|
Rajčatový hokus pokus - průběh, 16.1.2018 " I tak si za sebe dovolím tvrdit, že v mých podmínkách v Ústí n.L. nemůžu sazenice vypěstovat bez přisvětlení. Podezření potvrzeno. Bulharsko je jiné kafe."
Tak to tedy žasnu. Není to předčasné hodnocení?
... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 16.1.2018 Asi jsou fazole ošetřeny proti zrnokazu fazolovému. Asi to nebude jen preventivní uložení v mrazničce jak to děláme my zahrádkáři, ale bude to něco drastičtějšího, možná opravdu nějakým ozářením. Proto snaha koupit si semena fazolí na vaření s tím,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Obří řecké fazole, 16.1.2018 Opravdu mne ty řecké fazole zajímají. Na internetu jsem nic pořádného nenašel, jen recepty jak si tyto fazole kuchyňsky upravit. Mají snad mít velmi tenkou slupku kterou se liší od u nás pěstovaných pnoucích Phasoleus coccineus (fazol šarlatový).... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2018, 15.1.2018  Dal jsem špatnou fotku. Na ní jsou některé rostlinky ještě po čtyřech, takže je jich tam víc jak 200 ks. Později to vypadá takto.
Vladimír |
 |
Papriky 2018, 15.1.2018  Takhle to u mě vypadá každé jaro za oknem (162 ks).
Vladimír |
 |
Papriky 2018, 15.1.2018 Každý máme jiné podmínky. Já mám k dispozici jedno okno a nic víc. Byla by možnost ještě zasklít balkon, ale to je u nás doma neprůchodné. Já si také na ten balkon rád sednu do křesla a pozoruji oblohu. Kdyby byl zasklený, tak už by to nebylo ono. S... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 15.1.2018 Všechny fazole pocházejí z tropické jižní Ameriky. Pokud by to bylo tak, jak píše Standa, tak by všechny u nás kvetly až v září, keříčkové i popínavé. Myslím si, že tomu tak není. Je fakt, že každá rostlina musí dospět (vytvořit dostatečně velký... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.1.2018 Omlouvám sš. Nějak jsem přehlédl ty souvislosti. V žádném případě si nemyslím, že byste něco tak zásadního jako je postupný výsev neznal a nerealizoval. Sorry.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.1.2018 V prosinci se pochopitelně vysévají rajčata, aby byly čerstvé plody co nejdříve. Tomu je třeba přizpůsobit i čas výsadby, u mne pařeništní rám. Že rostliny odejdou dříve než ty co se vysévají později je možné, ale k čemu mně budou rajčata někdy v... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2018, 15.1.2018 Rychlost klíčení semen nemá žádný vztah s označením odrůdy jako rané. U plodových zelenin se ranost označuje podle toho, jak dlouho trvá než z opyleného květu vyroste zralý plod. U nás se používají termíny- velmi raný, raný, poloraný, atd. V cizině... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Obří řecké fazole, 14.1.2018 Kde jste ty řecké fazole sehnal? Přímo v Řecku?
Ta informace o kvetení je zajímavá, ale délku dne lze snad technickými prostřeky ovlivnit. Já pokud seženu semena, tak jistě do toho půjdu.
... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2018, 14.1.2018 Já jsem vyséval 4.1. Pimiento Najerano Rojo a Českou ranou. 9.1. byla semena naklíčená a zasypal jsem je. Dnes 14.1. už je jich polovina venku. Klíčení při cca 25 °C.
... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2018, 14.1.2018 Také jako Vy paní Marie nakličuji semena v blízkosti radiátoru a naklíčená semena teprve sázím do kelímků. Čťyři do jednoho kelímku rozděleného přepážkami na čtyři díly. Teprve až mám dost místa na parapetu, tak papriky i s kořenovými baly rozesazuji... celý příspěvek > |
 |
Keříkové zelené fazolky, 14.1.2018 Tak to je skvělé hodnocení keříčkových fazolí. Musím si to zkopírovat a ještě několikrát přečíst současně s tím, jaké odrůdy lze ještě pro tuto sezónu sehnat. Budu zkoušet a za dva roky bych měl mít jasno, co mně nejvíc chutná a vyhovuje.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018, 14.1.2018 O žádném rajčeti se nedá říct, že není dobré. Green Zebra nepěstuji proto, že mně chutnají jiná rajčata víc. Ale každý vnímáme chuť jinak, možná Vám budou chutnat. Chce to jen vyzkoušet.
... celý příspěvek > |
 |