 |
Melouny a melounky 2016, 31.7.2017 Suchá stopka je jasný signál, ale není to nutné. V loňském roce jsem tady napsal: "Zaťukejte lehce prstama na beton a pak na buben. Zralý meloun "zvoní" spíše jako ten buben. Ještě jedna (ne úplně obchodně férová) finta: zaťukejte na zralý meloun v... celý příspěvek > |
 |
Granny Smith, 30.7.2017  To se tedy babce povedlo. Do teplých oblastí jako stvořené. |
 |
|
 |
Sklizeň 2017, 30.7.2017  Na kalabasu není třeba recepty. Může se tak jako cuketa klidně přidávat do zeleninových směsí k masu, polomasových karbanátků apod. Často jím různé zeleninové polévky, omáčky, letní boršč, ukrajinský boršč apod., do kterých se může také... celý příspěvek > |
 |
Bergeron je nejlepší, 30.7.2017 Vypadá to na Bergeron. Jak podle vzhledu, tak i podle doby zrání. Plody by neměly mít špičku, ale na snímcích si tím nejsem jist. Tak vám aspoň dám nápovědu 50 na 50: semena Bergeronu mají sladká jádra. |
 |
Jablůňky vysazené roubem pod zemí, 29.7.2017  Pokud nechcete riskovat, udělejte jim rýhu (terasu, mísu apod.) jako na obrázku 2 nebo 3. Tak jak naznačuje paní Lída. Problémy zmizí a stromky nebudete muset zalévat, protože chytnou více vody a sněhu než původně. Pokud by vám ta rýha moc vadila,... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 29.7.2017  Něco z mé ranní sklizně. Viditelný je hlavně Orbit a to velké je Rila. |
 |
Sklizeň 2017, 28.7.2017 Dvě rostliny mi rostou z melounoviště zatím na dvoumetrových tyčích. Asi budu muset něco přivymyslet. |
 |
Sklizeň 2017, 28.7.2017  Včera jsem zaregistroval první zralé žluté rajče z výsevu 2.5.2017. Asi je to můj rekord. Taky kalabasy mám zralé o něco dříve než jsem byl zvyklý. |
 |
Flamingo, 28.7.2017  Taky mi už zraje. Bohužel mám příliš mladý stromek na pořádnou úrodu. |
 |
Pozná rostlinu někdo podle listu, 28.7.2017  Opravdický skočec (Ricinus) však vypadá takhle. Aspoň tedy na mojí zahradě. |
 |
|
 |
Uskladnění usušeného ovoce, 27.7.2017 Já jsem byl dosud přesvědčen, že mraznička zničí nebo skoro zničí enzymy (aspoň tedy oxidázy, dehydrogenázy apod.). Asi by to chtělo ovocnářského biochemika. Např. rozmražené zelené rajče už nikdy nezčervená, ani když neshnije. Enzymy prostě nejsou.... celý příspěvek > |
 |
Šlachtenie, 27.7.2017  Přečtění obecnější teorie týkající se zamýšlených rostlin (botanika, genetika) vám pomůže v realizaci vašeho záměru. Osobně nevím o žádné populární publikaci, která by šlechtění v celém slova smyslu zahrnovala. Očekával bych na toto téma spíše nějaká... celý příspěvek > |
 |
Kopr, 27.7.2017 Pokud to má být nejen zaručeně úspěšné, ale i v dostatečném množství, doporučuji následující: Vytvořte si na osluněném místě vyvýšený záhonek (výška 10cm postačuje) s propustnou zeminou. Po výsevu zalévejte denně. Když rostlinky vzejdou, vyjednoťe je... celý příspěvek > |
 |
Šlachtenie, 27.7.2017 V novem sadu by prave toto melo byt cilem. Jinak se toho neda zbavit. Je to ale vec nazoru. Ja osobne bych si je koupil, kdybych vedel kde. |
 |
Šlachtenie, 26.7.2017 To jste mě potěšil. Kdybych vždy četl příspěvky M. Fialy, už bych to taky dávno věděl.
M. |
 |