Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 9.10.2018 Obsahuje fotku
Už vám zraje kaki? Plody na mém třímetrovém stromku už chytají pomerančovou barvu. Není jich moc. Asi 20 ks. 
Meruňka pro okrajovou lokalitu, 8.10.2018
V mém okolí (SZ Bulharsko) jsou plodící meruňky téměř na všech zahradách a v zimě je tu vždycky mráz pod -20 doprovázený celodenními mrazy po dobu 2-3 týdnů. Obvykle v lednu, ale letos šlehl mrazík až 1.3. Za posledních 20 let tu byla nejnižší... celý příspěvek >
Sklizeň jádrovin 2018, 2.10.2018 Obsahuje fotku
Máte je moc pěkné. Taky jsem si Florinu zrovna pořídil. Já mám, pokud jde o kvantitu, nejvíce Idaredu. Největší plody pak mám na kdouloních.
Vybíravý obaleč, 30.9.2018
Pokusím se vytvořit hypotézu, která by mohla uvedené chování popsat. Začnu předcházejícím rokem. Část housenek první, druhé, případně i třetí generace (podle klimatické oblasti) se pouze obalí bílým hedvábím do zámotku (kokonu) a hibernuje. Hodně... celý příspěvek >
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 28.9.2018 Obsahuje fotku
To je moc pěkný výsledek. Škoda, že se to u vás tak drasticky zastavilo. Nás to jen tak štrejchlo, takže sem tam něco ještě sklidím. Rajčata mají krásně zelenou nať a mrzelo by mě, kdyby už byl konec. Rajčata v květináčích jsem už pro jistotu... celý příspěvek >
Kněžice, 28.9.2018
Nemám dobrý odhad. Mrazy přišly i do Bulharska, ale „Mirizlivky“ ještě nezmrzly. (Kněžice se tady nazývají i jinými lidovými jmény, jako Smradlivky, Bubolečky a Voneštice). Je fakt, že jsem zaznamenal pouze 0°C a to ještě mimo obec. Naštěstí tu... celý příspěvek >
Turbo kvasnice, 26.9.2018
Pokud používáme kvasinky nebo turbo kvasinky, stále postupujeme podle klasické chemické rovnice a vyrobíme tak maximálně hodně silné víno. Myslím, že je hudbou blízké budoucnosti (30 let) možnost zakázat zastaralé kvasné procesy a vyrábět alespoň... celý příspěvek >
Paleni slivovice doma, 24.9.2018
Pokud je to v ČR, tak hrozí. V některých zemích EU to však je normální. Na druhou stranu i tam platí určité limity (např. 30 litrů za rok pro vlastní spotřebu), které mohou být kontrolovány. Samozřejmě tam pak neexistují pěstitelské pálenice. Myslím,... celý příspěvek >
Odrody 2018, 22.9.2018 Obsahuje fotku
Ty novinky jsou krásné. Škoda, že se ty lepší odrůdy musejí tolik chemicky ošetřovat. U nás se produkce zaměřuje na známou klasiku. Je zajímavé, že ty nejkvalitnější moštové odrůdy nejsou vizuálně nejhezčí.
Skvrny na listech moruše, 21.9.2018 Obsahuje fotku
Taky bych se připojil. I v oblasti, kde se moruším velmi dobře daří, je běžné, že se podobné skvrny na listech už od července vyskytují. Stříkání fungicidy asi nebude potřebné ani u vás. Dnes jsem našel jedinou moruši se zcela zdravými listy. A to... celý příspěvek >
Opatření v sadu proti suchu, 18.9.2018
Snad by pomohla jen vrtaná studna, čerpadlo a benzínový generátor. Ostatní nápady asi moc nepomohou. Ačkoliv jsem si všiml, že takové podmínky bez zálivky snese réva.
Žádné cukety - květ odpadne, 17.9.2018 Obsahuje fotku
Taky jsem byl (vlivem horka) dva měsíce bez cuket, ale zdá se, že se ještě malinko rozjedou. Mám nasazeno asi 30 poupat na šesti rostlinách. Teploty jsou mírné, jen ti paraziti mě zlobí (molice a kněžice). Až se ochladí, budu cukety na noc zakrývat.
Hlávkový salát, 17.9.2018 Obsahuje fotku
Já už mám zimní sazenice skoro přerostlé. Chci je sázet do země v říjnu. Podzimní salát už pomalu odlupuji. Jsem rád, že mi letos neshořel.
Musky v dome, 17.9.2018
Mám doma několik tvrdých kdoulí a mušky na ně vůbec nelezou. Trochu je přitahuje kanystr s vínem v kuchyni, který mírně bublá, ale dovnitř se nedostanou. V nevymytém odpadkovém koši se množit dokáží. V teple se mušky z čerstvě nakladených vajíček... celý příspěvek >
Praskání kůry kmínku, 16.9.2018
Přečtěte si vlákno "Natírání kmenu vápnem". Je to tam oddiskutováno. U peckovin mi to pomáhá.
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika