|
Česká rajčata 2017, 27.9.2017 Pokud jde o Imun, tak je to velmi stará odrůda, která byla ještě v roce 1974 zařazena v Československé odrůdové knize. Dnes už se semena této odrůdy oficiálně nemnoží. K jejímu pěstovaní jsem se dostal víceméně náhodou. Moji přátelé na Tomatoville... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 26.9.2017  Jak celé léto u nás nepadla ani kapka deště, tak posledních čtrnáct dní prší každý den. Končí sezóna rajčat a začíná sezóna hub. Já jsem byl včera na zahradě a vytrhal jsem všechna keříčková rajčata, nic moc jsem z nich už neotrhal, nějaká úplně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Paprika Rodrigo, 26.9.2017 V žádném případě jsem to nemyslel jako nějakou výtku. Jen jsem chtěl upozornit, že to jde.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 24.9.2017 Konvalinko, to je opravdu smutné. Člověk i když už těch rajčat má plné zuby, tak když potom žádné nemá, dostane na ně o to větší chuť.
U mne zatím pod střechou jsou rajčata OK. Nijak rychle nedozrávají, ale v TV hlásí, že by mělo být tepleji.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 24.9.2017 Když se každého staršího čecha zeptáte jestli rozumí slovensky, tak každý řekne, že se díval v televizi na ty pondělní televizní inscenace z Bratislavy a proto rozumí. Já asi nejsem in protože s mně nelíbily a proto jsem se na ně... celý příspěvek > |
 |
Paprika Rodrigo, 24.9.2017 Nerozumím tomu, proč jako přihlášený nepřidáte všechn obrázky do jednoho příspěvku (lze přidat až deset obrázků).
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 24.9.2017 Pane Martine,
zajímá mne, jestli jste někdy pěstoval rajče Esterina F1. Podle popisů by to mělo být rajče podobné Sungold F1 s tím, že je snad odolné praskání. Sungold F1 mám rád, ale praskání plodů mně strašně vadí. Ptám se proto, že jsem od... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 22.9.2017 Chci se zeptat:
1.Sazenice pěstujete jednolivě v kelímcích nebo po dvou, případně v jiné nádobě? Pokud po dvou sazenicích v jednom kelímku tak mne zajímá velikost kelímku.
2.Jak často zalíváte?
Pro ostatní, semena toho asi... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 20.9.2017 Nevím co jste čekal vy. Já jsem nečekal, že za týden padne 50 itrů na m2. A vůbec, můžete mně připomenout něco, co jste zde někde zajímavého napsal? Rád si to přečtu.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 20.9.2017 A napsat k tomu ještě něco by nešlo? Rád bych si to přečetl.
Vladimír |
 |
|
 |
Česká rajčata 2017, 19.9.2017 Stříška nesplnila svůj účel. To co napršelo, to steklo vedle záhonu a rajčata si všechnu tuto vodu nasála a začala praskat (pochopitelně hlavně ta, která jsou k tomu náchylná- Start, Stupické, atd.). Pokud mohu posoudit, tak se to množství vody spolu... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 14.9.2017 Také jsem měl na Toro F1 dost plodů se žlutým límcem. je to způsobeno rychlým dozráváním na přímém slunci, česká rajčat nejsou zvyklá na takové počasí jak bylo u mě- já tomu říkám španělské počasí a také španělská rajčata u mne rodila a doposud stále... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 14.9.2017 Evi, zdravím tě do Austrálie. Je vidět, že ta rajčata máš silně zalezlá pod kůží, a že na ně mysíš kudy chodíš a dokonce i tam u protinožců. Jen s těmi semeny opatrně, mají hrozně přísné celní předpisy. Děkuji za pěkné hodnocení a vidím, že stejně... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 14.9.2017 Bejbino F1 pěstoval loni a nějaké kladné hodnocení jsem od něho nedostal. Asi proto, že Start byl lepší.
Vladimír |
 |
Česká rajčata 2017, 14.9.2017  Pro zajímavost zde uvedu, jak české hybridy hodnotí můj známý v Calgary (město známé hlavně zimními sporty- OH) v nadmořské výšce 1045 m n.m.:
Ahoj Vladimir, doufám, že jsi dobře. Vidím věci poněkud jinak než ty v ČR. Pro mě bylo léto také horké... celý příspěvek > |
 |