaleko Jemnice v blízkosti křižovatky, směr z Dobré Vody do Mladoňovic. Z Mladoňovic byl Petr, žák Jana... celý příspěvek >
Test na metanol, 20.2.2016
Jednalo o syntetický metanol. Výrobek chemické fabriky. A „cenové rozdíly“ daní. A to, že se metanol také ve velmi omezeném množství vyskytuje i kvasných procesech, s tím nemá nic společného. JG
Jablon Gravštýnské, 16.2.2016
Ano, jak píšete, Bernské růžové byly podstatně slabší, než James G. který bych rád částečně přerouboval. A také měly "zvláštní" tvar korun. A myslím, že jste to napsal právě Vy, "přerostlá brokolice". JG
    Jsou ty stromy zajímavé, někdy nezbedné. Mudroval jsem o tom. A to navíc chci přeroubovat převážně vrchol koruny a ještě nemít strom zvlášť vysoký. Boskoopské (zelené) mám, protože je to moje jablko nejlepší. Proto bude na stromě... celý příspěvek >
Dobrý den.     Mám starší James Grieve s větší korunou. Celou úrodu nespotřebuji a proto uvažuji část koruny přeroubovat Grávštýnským pro prodloužení konzumní doby a „grávštýnskou chuť“.     A tak se takto chci na... celý příspěvek >
Hrušeň neroste, 25.1.2016
Safra, 200 g cereritu na čtvereční metr zahrádky.  To je 20 metráků na hektar. Snad to neuschne. Extrémní dávka průmyslových hnojiv bývala 10 metráků na hektar. Nebude těch nul nějak moc Antone Pavloviči? Já mám docela dobrou zkušenost, na... celý příspěvek >
Třešně s velkými plody, 22.1.2016
Ještě k třešni ptáčnici. „Mám problém“ s rozeznáváním planých třešní a ptáčnic. Odcituji text z Mendelu: „Třešeň v plané formě – ptáčnice (Prunus avium var. Silvestris) tak jak ji známe dnes, je mnohonásobným náhodně kříženým hybridem (mezi třešněmi... celý příspěvek >
Uchovani roubu v lednicce, 18.1.2016
Asi moc neporadím. Nikdy jsem nemněl žádný roub v ledničce celou zimu a nikdy jsem tam neměl roub meruňky a asijské slívy. Měl jsem v ledničce třešeň, slivoň, možná jabloň (ale jabloň je odolná nepotřebuje proto takovou péči). Rouby jsem do... celý příspěvek >
Další diskuze:  36373839  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika