Příspěvky uživatele - 173.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - průběh, 17.12.2017
To mne mrzí, že jste se nic nedozvěděl, ale to neznamená, že musíte rýpat. Podle toho zkomoleného jména je mně jasné, že anglicky moc neumíte. To chce klid.            Vladimír
Dobrá rada, přečíst si vlákno od začátku. Ale jen to nepomůže k tomu, aby se sazenice nevytahovaly. Je třeba se naučit jak to udělat, aby se opravdu nevytahovaly. Když se vám bude dařit, můžete potom také něco o tom... celý příspěvek >
"někteří pěstitelé se chtějí zviditelnit odrůdami které koupí na inernetu" Asi jsou ta rajčata, které pěstují lepší než ta rajčata, která kupujete u vás v obchodě. Je logické, že se snaží poradit ostatním co by měli pěstovat. Asi kdyby se jim... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 16.12.2017
Není vůbec divné, že semena v těch zmrazených rajčatech ztratila klíčivost, protože ta semena byly ve vodě- v gelu ve kterém jsou běžně v rajčatech. Myslím si, že žádná semena i jiných rostlin by ve vodě při takových extrémních teplotách nepřežila.... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017
Asi se budu muset natrvalo přihlásit. Dost blbě vidím a moje texty jsou plné chyb- vynechaná písmena, překlepy, atd. Je zajímavé, že se zatím nikdo neozval že píši jako hotentot. Když potom až text uložím vidím kolik je tam chyb a nemohu je opravit... celý příspěvek >
Ne, to první rajče byl Sarayev Shtambovyi a bylo to rajče, které vykvetlo první a ještě doma jsem ten květ opylil štětečkem. Proto jsem posunul datum výsevu o cca měsíc dopředu, aby mně na rostlinách vykvetlo co nejvíce květů a aby opylení proběhlo u... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Obsahuje fotku
A pár dalších fotek bez komentáře.            Vladimír
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Obsahuje fotku
Nerozumímm co je na tom tak zvláštního. Raná rajčata jsou schopna za příznivých podmínek z opyleného květu (což asi paní Eva má)  vytvořit zralý plod za 50- 60 dní. Jesliže vysadila koncem března nějaké nakvetlé rostlin, tak je jistě mohla... celý příspěvek >
Jen jedna připomínka. Paní Eva napsala, že nad vysazená rajčat udělá tunel a v případě velkých mrazů v tomto tunelu zapálí svíčku (takže ne ve sleníku). Teplo od této svíčky stačí udržet teplotu v malém prostoru na bodem mrazu. To už věděly i naše... celý příspěvek >
Voda by fungovala jako výměník. Jistě může vstřebat určité množství tepla, ale je otázkou za jakou dobu je nějaký 200 l sud toto teplo předat okolí. A také jak hodně se ohřeje voda v sudu. Možná ještě ráno bude voda v barelu relativně teplá, ale... celý příspěvek >
Za půl hodiny musím odejít a tak jen krátce reakce na tento příspěvek: Letos jsem sázel rajčata do pařeniště cca 21. března. V pařeništi jsem průběžně měřil teplou. Nikdy se nepřiblížila k těm limitním 4 °C. Sklízel jsem rajčata v průběhu června,... celý příspěvek >
Zatím se pohybujeme s tím skleníkem v teoretické rovině, talže se asi nikdo nebude zlobit, když tento můj příspěvek nebude až zas tak optimistický. -jak srávně Milan připomněl, tak postavit skleník až zas tak hokus-pokus není. Je to drahá investice... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017
Je zbytečné tady teoretizovat o nějaké akumulační stěně. Stejné nápady byly i s umístěním vody ve skleníku (asi nejlevnější a nejlepší akumulační medium). Diskuzí a úvah bylo plno, ale ještě jsem nečetl nějaké pozitivní výsledky. Od kdy to bude... celý příspěvek >
Když mrzne, tak je teplota vzduchu okolo celého skleníku stejná (pokud nefouká z některé strany studený vítr). To znamení, že ztráty tepla přes sklo nebo polykarbonát (vedením)  jsou z každé strany na 1 m2 stejné, přímo úměrné velikosti plochy.... celý příspěvek >
S tím Vám neporadím. Když jste ten skleník kupoval, tak jste asi měl nějaký plán co v něm budete pěstovat. Také občas koupím nebo udělám něco co pak nefunguje podle mých představ. Nikdy nikoho nepovažuji za hlupáka, lidi nepodceňuji. Asi když už bych... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika