|
Rajčatový hokus pokus - průběh, 17.12.2017 To mne mrzí, že jste se nic nedozvěděl, ale to neznamená, že musíte rýpat. Podle toho zkomoleného jména je mně jasné, že anglicky moc neumíte. To chce klid.
Vladimír |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 17.12.2017 Dobrá rada, přečíst si vlákno od začátku. Ale jen to nepomůže k tomu, aby se sazenice nevytahovaly. Je třeba se naučit jak to udělat, aby se opravdu nevytahovaly. Když se vám bude dařit, můžete potom také něco o tom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 17.12.2017 "někteří pěstitelé se chtějí zviditelnit odrůdami které koupí na inernetu"
Asi jsou ta rajčata, které pěstují lepší než ta rajčata, která kupujete u vás v obchodě. Je logické, že se snaží poradit ostatním co by měli pěstovat. Asi kdyby se jim... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018, 16.12.2017 Není vůbec divné, že semena v těch zmrazených rajčatech ztratila klíčivost, protože ta semena byly ve vodě- v gelu ve kterém jsou běžně v rajčatech. Myslím si, že žádná semena i jiných rostlin by ve vodě při takových extrémních teplotách nepřežila.... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Asi se budu muset natrvalo přihlásit. Dost blbě vidím a moje texty jsou plné chyb- vynechaná písmena, překlepy, atd. Je zajímavé, že se zatím nikdo neozval že píši jako hotentot. Když potom až text uložím vidím kolik je tam chyb a nemohu je opravit... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Ne, to první rajče byl Sarayev Shtambovyi a bylo to rajče, které vykvetlo první a ještě doma jsem ten květ opylil štětečkem. Proto jsem posunul datum výsevu o cca měsíc dopředu, aby mně na rostlinách vykvetlo co nejvíce květů a aby opylení proběhlo u... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017  A pár dalších fotek bez komentáře.
Vladimír |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017  Nerozumímm co je na tom tak zvláštního. Raná rajčata jsou schopna za příznivých podmínek z opyleného květu (což asi paní Eva má) vytvořit zralý plod za 50- 60 dní. Jesliže vysadila koncem března nějaké nakvetlé rostlin, tak je jistě mohla... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Jen jedna připomínka. Paní Eva napsala, že nad vysazená rajčat udělá tunel a v případě velkých mrazů v tomto tunelu zapálí svíčku (takže ne ve sleníku). Teplo od této svíčky stačí udržet teplotu v malém prostoru na bodem mrazu. To už věděly i naše... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Voda by fungovala jako výměník. Jistě může vstřebat určité množství tepla, ale je otázkou za jakou dobu je nějaký 200 l sud toto teplo předat okolí. A také jak hodně se ohřeje voda v sudu. Možná ještě ráno bude voda v barelu relativně teplá, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Za půl hodiny musím odejít a tak jen krátce reakce na tento příspěvek:
Letos jsem sázel rajčata do pařeniště cca 21. března. V pařeništi jsem průběžně měřil teplou. Nikdy se nepřiblížila k těm limitním 4 °C. Sklízel jsem rajčata v průběhu června,... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Zatím se pohybujeme s tím skleníkem v teoretické rovině, talže se asi nikdo nebude zlobit, když tento můj příspěvek nebude až zas tak optimistický.
-jak srávně Milan připomněl, tak postavit skleník až zas tak hokus-pokus není. Je to drahá investice... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017 Je zbytečné tady teoretizovat o nějaké akumulační stěně. Stejné nápady byly i s umístěním vody ve skleníku (asi nejlevnější a nejlepší akumulační medium). Diskuzí a úvah bylo plno, ale ještě jsem nečetl nějaké pozitivní výsledky. Od kdy to bude... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017 Když mrzne, tak je teplota vzduchu okolo celého skleníku stejná (pokud nefouká z některé strany studený vítr). To znamení, že ztráty tepla přes sklo nebo polykarbonát (vedením) jsou z každé strany na 1 m2 stejné, přímo úměrné velikosti plochy.... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017 S tím Vám neporadím. Když jste ten skleník kupoval, tak jste asi měl nějaký plán co v něm budete pěstovat. Také občas koupím nebo udělám něco co pak nefunguje podle mých představ. Nikdy nikoho nepovažuji za hlupáka, lidi nepodceňuji. Asi když už bych... celý příspěvek > |
 |